Pyeongchang Hyoseok Kültür Festivali
Ağustos sonu - Eylül başı gibi gerçekleştirilir bu festival. Anlatılana göre bugünkü Kore yazısının yaratıcılarından olan Lee Hyoseok anısına yapılır. Karabuğday çiçekleri açtığı zaman misafirlerle birlikte bu eşsiz manzaranın ortasında yapılır kutlamalar.


Eğlenceli Kayak Festivali
Aralık'ın başından Mart ayına kadar devam eder ve yaklaşık yedi kez düzenlenir bu festival. Pyeongchang, kış olimpiyatları için boş yere seçilmedi doğal olarak. Oldukça gelişmiş bir kayak kültürü mevcut bu bölgenin. Kutlama yapılan Yongpyeong Resort için bir nevi "kayak severlerin Mekke"si deniyor. 3 gece 4 gün boyunca kayak dersleri de alabileceğiniz bir festivalden bahsediliyor. 


Pyeongchang Alabalık Festivali
Bu festival Pyeongchang'ın Jinbumyeon bölgesinde kış boyunca sürmektedir. Festivalin en temel etkinliği buzu delip içerisinden oltayla balık avlamaktır. Ama bununla kısıtlanmamış ve insanların eğlenmesi için geleneksel oyunlardan tutun, ATV ile gezmek ve kar raftingi yapmak gibi aktiviteler de düzenlemektedirler.


Gyeongpo Kiraz Çiçekleri Festivali
5-11 Nisan arası gibi kısa bir süreyi kapsıyor. Malum daha sonra giderseniz kiraz çiçeklerinin hepsi dökülmüş olacaktır. Ama tam zamanında giderseniz şayet Gangneung'daki Gyeongpoho Gölü'nün çevresindeki kiraz ağaçlarının süslediği yollardan geçmek büyük şans olacaktır.


Pyeongchang Müzik Festivali ve Okulu
Deagwallyeong bölgesinde her sene Temmuz ve Ağustos ayları içinde gerçekleştirilen bir festivaldir. Gangwon Eyaleti ve Gangwon Kültür ve Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilen bu festivale her sene çeşitli bir çok müzisyen katılmaktadır.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top