Hazır Beyaz Gündeyiz, ben de bu konudaki bildiklerimi, içimdekileri dökeyim dedim. Kore'nin sevgililik anlayışıyla benim bildiğim o aşk kriterleri tamamıyla farklı aslına bakarsanız. Türkiye ile karşılaştırmıyorum çok fazla, neden derseniz Türklerin bir çoğunun yaşadığı o "aşk" da bana ters hacı. Yaşıma göre biraz fazla eski kafalı görebilirsiniz belki beni ama, hele yeni nesili göz önünde bulundurduğumda milletin çivisi çıkmış, zembereği oynamış yahu. Dünyanın her yerinde durum farklı değil gerçi ama biz bu konuda Güney Kore'yi ele alıyoruz.
İlk olarak söylemeliyim ki Kore'de sevgili çoook önemli. Tabi ki sevdicek değerlidir ama  öyle değerlidir, çok sevilir anlamında söylemedim bunu. Bir kişinin sevgilisi yoksa, yalnızsa vay başına gelenler. Onlara göre günler yalnız geçirilmeyecek kadar değerli. Aşık olsun olmasın sevgisini göstereceği bir yari olmalı insanın. Eğer birinin sevgilisi yoksa bu onlara çok tuhaf geliyor. Bu konuda takıntılı hale geldikleri bile söylenebilir. Bu konudan şahsen o kadar çok yakınıyorum ki bilemezsiniz. Eğer sevgiliniz yoksa ya bir kusurunuz vardır, ya karakteriniz kötüdür, ya da yalan söylüyorsunuzdur. Hangi Koreli'ye sevgilim olmadığını söylesem inandırmam için epey bir çaba harcamam gerekiyor. Hadi inandırdım diyelim nedenini merak ediyorlar. Birebir başıma geldiği için söylüyorum. Neden sevgilim olmadığını, karakterimin mi kötü olduğunu duydum bir keresinde. Ne diyeceğimi bilemedim kaldım öyle, arkadaşlarım şahittir. Arkadaş illa ki sevgilim mi olmalı yani!
We Got Married programının sıkı takipçileri bilir Secret Sunhwa ve Ze:A Siwan arasında bir muhabbet geçiyor. Bilmeyenler vardır belki Siwan, daha önce hiç bir kızla çıkmamış. Ne kadar doğru bilmem ama bunu Sunhwa'ya söylediğinde "Neden bir sorunun mu var?" diyor. İşte o olayın aynısı bana da oldu.
Kore'ye gidenlerin Kore sokaklarından ilk izlenimi genelde şu oluyor. Kimse yalnız gezmiyor hacı!
Sokaklarda herkes çift halinde. Tek gezen insan bir elin parmaklarını geçmez. Bu sevgililik anlayışının ne denli ciddi olduğunu daha iyi anlamamızı sağlıyor. Kore'ye giden ve Koreli gençlerle tanışmak isteyen kızlarımız varsa oralarda, sizin adınıza üzgünüm ama bu biraz zor. Zira Koreli kızlar yabancı ülkelerden gelen, büyük gözlü kızları gördüklerinde erkek arkadaşlarına daha da bir sıkı sıkı sarılmaktalar. Aman yemeyeceğiz kızım sevgilini rahat ol! Bu yazdıklarımdan Kore'ye gittiğimi düşünebilirsiniz. Maalesef henüz gitmedim panpalar ama gitmiş kadar deneyim dinledim. Etrafta çift kıyafetleriyle, çift ayakkabılarıyla, çift çoraplarıyla, çift telefon kaplarıyla, hatta çift saç modelleriyle gezen insanlar, sap sap takılan sizin sinirinizi bozabilir uyarayım. Hani sanki Nuh'un gemisine düşmüş gibi oluyorsun. Herkes çift de bir sen tek başına.
Eğer yalnızsanız arkadaşlarınızdan kendinizi birisiyle tanıştırmanızı isteyebilirsiniz. Ki bu Kore'de yemek içmek kadar normal bir olay haline gelmiş. Koreliler buna "소개팅" yani Tanıştırma Buluşması diyor. Evlenmek isteyen kişilerin de böyle sık sık görücü buluşmalara gittiğini görmüşsünüzdür Kore dizilerinden, programlarından. Hatta bu toplantılara hayatlarında en az bir kere giderler. Hatta bu toplantıların çoklu olarak yapıldığı da olur. Örneğin bir çift var. Kız tarafı kız arkadaşlarından üç tane, erkek tarafı da erkek arkadaşlarından 3 tane getirir ve beraber takılırlar.
Neyse işte bir şekilde sevgili buldun. Koreli çiftler arasında çoğunlukla kızlara pozitif ayrımcılık yapılır. Yani kız neredeyse her durumda haklıdır. Hani derler ya eli sıcak sudan soğuk suya sokulmaz. Kore sokaklarında kalıbına bakmadan süslü süslü kadın çantası taşıyan Kore yiğitlerini görmek de bu yüzden çok normaldir. Sıcak yaz günlerinde biricik sevgilileri için durmadan yelpaze sallayan aşık gençleri görebilmeniz de olasıdır. Hatta çok sık olmasa da çocuğa deli gibi bağıran, hatta dayak atan kız görmeniz bile mümkündür. Çocuk ağzını açıp da tek kelime etmez. İyice hanım köylü olmuştur çünkü. Böyle bir durumla karşılaşırsanız şaşırmayın panpalar. Ülkemizdeki gibi kadına şiddet uygulamak Kore'de o kadar kolay değil, adamı doğduğuna pişman ederler. Hatta Kore'de kebapçılık yapan bir abimiz anlatmıştı. Başka bir Türk dönercide döner kesen adam döner bıçağını biraz fazla sallayıp kıza baktı diye adamı hapse atıyorlarmış. Sonunda kurtuldu mu yoksa hapse girdi mi inanın hiç aklımda kalmamış valla.
Başka bir yönü de, Kore'de çiftlerin yaklaşık %80'i hamile kalınca evleniyorlar. Evlilik bir zorunluluk oluyor doğal olarak. Kore'nin nefret ettiğim özelliklerinden biri bu. Aile yapısını bozan bir özellik benim gözümde. Hatta konuyla ufaktan bir alakası var, nereden okudum nereden duydum hiç hatırlamadığım bir olay var onu da anlatayım sizlere. Başka bir blogdan da okumuş olabilirim, ya da Kore'de yaşayan kızlarımızdan da duymuş olabilirim. Eğer birinden çalıyorsam çok çok özür dilerim şimdiden. Olay şöyle ki: bir çift varmış. Çiftimiz evlenmeden önce yapmaması gereken bir şey yapmış. Ama daha sonra kızımız oğlumuzu aldatmış. Oğlumuz da kızı terk edince kız polise gitmiş. Ve evlilik vaadiyle kızı kandırdı diye, kız bu durumda haklı görülmüş. Kızların böyle bir ayrıcalıkları var işte.
Son günlerde yabancı sevgilisi olan ya da bir yabancıyla evlenen Korelilerin sayısı günden güne artmakta. Buna şiddetle çıkan kayınvalideler hala bile çok fazla ama zamanla bunu aşıyorlar galiba. Ama bundan 5-10 yıl önce özellikle erkek anneleri oğullarının asla yabancı bir kadınla evlenmelerine izin vermezlermiş. Yabancı sevgili yapmak isteyen Koreliler olduğu kadar Koreli sevgili yapmak isteyen yabancılar da çok mevcut. Ama panpalar size iki çift lafım var. AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN! Hani Türkiye'de Rus kızlarının bir namı vardır ya Nataşa diye, ha işte Kore'de de Türk kızları yavaş yavaş böyle bir nama sahip olmaya başladı. Şaka falan yapmıyorum, hiç olmadığım kadar ciddiyim hatta. Adamları canından bezdirdiniz. Bunu söylemeseydim içimde kalırdı vallahi kızmayın bana.
Neyse işte Kore'de her şey peri masalı gibi olacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Tabi ki çok iyi adamlar, çok iyi kızlar var ama kötü insanlar da var. Bu yalnız Kore'de öyle değil ki dünyanın her ülkesinde böyle. Türkiye'de de iyi insanlar da var kötü insanlar da... Sadece Kore dizilerinde gördüğünüz adamlar sokaklarda kendi prenseslerini arıyor sanmayın. Çünkü biliyorum her birinizin itiraf etmese de içten içe istediği bir Koreli sevgili var. Dizilerdeki gibi centilmen, yakışıklı bir adam bulup Müslüman yapıp evlenmek istiyorsunuz biliyorum. 23 yaşındayım kaçınızın ablası olurum bilemiyorum ama gelin ablanızın sözünü dinleyin ve hayallerinizi Koreli koca bulmanın üstüne kurmayın. Gerçek dünyayı anladığınızda çok üzüleceksiniz. Tabi ki Kore'de yaşamak hayaliniz olabilir. Ama bunu Kore'de okuyarak ya da burada okuyup Kore'de kariyer yaparak da çok güzel gerçekleştirebilirsiniz. Bu konu çok uzadı, tamam sustum.
Her ülkede iyi insan da kötü insan da vardır demiştik değil mi? Konumuz Kore olduğundan ben bildiğim kötü insan modellerini sizinle paylaşayım ki Koreli Sevgili Arayışı(!)nızda en azından aklınız başınızda olsun.
Daha önce bahsettiğim İdol Avcıları mevcut. Ayrıntılı olarak kendi konusunda bulabilirsiniz ama ben yine de bahsedeyim. Nedir İdol Avcıları? Sadece ünlülerle çıkan Koreli kızlara verilen isimdir. 
İkinci olarak bir kız çeşidi daha var Kore'de. Sevgilileri üstünden geçinen kızlar... Sağlam kaynaklardan duyduğuma göre bu kızlar Kore'de başka bir isimle anılıyormuş aslında ama yanlış anlaşılacağımı bildiğimden bu ismi sizlerle paylaşmayacağım. Kendimce sebeplerim var. Ama bu kızların mantığını anlamak isterseniz de daha önce anlattığım Crazy Waiting  filmini izleyebilirsiniz. Orda birebir anlatmışlar bu kız modelini.
Şimdiye kadar kızları anlattık, kızları kötüledik. Ama en kötüsünü sona bıraktım. Koreli playboylar...
"바람둥이" diyor Koreliler bu heriflere. Çakal bunlar çakaaaaaaal... Türk erkekleri yanlarında yeni doğmuş yavru kuzu gibi kalırlar sizi temin ederim. Erkek her yerde erkektir tabi ki, ama Koreli playboylar neredeyse meslek edinecekler bunu kendilerine. Aynı anda bir kaç kızı çok rahat idare ederler, ruhunuz bile duymaz. O yüzden bizim saf Türk kızlarını kötü emellerine alet etmek çok zor olmayacaktır onlar için. Sizi azıcık korkutmak istediğim doğrudur. Ki çok geç olmadan Kore'nin pembe hayaller ülkesi olmadığını anlayın.
Bu konunun da sonuna geldik. Eğer bir eleştiriniz, yorumunuz ya da sorunuz varsa yorum kısmı her zaman sizlere açık. (Not: giflerin büyük kısmını cuk oturduğu için allkpopun bir yazısından aldım. Sadece iki tanesi eklendi o giflere. Belirtme gereği duydum nedense, içim rahat etmedi.)

161 yorum Blogger 161 Facebook

  1. Çok yerinde bir yazı olmuş.Son zamanlarda Kore hayranları durumu fazlasıyla abartmaya başladılar,sanki idoller normal hayatlarındaymış gibi idolleri aralarında paylaşamıyorlar, hatta bir arkadaşım il woo hayranı olduğu ve sürekli ona ait paylaşımlar yaptığı için yemediği hakaret kalmadı, diğer il woo hayranlarından...Ayrıca ben de 23 yaşındayım ve Kore bloguma genelde şu gibi yorumlar alıyorum "Khj seni seviyorum, umarım bu yorumu okursun" "KHJ ye nasıl ulaşırım" vs.. Çoğu hayran Türk olduğumuz ve gözlerimizin büyük olduğu için Koreli erkeklerin, idollerin üzerimize atlayacaklarını sanıyor.Değişik bir kültür görmek, bilmek elbette güzel olacaktır ama dediğin gibi bir şeylerin farkına da varılması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore hayranlarının "rezillikleri" (biraz ağır olabilir ama başka bir kelime bulamadım) hakkında o kadar çok şey duydum ve gördüm ki artık herhangi bir arkadaş ortamında Kore hayranıyım demeye cesaret edemiyorum. Ki beni Koreli erkekler için gururunu hiçe sayan kızlardan sanacaklar diye... Hatta bir çok arkadaşım, artık Kore hayranı falan değilim diye isyan etmiş durumda.
      Son olarak dün duyduğum bir olay var. Hatırlarsın Kore Kültür Expo'su olmuştu İstanbul'da. O etkinlik dahilindeki FLYING gösterisindeki gençlere kızlarımız öylesine aşırı ilgi ve tacizde bulunmuş ki, çocuklar sonunda Kore elçiliğine gitmişler biz ne yapacağız diye. Hatta kızlarımızın gösteriye olan bu yoğun ilgisi(!) Kore'de haber bile yapılmış. Bunu duyduğumda o kadar utandım ki anlatamam.
      Yazık yani... :/

      Sil
    2. Yok artık ya!Bir ülke olarak adımızın çıkmadığı kalmıştı o da oldu mükemmel!Ben de etrafımda Kore fanıyımı geç kore dizisini izliyorum demeye çekiniyorum, çoğu arkadaşım blogumun olduğunu bile bilmiyor.Çünkü direk ergen gözüyle bakıyorlar, bu kötü izlenimler yüzünden :(

      Sil
    3. EVET bende bir kore fanıyım ama ailem kore fanı olmama karşı çünkü fanlığımı fazla abrtıp şu olay gibi bir olay yasamam dan korkuyorlar (bunu sinem adlı bir kulanıcıdan aldım üzgünüm) Hatırlarsın Kore Kültür Expo'su olmuştu İstanbul'da. O etkinlik dahilindeki FLYING gösterisindeki gençlere kızlarımız öylesine aşırı ilgi ve tacizde bulunmuş ki, çocuklar sonunda Kore elçiliğine gitmişler biz ne yapacağız diye. Hatta kızlarımızın gösteriye olan bu yoğun ilgisi(!) Kore'de haber bile yapılmış. Bunu duyduğumda o kadar utandım ki anlatamam. KORE FANLIĞINI FAZLA ABRTAN FANLAR (size fan demeye bile dilim varmıyor ) LÜTFEN FANLIĞINIZI DERECELİ TUTUN BU OLAYLAR SONUCUNDA TÜRKLER ÇOCUKLARINIDA BÖYLE OLMASINDAN KORKUP KORE FANINI KÖTÜ BİŞİ SANIYORLAR BÖYLE YAPARAK HEM BİZ HEM SİZ ETKİLENİYORSUNUZ KORE FANLIĞINN ADINI KÖTÜ YÖNE ÇEKİYORSUNUZ :( (lütfen bunu istede yayınlarmısınız ) :)

      Sil
    4. korenin erkek idollerine aşk besliyormuş gibi hissediyorlar halbuki bu hayranlıktır.şimdi birçok kore fanı gibi ben de kore fanıyım siz bu idolleri sadece dizilerden showlardan röportajlardan biliyorsunuz gerçek hayattaki karakterlerini bilmiyorsunuz dizide gördüğünüz halini seviyorsunuz en acısı ise sizi tanımayan biri için kavga etmek

      Sil
    5. Yani bende bir kore faniyim. Dogru soylemissiniz arkadasimla sirf bi koreli icin kavga etmistim. Ama korelilerin hepsimi kotu anlayamadim. Tamam filmlerdeki gibi degiller ama. İns. Guney koreye 3 veya 2 sene sonra gidecegim umarim soylediginiz gibi bana kotu seyler olmaz cecaplarinizi bekliyorum^^

      Sil
  2. Kore'ye giden biri olarak yazınıza sonuna kadar katılıyorum. Türk olduğumuzu soyledıgımızdekı ızlenımler hep guzeldı sımdıye kadar ama bundan sonra iş kültürden çıkıp bireysel arayışlara doğru gitmeye başladı sanırım. Bir taraftan evlilikler artıp ıkılı ılıskıler gelısebılırken diğer taraftan benım neden yok diye yakınan taraf için sıkıntı durumlar ve dediğiniz konuma düşmeler olursa çok kötü..İnşallah herkes aklını başına alabılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla herkesin temennisi bunun son bulması yönünde ama, benim fikrimce son bulmak bir yana daha da artacak gibi. Bırak Kore'ye giden aklı havada bir kızın yapabileceklerini... Koreliler artık Türkiye'de bile sokaklarda yürüyemez hale geldiler.
      Halbuki bu dostluğu kurabilmek için ne emekler verilmiş, bir hiç uğruna harcanıyor gibi hissediyorum. Senin de dediğin gibi İnşallah herkes aklını başına alır.

      Sil
    2. Geçen gün koreli bir gençle tanıştım evet bende korelilerinnürettiği çok seviyorum ama abartmıyorum.genvin instagram hesabına girdim birçok kızla fotoğraf çekinmiş türk kızlarıyla

      Sil
  3. Yazı gerçekten çok hoşuma gitti. Birisinin çıkıp bunları demesi gerekiyordu. Eline sağlık.
    Kore'de bizler hakkında böyle birşey oluşması çok kötü ve üzücü. Koreli idollere ve oyunculara olan sevgi başka bir boyuta ulaştı. Umarım dediğin çağrı gereken insanlara ulaşır. 'AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN!'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore hayranlığı dediğimiz olgunun yavaş yavaş içi boşaltılıyor, yerine de çekik gözlü erkek delisi bir avuç kız izlenimi veriliyor. Ne kadar kızımız bu konuda aklı selim davranırsa o kadar iyidir diyerek yazmıştım...
      Yazımı beğendiğin için teşekkürler. :)

      Sil
  4. "Türk dizileri izlemiyorum" dediğim zaman bir ortamda "peki o zaman ne izliyorsun" diye soruyorlar. Cevap vermiyorum. "Kore dizisi" diyemiyorum çünkü yüzüme garip garip bakıyorlar. "Ben dizi izlemem çoğunlukla kitap okurum" deyip kestirip atıyorum. Evet kitap da okuyorum , ama manga da okuyorum, anime de izliyorum , kore dizisi de izliyorum.

    Yaşım accık büyük ,evliyim bir anneyim dolasıyla Kore Fan'ı olmam insanların gözüne saçma sapan bir olay gibi geliyor. Oysa ki ha "Kıvanç Tatlıtuğ"u beğenmişim ha "Gong Yoo"yu. "Kıvanç lan ne karizmatiksin" desem kimse yaşıma başıma bakmazken , ikinci seçenek uzaylı muamelesi görmeme neden oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan aynıları birebir bana da sık sık oluyor. Hani artık bir şey olsa da insanlar Kore'den soğusa ya da Kore hayranı olmaktan vazgeçse diyorum içten içe. Eskiden azdı özdü Kore hayranlığı. Şimdi ise işler zıvanadan çıkmış durumda. Durum böyle olunca kurunun yanında yaş da yanıyor malesef. :/

      Sil
    2. Ne ara bu kadar oldu. Ne ara bu kadar suyunu çıkardık aklım hayalim almıyor. Eskiden dediğin gibi azdı özdü insanlar kendi gibi bulunca sevinirdi. Şimdi resmen çoluk çocuğun saplantılı halleri yüzünden doğru düzgün hayranlığımızı yaşayamıyoruz. Ne diyeyim Allah tez zamanda büyümelerini nasip etsin biyolojik olarak değil tabi zihinsel olarak :D

      Sil
    3. rahat ol senyanlış birşey yapmadığına göre paylaş bende aynı sorunun bir benzerini yaşadım kuzenlerimle otururken onlara kpop dinlettim exo,got7...gibi daha birçoğu yok bunlar kıza benziyor iğrenç gibi yorumlar ve garip bakışlar aldım bende siz müziğini ve sesini beğenmeyebilirsiniz doğal dedim zevkler ve renkler tartışılmaz ama kimsenin ne kore nede başka birilerinin fiziksel özz birşey söyleyemezsiniz dedim ben açıkçası başkalarının sözleriyle davranışlarımıza yol vereceksek en iyisi emirlerine girmek yani kısacası ne olursan ol utanma fighting

      Sil
  5. yazınızı ilgiyle okudum ve enteresan düşüncelere kapılmaktan alıkoyamadım kendimi. Öncelikle aşırı Kore hayranlığı konusunda haklısınız. Nedense kimse tuhaf şeylerle beslenen insanlar olduklarını göremiyor bile, salyangoz benzeri şeyler gibi.. :D :D Yazınızda söylediğiniz gibi her yerin iyisi de var kötüsü de. Kore'nin çakalı da bir başka bence. Neden derseniz o kadar kibar ve naziklerki haklarında asla kötü birşey düşünemiyorsunuz oysa bir o kadar da gizemliler. Bizler hayatını habire ona buna anlatan ya da çok mahrem konular hariç aleni yaşayan bir toplumuz. Fakat onlar öyle değil. her an bilmediğiniz milyon tane şey çıkabilir karşınıza. İş kolikler.. Bizdeki gibi öyle hobilere falan çok zaman harcamıyorlar. genç yaşta evlenmek hapse girmek gibi birşey birçokları için. Genç yaştan kastımda 25 falan... Koreli erkekler ana kuzusu.. babaları sürekli çalışıp annelerine yetmeye çalışmaktan çocuklar anneye daha yakın oluyor. Korenin etnik yapısı karışık olmadığı için, bizdeki birçok şeyi anlamakta ciddi zorluk yaşıyorlar. Ağızlarını şapırdatarak ve bazen iğrençlik derecesinde ağızları doluyken konuşmaları var bir de ki sebebi yemeği çok beğendiklerini anlatmaya çalışıyorlar.. :D Ölüm bizdeki gibi vaden dolduysa gelir diye basit bir kavram değil. Ölmemek için sağlıklı kalabilmek için yorgunluktan bitseler de egzersizlerini yaparlar. Seks onlar için sıradan ama sevdiklerinde çok harika bir aşk sunuyorlar size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore hakkında eklediğin şeylerin hepsine katılıyorum. Hepsi çok doğru.Sanırım bu öğeler Kore ile bizim aramızdaki en belirgin farklar.
      Teşekkür ederim yorumun için. ^_^

      Sil
  6. Yazinizi sıkilmadan okudum hatta cok guzel yazmissiniz ama koreli erkekler anlattigin gibi degil 3 yilligina koreye gittim bazi sebeplerden dolayi koreli bi erkek arkadasim oldu cok nazik romantik biri.Iri gozlu renkli gozlu kisacasi turk kizini kiskaniyolar .Evet havaalanina indim ve sokaklarda gezmeye basladim tuhaf bisey ama sokakta tek gezen bendim sanki cunku cok cift vaar orda .Ama kore gidilmeye ve yasamaya deger bi ulke :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. ^^
      Koreli erkeklerin hepsi tabi ki anlattığım gibi değil. Ben sadece kızlar nelerle karşılaşacağını bilsinler diye en uç örnekleri verdim.
      Benim de Kore bir erkek arkadaşım oldu. O da oldukça içten ve dürüsttü. Ancak itiraf etmeliyim hepsi böyle teminatını veremiyorum ben Koreli erkekler için.
      Evet o sokaklardaki çift nüfusunun fazla oluşu her ne kadar sıkıcı bir durum olsa da yaşamak için çok eğlenceli bir ülkedir Güney Kore. :)))

      Sil
  7. ya bi sorum vardı da kore deki kızların ve erkeklerin boyları kaç dizilerde erkekler 1.80 kızlar 1.68 gibi duruyor normaldede öylemidir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizilere pek güven olmuyor açıkçası. Çünkü dizilerde gördüğümüz tipler hep en güzellerden, en yakışıklılardan, en uzunlardan seçiliyor. Kızlarının genelde Türk kızlarına oranla daha kısa olduğunu duymuştum. Ama erkeklerin de Türk erkeklerinden daha uzun olduğunu duydum. Ama bence her boydan insan vardır, belli bir standart olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  8. Merhaba. Yaziniz gercekten duygularima tercuman oldu. Cok uzuluyorum ben bu cocuklarin haline.. :D kendilerini koreli erkeklerin sevgilileri zannediyorlar. Mesela bazen goruyorum bi dizinin altinda "x benim sevgilim biz onunla bir kere ciktik ben kore'ye" gittim falan yazmis. Gercekten uzuluyorum. Kore dizileri kimlerin eline dustu. Birde mesela bir koreli unluye en ufak bir elestiri de bulunuyorsun. Bu bebelerin hepsi ayni anda ustune geliyor. Acayip bir sey anlayamadim. Bir an once azalarak bitsinler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de korkuyorum açıkçası hayranların bir kısmından. O yüzden mesela sık sık yazdığım twitleri siliyorum, sırf fanatik hayranlara hedef olmamak için. İş biraz da zıvanadan çıkmış gibi. Hatta az önce gördüm. Kore'ye gidecek bir arkadaş isteyenlerin mektuplarını Super Junior'a ulaştırmak gibi bir lütufta bulunmuş. Ama kıza giden mektuplar içler acısıymış, küfür edenler, mektuba fotoğrafını koyanlar, kendini Esra Erol'un programında sanıp boyunu kilosunu vs yazanlar. Bir yandan güldüm, ama bir yandan da acıdım hallerine. Umarım akıllanırlar bir an önce... :/

      Sil
  9. salam. yazını çox bəyəndim. Oppa dəlisi olan qızların çoxaldığı bir zamanda bu yazını çooooox bəyəndim. Bir də qızlar var o mənim oppam deyib bir idolu mənimsəyən. Hətta şəklini paylaşanda belə mənim oppamın şəklini sil deyən. Bu cür insanları anlamıram. Göz zövqü üçün bəyəndiyim oppalar ola bilər, necə ki unnilər var :D ama bu dərəcə xəstəlik halına gətirənləri heç anlamıram.. yazınızda hər oxuduğum hissədə sanki öz düşüncələrimi oxumuş kimi oldum. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen... Hastalık haline getirdikleri zaman sorun oluyor. Oppaları için kavga eden çok hayran kız gördüm. Aslında çok komik ama insan üzülüyor hallerini görünce malesef. :/
      Bu arada yazımı beğenip yorum yaptığın için teşekkürler. Kendi düşüncelerini yazımda bulmana çok memnun oldum. Azerbaycan'dan bir takipçim olması da ayrıca beni çok mutlu etti. :)))

      Sil
  10. çok boşbeleş bi yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumun da çok boş beleş olmuş tatlım. Başına silah tutmadık okutmak için. :)

      Sil
    2. çok boş beleş bi yazı olduğu konusuna katılıyorum :) kore hakkında daha deneyimli bir insan olarak

      Sil
    3. Adını bile bilmediğim biriyle Kore hakkında deneyim yarışı yapacak değilim. Ki zaten deneyimlerinize o kadar güvenseydiniz Adsız olarak yorum yapmazdınız diye düşünüyorum.
      Lütfen başka insanların gazına gelip haksız eleştirilerde bulunmayın, rica ediyorum…

      Sil
  11. aslında yazı çok haklı kore hakkında örenmeye calıştığım herşeyi bu yazıda buldum diyebilirim ellerine sağlık ne biliyım bn kore fanı değilim ama koreyı sevıyorum cekık gordugumde mutlaka arkasından gidiyorum buna engel olamıyorum ama diğerleri gibi değilim ben batı hayranı değilimde doğu hayranıyım sadece bu sanırım.Ama gelelim koreye gidince kurduğun hayallerin yıkılacagına tabki oyle olacak bu aynı sey gibi istabul dışı bir sehırde yasayıp ıstanbul hayalı kurmak gibi ama okuduklrımdan ıkardıgıma gore aslın bızımde erkeklerimiz yakısıklı ve ustune kulturumuz cokk cok doğru bı yonden aile bağımız dha kuvvetli ama onlarda cok tatlı bu yazılar tamamen doğru bnce arkadas delisi olmayın

    YanıtlaSil
  12. çok doğru yerinde bir yazı kesinlikle, bir sayfada gördüm bir kaç gün önceydi sanırım, bir erkek idolün sevgilisimi vardı ne, millet dua ediyor, aman da, ayrılırsınız inşALLAH filan diye, töbve ya RABBim, gerçekten rezillik boyutunu aştı bazı kesimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu tarz arkadaşların yaptıkları yüzünden "oppacılığın" bitmesini istiyorum. Yoksa hayranlığını dozunda yaşayan Kore hayranlarıyla bir derdim yok. :)

      Sil
  13. haklı yönlerin olsa da haksız yerlerde çok bu yazıda :) kore de her ülke gibi bi ülke tabiki hiç bişey peri masalı olmaz .. ve kore de türk kızlarının türkiye deki rus kızları gibi olduğu falan bu tamamen yanlış bunu bir sürü koreli arkadaşa sahip olan biri olarak söylüyorum :) böyle bişey hiiç ama hiiç yok .. birde hiç bir zaman koreli birini bulup müslüman yapıp evleneyim demedim .. herkesin din özgürlüğü vardır kimseyi benimle evlenecek diye dinini değiştirme ya da din sahibi yapmaya hakkımın ve hakkımızın olmadığını düşünüyorum o yüzden korelş biriyle evlenecek olsam bu konuyu açmam bile .. o din seçiminde özgür onu hiç bişeye zorlayamam benim için böyle bişey yapmasını da istemem ^^ açıkcası böyle insanlar benim biraz midemi bulandırıyor ... bir kaç kez türk kız arkadaşa sahip koreli arkadaşlarımın bu durumdan dolayı aşırı zorluk çektiğini gördüm ve hiç hoş bir şey değil sanane ! adamın dininden seviyorsan evlenirsin o senin dinine inanışına görüşüne karışmayıp seni olduğun gibi sevip kabul ediyorsa sende onu öyle kabul etmelisin ha edemiyorsan eyvallah ! arkadaşlarımın bu konuda kıvrandıklarını gördüğümden gerçekten utandım ve sinir oldum onlarda beni sözümü dinleyip ayrılmayı ve gerçekten kendilerini oldukları gibi seven insanlar bulmayı başardılar çok şükür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirilerini sizin gibi seviyeli şekilde açıklayan insanlara her zaman kapım açıktır. Ve elbette ki her eleştirinize de bir yanıtım olacaktır.
      Yazımı bir daha okursanız Türk kızları, Rus kızları gibidir demedim. Oradaki imaj yavaş yavaş o yöne kayıyor dedim. Bu şimdi böyle değil, ama ilerde de böyle olmayacak anlamına gelmez. Ki ben de bunu çok sayıda Koreli arkadaşımın fikirlerine de dayanarak söylüyorum. Ve samimi olarak söylüyorum inanın bana çok sağlam kaynaklardan. Sanırım arkadaşlarımızın fikirleri birbilerine tamamen zıt.
      Gelelim bir diğer eleştirinize, ben de zaten sizin söylediğinizin aynısını söylemeye çalıştım. Yazıda “hepiniz böyle düşünüyorsunuz Korelileri Müslüman yapmak istiyorsunuz” gibi bir şey demedim ki zaten. Niyetimi tam açık edememiş olabilirim, ama asıl niyetimin” aranızda böyle düşünenler varsa aklını başına alsın” demek olduğunu anlamanızı umardım. Ki bunu başta “AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN!” ünlemiyle vurguladığımı düşünmüştüm. Din konusu herkesin kendini ilgilendiren bir konudur, ne aynı şeye inanmaya zorlayabiliriz, ne zorunda bırakmaya hakkımız vardır, ne de böyle yapanları eleştirmeye…

      Sil
    2. evet dini konularda zorunluk yoktur, doğrudur, fakat bir müslüman bir kızın müslüman olmayan biriyle evlenmesi İslam dini açısından doğru değildir, fıkıh bilgisi olanlar bu konuyu bilecektir, ama ben illa sevgili olucam da dinini değiştirsin diye bir şey yok, müslüman olmayan biriyle müslüman bir kadın evlenemezzaten, İslam dinin kuralı böyledir. beğenmeyenin lafı bana değil ALLAHadır. hem sonuçta Korede o kadar müslüman var, ve Seulda kaç tane cami var. helal restoranlar bile var. illa bulacaksanız öyle birini bulun yani.

      Sil
    3. "illa bulacaksaniz oyle birini bulun yani."

      Ne kadar sacma sapan bir laf oyle. Herkesin kendi dini kendine, ve musluman bile olsa bir kadin, istedigi gibi dinini yasayabilir. Isterse musluman olmayan bir erkek ile de evlenebilir. Napicaksin?
      Sen istersen baskalarin dinine ve davranislarina burnunu sokma "Karamela Shekeri". Kendini rezil ediyorsun.

      Sil
    4. Kimsiniz bilmiyorum. Ama insanların iyi niyetlerle söyledikleri sözleri lütfen sırf karşılık vermek ya da tartışma çıkarmak için kendinize göre yorumlamayın lütfen.
      Tabi ki isteyen istediğiyle ya da istediği dine mensup biriyle evlenebilir. Lakin arkadaş zaten olayda kendi düşüncelerini söylememiş. Olayı İslam dini açısından ele almış. İslam dininde bu yasaktır demiş o kadar.
      "illa bulacaksaniz oyle birini bulun yani." derken de insanları dini görüşlerini değiştirmek için zorlamayın demeye çalışmış. Bunun neyi saçma ben anlayamadım açıkçası...

      Sil
    5. teşekkürler Sinem Yıldız ben yokken benim yerime bu güzel cevabı verdiğin için. benim bir cevap vermeme bile gerek kalmadı :) dinden habersiz cahil insanlar anca böyle bir yorum yaza bilirdi hem de ismini yazmaktan bile aciz. böyle kişileri takmamak gerek, konuşur, konuşur, takan olmadığını görünce giderler. benim lafımı saçma bulmuşsun sözde ama ben dinimin kuralını diyorum, saçma bulduysan demek ALLAHın lafını saçma buldun. öyleyse dinimden ve kurallarından uzak durun lütfen adsız!!!

      Sil
    6. Rica ederim. Bana söylenmemiş olsa bile rahatsız etti beni kendisinin sözleri, cevap verme gereği duydum. :)

      Sil
  14. Blogunu bu yazıyla keşfettin. Açıkçası bende kore dizisi izliyorum demeye utanır çekinir hale geldim. Aklı bir karış havada olup sadece Koreliii diye deliren kızlar var. Hatta interpals hipenpal gibi sitelerde artık erkekler k-pop sevmiyorum k-drama izlemiyorum lütfen bunun için mesaj atmayın diyen var Türklere mesajlarını kapatan var...
    Çok güzel bir yazı olmuş kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da demek istediğim bu. Kendinin farkında olup hayran olanlar elbette ki var, ama sizin de dediğiniz gibi aklı bir karış havada kızlarımız da inkar edilemeyecek kadar fazla malesef... :/
      Teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
    2. penpaland.com u tavsiye ediyorum , buradan kendinize pratik yapmak için bir dil arkadasi edinebilirsiniz.

      Sil
  15. Merhana İyi Günler Benimde Bir Sorum Olucaktı,

    Konunuzu Okudum Peki Tam Tersi Olay Koreli Bayanlar Yabancı ve Türk Erkekleri Hakkında Nasıl Düşünüyor.Bi Bayana Sordum Ama Cevaplarsanız Sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bu konuda çok malumatım yok. O yüzden söyleyeceklerim bir kaç arkadaşımdan duyduğum yorumlar ve benim görüşlerimden ibaret olacaktır. Tanıdığım Koreli bayanlar Türk erkeklerinin boyuna posuna hayran oluyor genelde. Ama göbeklerine ve çok kıllı oluşuna çok şaşırıyorlar.
      Geçenlerde Kore'de bir gizli kamera haberi yayınlandı. Taksim'de Koreli kızlara deyim yerindeyse asılan Türk erkekleri ile ilgili. Türk erkeklerinin imajını çok yaraladı bu haber. Çok üzüldüm açıkçası. Hatta bir arkadaşım sordu bana neden Türk erkekleri böyle diye, öyle değil aslında demekten başka bir açıklama bulamadım aslında.
      Onun dışında bir de son günlerde Enes Kaya sayesinde Türk erkekleri hakkındaki imaj biraz sempati kazandı diyebilirim, muhafazakar görüşleri yüzünden tam tersi durumlar da görülüyor ama.

      Sil
  16. Tamamıyla yazına katılıyorum. Ama türk kızları hakkında öyle düşünmüyorlarmış. Koreli arkadaşım türk hayranı. Hatta arkadaşları turkman diye lakap takmışlar. Sürekli türkler hakkında soru soruyolarmış. Bizim koreli kızlardan daha doğal ve şevkatli olduğumuzuda söyledi. Türk halkının sevecen olduğunu söylediler. Birde kızların oppa demesinden hoşlanmıyorlarmış bunu ona söylediğimde ben senin oppanım bundan hoşlanıyorum demişti. Demekki sorun değil onlar için. Hatta koreli bi hocamız vardı şimdi korede çocuklarına türkçe öğretiyor. Türklerle ilgili güzel şeyler paylaşıyorlar. Oppa olan çocuk (ben ona ajusi diyorum çünkü 30 yaşında) bir kız tek başına ülke ülke gezmemeli ben üzülüyorum türk arkadaşlarım için evlerinden ayrılmasına. Çünkü bazı koreli erkekler kötü. Beyinleri yok demişti. Ve birşey daha var sevgilin neden yok dediğimde yalnız takılmayı sevdiğini söylemişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk hayranı olan, Türkleri seven Koreliler tabi ki Türkler hakkında kötü yorumlar yapmayacaktır. Ama ya Türkleri sadece Türk kızlarının onlara olan yoğun ilgisinden tanıyanlar ve kötü bir önyargıya sahip olanlar... Benim de var illa ona oppa dememi isteyen arkadaşlarım, ama sakın oppa deme bana diyeni de var malesef. Yabancı kızlar böyle diyince çok komik duruma düşüyor, kendileri anlamıyor demişti bir arkadaşım bana.
      Ama tabi Türk kızlarının, Koreli kızlardan daha anaç, daha şefkatli, daha kendi gibi oldukları doğru. Koreli kızların kendileri bile bunu söylüyor zaman zaman.
      O tek başına gezme konusunda ben de yazıda uyarmaya çalışmıştım. Kimi zaman bizim ülkemizde olduğunu duysak ihtimal bile vermeyeceğimiz olaylar orda vuku bulabiliyor malesef. Koreli playboyların bu konuda uzmanlaştığı söyleniyor hep. O yüzden bizim Koreli sevgili isteyen masum kızlarımızı deyim yerindeyse ağlarına düşürmek çok zor olmayacak onlar için malesef. :/

      Sil
  17. Yazılarını ve blogunu çok beğeniyorum.Her dediğinde haklı olduğunu düşünüyorum.Çünkü bizim türk kızları, fanlığın dozunu fazlasıyla kaçırabiliyolar.Bu yazıyı dilerim hepsi okur ve gözlerini açar.Ona göre kendilerini bu konuda toparlarlar.Türk kızları imajının yavaş yavaş rus kızları imajına doğru kaymasına açıkcası çok üzüldüm.Bildiğim kadarıyla, ruslar güney korede hiç sevilmeyip, başka bi gözle bakılırlarmış.Bizimde yavaş yavaş bu noktaya doğru gitmemiz canımı sıktı.Çünkü güney koreye gidip türk olduğunu söylediğinde, insanlar sana kardeş ülke der, kendi insanlarına davrandıkları gibi davranmaya çalışırlarmış.Umarım, bu hep böyle devam edip, türk kızları hakkında düşüncelerde değişmeye uğramaz.Bu kötü düşünceye neyin sebebiyet verdiğini bilmesemde.
    Koreli erkeklerin, dizilerin aksine odun olduklarını ve birden fazla kız idare ettiklerini bende akrabamın koreli eşinden öğrenmiştim.Hatta yabancı kızlarla çıkan koreli erkekler, vay helal olsun birader diye karşılanırken, korelı kızların ise yabancı erkeklerle çıktıklarında aşağılandıklarını duymuştum.
    Sonuç ne olursa olsun, dikkatlı olmak ve gözlerimizi dört açmak lazım.Gerçi biz türk kızları olarak, elimiz ağır ve dilimiz sivri olduğundan tuzaklara düşmeyeceğimizin düşüncesi içerisindeyim :D
    Yinede her zaman bişeyler söylenir, konuşulur ama bunlar bizi kötü düşüncelere yönlendirmemeli.Oraya gidip bizzat görüp, yaşamak lazım ama tabii bu denen şeyleride göz önünde bulundurarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumuna geç cevap verdiğim için özür dilerim. Bana katılmana çok sevindim. Çünkü bir kaç kişinin beni Kore düşmanı olmakla suçladığını gördüm. Halbuki ben sadece mevcut durumu yazıyordum. Hayatın tamamen toz pembe olmadığını onlara söylemek beni biraz günah keçisi yaptı. Bu beni üzmüş olsa da, senin gibi beni destekleyenler çıktıkça mutlu oluyorum. Teşekkürler bunun için. :)
      Evet o Korelilerin yabancıyla çıkan kız ve erkeğe bakış açılarını ben de öyle biliyorum. Bizde de öyledir aslında erkeğin elinin kiridir yabancı sevgilisi olması doğal karşılanır, lakin bir kızın yabancı sevgilisi olması garipsenir, Türkiye'de adam mı kalmadı denir.
      Türk kızlarımızın geneli zeki çok şükür. Lakin yaşı küçük olan, ya da büyük olsa bile aklı ergenlik çağlarında kalmış kızlarımız da yok değil. Hala bile sosyal medyada tanısın tanımasın, konuşsun konuşmasın gördüğü her Koreliyi ekleyen kızlarımız var.

      Sil
  18. öncelikle merhaba. ben sizde küçüğùm yedi yaş. :)). bir kore hayranı olarak yazinizi hic bıkmadan okudum bence cok doğru yazmissiniz.kore fanlığını abartan çok insan var hatta bazıları fanlık dışına bile çıkabiliyo. bence herşeyin nir dozu olmalıdır diye dusunuyorum . umarim bu yaziyi okuyup kendine cekiduzen veren arkadaslarimiz olur. ve ayrica yazdiklarıniz icin size cok teşekkür ediyorum . :)) sizi bir ablam olarak goruyorum :) umarim asiri kore fanligi sona erer ve korelilerin gozunde ruslar gibi gorunmeyiz . ( umarim yazdiklarimi kotu anlamamissinizdir.):))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunu gözden kaçırmışım, özür dilerim. Ama geç olsa da cevap yazmak istedim. Söylediklerini neden yanlış anlayayım, sen de aklı başında bir kızsın belli ki. Hayran olmak kötü bir şey değil tabi ki, ama işte dozunu ayarlayabilmek önemli. Yorumun için teşekkürler... :)

      Sil
  19. valla çok güzel olmuş ellerine sağlık bizi çok bilgilendirdin ama ben koreli bir erkekle tanışmak istiyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki tanışabilirsin, Koreli iyi adamlar da var. Ama en azından her şeyin farkında olup arkadaşlık etmek daha iyi. :)

      Sil
  20. Yazıların çok doğru.ben sana bişi sorucam. Ben Kore dil ve edebiyatı okumak istiyorum ve sonrada koreye gitmek istiyorum ama sadece kariyer için. Ben kapalıyım yani tesettürlüyüm bir sorun çıkar mı yai koreliler nasıl davranırlar bana.

    YanıtlaSil
  21. Ben Kore dil ve edebiyatı okumak istiyorum ve sonrada koreye gitmek istiyorum. Şimdi ben kapalıyım yani tesettürlüyüm. Orada nasıl karşılanırım

    YanıtlaSil
  22. Merhaba. Bende Kore dizileri izleyen müziklerini dinleyen ama KORE FANATİĞİ olmayan bir kızım. Tabiki Kore fanı olmak yada herhangi birşeyin fanı olmak kötü birşey değil. ama maalesef şuan öyle bir hale geldi ki bu durum kötü birşey olmaya doğru yol alıyor. böyle konularla ilgili çok yorum yapmam ama bloğunuz ve yazınız hoşuma gitti. her kelimesine katılıyorum. artık okadar abartıldı ki bazen çok sinirleniyorum. bunun yanında benimde koreli arkadaşlarım var. birlikte vakit geçirmişliğim var. ama hiçbi zaman abartmadım. ve şu da var ki şuan koreli bir erkek arkadaşım var. ama şu ana kadar hiç bir zaman böyle bir arayışa girmedim. kendiliğinden gelişen bir şey oldu. ve gerçekten çok kişilikli bir insan. ama sizinde dediğiniz gibi kötü niyetli insanlarda çok var. bunu benim arkadaşımda kendisi söylüyor. kızları içinde erkekleri içinde. ve bu demek değil ki kızlar gidin erkek arkadaş yapın kendinize. hayır kesinlikle.. öncelikle abartmamayı öğrenmemiz gerek. onlarında sadece bir insan olduğunu anlamamız gerek. lütfen herşeyi dozunda yaşayın arkadaşlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuz için. Ben de zaten anlattıklarımı öyle kendi kendime akıl yürütüp yazmamıştım. Bazı arkadaşlar yazdıklarımı çok yanlış anlayıp, ya Türk kızlarını küçümsediğimi ya da Korelileri kötülemeye çalıştığımı zannetmişler. Ama ben zaten yazdıklarımın hepsini ya Kore ile çok ilgili olan kişilerden ya da direk Koreli arkadaşlarımdan duyup yazdım. Dayanaklarım gayet sağlam, o yüzden çok nefret yorumu alsam da yazıyı silme gibi bir niyetim olmadı. Beni destekleyenler olması da artı bir sevinç kaynağı oldu bana. Teşekkürler yeniden! :)

      Sil
  23. Ben Kore dil edebiyatı okumak istiyorum ve sonrada ilerletmek için koreye gideceğim şimdi ben kapalıyım yani tesettürlü orada nasıl karşılanırım. Sinem yıldız cevap verebilir misin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu üçüncü yorumunuz oldu. Özür dilerim gecikme için. Açıkçası ben şahıs olarak bir yorum yapamam. Ben sorun olmaz derim, belki biri çıkar size zorluk çıkarır. Ya da ben sorun olur derim, gayet rahat Kore'de yaşam geçirebilirsiniz. Yani kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Ama Kore'ye seyahate giden ya da orada dil kursuna giden tesettürlü tanıdıklarım var. Onlara herhangi bir dışlama, küçümseme durumları olmamış.

      Sil
  24. bende yeni yeni kore dizileri müzikleri takip etmeye başladım ama baktım ki ergen fanları oldukça fazla,merak salıp bir korece falan öğreneyim dedim ergen misin sen dediler onların yüzünden koreye olan sevgimi saklamak zorundayım.Bende üniversiteyi bitirdim olursa eğer korede yüksek lisans yapmak isterim ya da gezmek içinde gidilebilecek güzel bir yer fakat Türk insanı olarak Korelileri gözümüzde bu kadar büyütmemek gerekiyor yoksa onlar kendilerini bizden çok üstün zannedecekler bazen merak edip bakıyorum korede acaba hiç Türk hayranı var mı bizdeki olduğu kadar diye yok denecek kadar az onlar da bizim ülkemize dilimize insanlarımıza hayran olsalar ne iyi olur .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç kalmış olsam da yorumun için teşekkürler. Kesinlikle! Ben de seninle aynı fikirdeyim. Korelileri gözümüzde çok büyütmemek lazım. Onların bizden hiç bir üstünlüğü yok. Malesef bazı kızlarımız şimdilerde kendi milletlerini yerden yere vuruyor, ama konu Korelilere geldi mi laf ettirmiyorlar. Yazdığım bu konu yüzünden bile ne laflar işittim. :/

      Sil
  25. merhaba ben size bir soru sorucam korede eğitim almak istiyorum veya yazdığınız gibi orada kariyer yapmak istiyorum sizce hangi alanlara yönelmeliyim beni biraz bilgilendirir misiniz simdiden tesekkür ediyorum henüz lisedeyim 10. sınıfım ergen gibi görmezseniz sevinirim ama yine de görürseniz sizin görüşünüz saygı duyarım ikinci dönem korece ders falan almayı düşünüyorum neyse ya konustukca konustum ben ha bu arada o sapık fanlardan değilim dizi falan izliyorum :D birde korenin giyim tarzını cok begeniyorum nasıl tarz yaratıyorlar cok merak ediyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim canım, sırf Kore'de okumak için meslek seçmek yanlış. Sen sana hitap eden mesleği seçersin. Daha sonra Kore'de o konuda eğitim alabileceğin bir yer elbette ki vardır. Ama alanını Kore değil, senin belirlemen lazım. Yok canım ne ergen gibi görmesi, merak etme. En azından amacının eğitim olduğu çok belli, başka kızlarımız gibi değilsin. :)

      Sil
  26. Gerçekten çok yerinde bir yazı olmuş eline sağlık :) çoğu muhabbette ünlüler için yada diziler için Kore'yi sevdiğimi düşünüyorlar ama bana kültürü bakış açıları teknolojisi ve iş imkanları nedeniyle çok güzel geldi. ve Türkler hakkında izlediğim röportajları kardeşim demeleri de beni o ülkeyi yakından tanıma isteğim. Bazıları Amerika gibi büyük bir ülke varken neden Kore dese de mantıkla baktığımız da üç ay vizesiz giriş yapılıyor. ve Çoğu Kore vatandaşı Türklere karşı saygılı olduğunu okudum ve izledim. karışık bir ülkede her milletten insanlar olmaktansa bana Kore daha cazip geliyor. bir gün gitme imkanım olur insallah ve bu yazıları okuduktan sonra karşıma yada tüm Kore fanları adına söylüyorum Allah Hayırlı insanlar çıkarır. :D :D Böyle insanlar veya olaylarla karşılaşmadan görmek istediklerimizi görürüz. :) Allah'ımızın izniyle :)

    YanıtlaSil
  27. Vallaha be evlenirsem vietnamlı bir bayan ile evlenirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende koreli bir genç çocukla zaten benim bir tarafımda koreli olduğu için bunu zor olacağını düşünmüyorum :)

      Sil
  28. Coook guzel bir yazi olmus tebrik ederim:) su turk kizlari-natass benzetmesi beni ciden korkuttu.gencecik kizlarimizdaki bu kore hayranligi ve koreli koca bulma hayalleri trajikomik... :)

    YanıtlaSil
  29. Yazı gerçekten çok güzel ve çok yerinde olmuş .ABARTILI kore fanlarının tavırları ve onların ülkemizi küçük düşürecek davranışlar sergilemesi benim de canımı sıkıyor.Müttefik olmamız kore savaşında büyük yardımlarımızın dokunması nedeniyle Koreliler Türkleri severler ama bildiğim kadarıyla müslümanları sevmezler hatta bir çok programlarında kliplerinde aşağılamışlıkları olmuştur (( ilginç bir durum sonuçta Türklerin %96 sı müslümandır ve korenin kurtuluşunda çok fazla müsülüman kanı dökülmüştür)). Ayrıca bu bahsedilen aşırı korefanları yüzünden git gide baya havalara girdiler hatta yeni nesilleri Türkiyeyi küçük görmeye bile başladı, belki siz rastlamadınız ama bu tarz yorumlara çok rastladım, son anda da enes kaya olayı ile bir kanalın Türk erkekleri hakkında yayınladıkları video tuz biber oldu. Ve de ne kadar doğru bilmiyorum ama Kore bakanlığının Türkiyeye gitmeyin gibi bir şey yayınladığını duydum. Gerçekten bunları duydukça kendime de kızıyorum, tabi kore de herkes böyle düşünmüyor ama düşünen kesim de az değil artık. O yüzden kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini düşünüyorum, yine izleyin dinleyin ama sevginizi ülkenizi geri plana atacak kadar abartmayın lütfen .

    YanıtlaSil
  30. merhaba bikaç sorum olacak abla :)
    güney korede kızlar cinselliğe nasıl bakıyor.
    orada yasamak isteyen bir erkeğe tavsiye eder misin ?
    birde anlattıkların biraz abartı geldi tam demokrasi olan ülkede nasıl aldatıldıgı halde evlenemk zorunda kalan erkek filan olabiliyor. eşitlik nerede o zaman ?

    YanıtlaSil
  31. Merhaba ben azeriyim turk arkadaslara selamlar yazinizi hepsini okudum gercekler var amma ben 13 yasimdan oppa asigi degilde kore hayraniydim sadece merak ediyordum 7ci sinifda kore dilini ogrenmeye basladim sirf bir diziden izledigim icin oraya merakim artdi evet neyse kore dilini ogrendim simdi 18 yasindayim universte okuyorum tip korece tam biliyorum tek0 istedigim simdi yillarca istedigim hayalimi gerceklestirmek yani koreye gitmek umarim guzel birsey olur haziranda gitmeyi planliyorum

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,
    Bende koreye gitmek istiyorum ama sebebini tam bilmiyorum dizilerden gördügüm kadarıyla çok begeniyorum hatta seneye üniversteyi orda okumak istiyorum ama eminim sizde benim gibi dizi izliyerek hayran oldunuz koreye gitsem pişman olmam demi sizin koreyle ilgili düşüncelerinizi ögrenebilirmiyim lütfen bana geri dönüş yapar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba koreli erkekler hanqi ulkenn kizlarini beqenyorlar ?

      Sil
    2. Sizin sorunuza Koreye gittiğim ve gördüğüm kadarıyla söylüyorum onlar sanmayınki diğer ülke kızlarını gördükde üzerine atlar öyle değil yani onlar ben orda öğrendiğim bilgiyi söylüyorum ecnebi biriyle evlenmeye iyi bakmaz yani beğenme sevgili olma seviyesi düşük

      Sil
  33. Merhaba ben Koreye haziranda gideceğimi söylemişdim ve gittim sadece bir haftalığına yakında hep orada yaşayacağım onalr aslında başka ülke insanları sevmez derler ama aslında ecnebi olduğun için fazla ilgilenirler korece bilmiyorsan öğren ve ya ingilizce öğren 100/90 ingilizce biliyor ben kore dilinide tam biliyorum yani zorluk çekmedim ama yemek konusunda zorlana bilirsin domuz eti fazla yerler ve aşırı içki tüketirler benim orada 2-3 tanıdığım vardı içki ve domuz eti yememi söylediğimde garip bakdılar ama bizim dinde böyle şeyler aykırı derseniz onlar gerçekten anlayışla karşılar yerlere sokaklara asla ama asla çöp atamazsınız hatta çöpler bile ayrı ayrı atılıyor meyve suyusu kutusu ayrı şişeleri ayrı ve saire umarım Koreye gittiğim yerden size bilgi vermişimdir hoşçakalin herkes kendi hayaline çatar inşallah

    YanıtlaSil
  34. Benm de hayalimguney kore tabiki .d benm tek sornum saglik bolumunu bitiricem ins fakt orda nasil is sahibi olurum .

    YanıtlaSil
  35. gerçekten dogru yazmışsın ben kore hayranıyım ergenliktenmidir bilmem ama bu söylediklerin benim hayallerimle aynı koreye gitmeyi çok istiyorum gidicemde orda yaşamakta istiyorum açıkçası ordaan biriyle tanışmakta istiyorum nasıl insanlar olduklarını bilmiyorum biraz araştırma yapıyorum şu an heralde dizilerde erkekler çok romantik diye aldanıyoruz bizde bütün koreli erkekler öyle sanıyoruz ama ben gerçekten koreli biriyle tanışmak istiyorum kız erkek farketmez arkadaş olarak eğer bir arkadaşın varsa beni tanıştırır mısın rica etsem lütfen :/

    YanıtlaSil
  36. Merhaba öncelikle bu yazın için çok teşekkür ederim. Umuyorum ki bazı arkadaşların gözlerinin açılmasını sağlamıştır. Evet arkadaşlar ben de bir kore fanıyım bende dizilerini filmlerini izliyorum. Üstelik yaşımda büyük sayılmaz lise 2. Sınfayım. Ama kusura bakmasınlar ki akıl yaşı benden küçük çoğu arkadaşların. Geçekten ben anlam veremiyorum sizde hiçmi gurur yok. Korelileri sevdiğim halde ve yaşımın sizlere göre küçük olmasına rağmen yok 'o benim oppağağam sana ne oluyor.' şöyle böyle diye kavga etmedim hiç bir zaman. Benim kendime saygım var hiç olmazsa yediremem ya.hiç anlamyorum. Üstelik bunun en acınası kısmı onların henüz sizleri tanımıyo olmaları sinem ablanın dediği gibi lütfen aklınızı başınıza devşirin. Türkiyeyi kardeş ülke olarak görüp severken düşman ülke olup iğrendirecek bu davranışlarınız arkadaşlar şöyle düşünün biraz tamam sevebilirsiniz ama onlar için ölüp bitmek, kavga etmek nedir ya? Gerçekten çok acınası ve komik bir durum bu. Her şeyi karerlice yapmak lazım. Onlarda sizler gibi insan ne eksiği ne fazlası. Onlar bizim gibi olmak için ölüp biterken herkeste bir çekik göz hayranlığı almıs başını gidiyor. Onlar bize özeniyor biz onlra, nasıl bir ironi anlamış değilim. Şunu söylemek gerekirse böyle yaparak sadece kalitenizi düşürüyorsunuz. ve NE YAZIK Kİ kurunun yanında yaş da yanıyor. Kendinizi düşünmüyorsunuz bari bizleri düşünün. Gerçekten artık ben kore fanıyım demeye utanır hale geldim benide öyle sanacaklar diye. Ki bu benim gibi lafını hiç esirgemeden konuşan biri için yeterince içler acısı bir durum. Umarım bu yazım yaş olark reşit fakat akıl yaşı hala 5-6 larda kalmış olanlar için bir işe yarar. Bu kadar lafın üstüne hala ölen bayılan olanlarda biraz gurur meselesi yaparsa fena olmaz hani. Olayı İslami yönden hele hiç ele almak istemiyorum- ki alırsam bu yazıyı bitiremem- en azından yabancıların ''Dünyanın en namuslu ve dürüst kadınları Türkiyededir.'' lafını kulağınıza küpe yapar bundan sonra ona göre davranırsınız. Daha fazla birşey yazmak istemiyorum Allah hidayet versin hepinize İnşallah.

    YanıtlaSil
  37. öncelikle yazınızı çok beğendim ve ewt çok haklısınız herşey yerinde güzel abartmanın bir lüzumu yok. şahsen doğruyu söylemek gerekirse evet bende bir kore fanıyım hemde o kadar çok seviyorum ki anlatamam ama benim sevgim içimde yani bunu da belirteyim ben öyle diğerleri gibi niyetimi bozmuyorum çok şükür . neyse konuyu uzatmayım korede sewgili bulmak bence o kadarda zor değildir sadece ağırbaşlı aklı başında olmak lazım ben kendimi hep buna inandırıyorum yanlış yada doğrumu bilmiyorum ama türkiyede de bu böyle neyse eğer yanlış işey söylediysem lütfen belirtin iyi günler :D

    YanıtlaSil
  38. Neden koreli erkek bulma merakina düşmeyelim bende koreli biriyle tanismistim aramiz iyi gidiyor orayada gitmeyi cok istiyorum cok tatlilar

    YanıtlaSil
  39. Tanistigim koreli cocuga sen tatlisin falan dedim benimi seviyorsun dedi bilmiyorum tatlisin dedim oda ben baskasini seviyorum ama eger sen kendine cirkin demeyi durdurursan fikrimi degistirebilirim saraghayo dedi :/ :)) onlari bana biraz anlatirmisiniz arkadasimin dedigine gore koreli erkekler sadece gozu buyuk beyaz tenli kizlari severmis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yanlış anlama ama bir şey sormak istiyorum. Yaşın kaç acaba?

      Sil
  40. Bende yaklaşık bir sene önce çok rezil durumla karşılaşmıştım. Interpals üzerinden yabancı dilimi geliştirmek amacıyla yabancılarla sohbet etmeyi ve ülkeleri hakkında bir şeyler öğrenmeyi çok severim. Bu yüzden de Koreli bir oğlanla konuşmak için mesaj attığım da çocuk bir Türk kızının sürekli kendisine Türkçe olarak bir şeyler yazdığını söyledi ve benden çevirmemi istedi. Bende kabul etmiştim. Kızın yazdıklarını gönderdiğinde ise dondum kaldım açıkcası yazmadığı iğrençlikler kalmamıştı resmen. Yinede çevirdim. Tabiki başta uyardım , tüm Türk kızlarının böyle olmadığı yanlış anlamamsını söyledim hatta o kızın adına özür bile diledim. Açıkcası bu tarz insanları anlamıyorum kim olursa olsun gerçekten ahlaksızca ve aptalca bir davranış bu. Ayrıca yazınız gerçekten farkındalık veren bir yazı. Boş boş yaşayan yada sadece tek derdi Sevgili olan kızlar ve erkekler için çok açıklayıcı olmuş.

    YanıtlaSil
  41. Yazını çok beğendim , korelilerin herşeyini çok seviyorum ama o kadar çok abartmıyorum. Bazı insanlar gözlerimle gördüm çok abartıyorlar onların yüzünden utanıyorum. Türk kızlarını seviyorlar ama onlar böyle deyince bazı hayranlar kafayı yiyiyor ve bu durum kötüye gidecek diye çok üzülüyorum. Koreye gitmek bende istiyorum onların kültürlerini kendi gözlerimle görmek örenmek istiyorum. Yemek zeklerini tatmak istiyorum koreyi gezmek istiyorum. Umarım giderim .

    YanıtlaSil
  42. Görmeden yazdığınız bir yer için çok içten be sevimli yazmışsınız. Kısa bir seyahatimiz oldu Kore'ye hepsi doğru. Kız/erkek ilişkileri bizlere göre tap yapmış durumda. Ama ben sizin kadar olumsuz bulmadım bu tavırlarını

    YanıtlaSil
  43. Yaaa çoook güzel anlatmışsınız koreyi inanın okurken çok eğlendim😊😁😄

    YanıtlaSil
  44. Güney Kore ile ilgili en saçma, yersiz ve haksız bilgilerin bulunduğu başka bir blog yazısı görmedim.
    %80 inin hamile kaldıktan sonra evlenmesi konusundaki kaynağınıda gene aynı zihniyette birinin uydurduğu gerçeğide ortada. Güney Korede bu blog yazarından daha fazla bulunmuş ve hala orada olan biri olarak buradaki yazılanların hiç birinin anlatıldığı gibi olmadığı gerçeğini size aktarabilirim. Bir ülkedeki insanları 1 defa yapmış olduğunuz ve kulaktan dolma bilgilerle değerlendirip internet ortamında karalayamazsınız bunun vebalini ve sorumluluğunu alacak yaşta biri olmadığınzıda açıkça görebiliyorum. eğer edinmek istediğiniz bilgiler varsa arkadaşlar gidip o ulkede yaşamalısınız kısa sürede olsa çünkü. herkesin bakış açısı farklı, blog yazarınında öyle gördüğüm kadarı ile gidin kendiniz yaşayın eğer öyle bir şansınızda yok isede %80 gibi insanların hamileliğinin çetelesini tutabilecek bir kaynağınız varsaki Kore hükümeti bile yapamıyor bunu sağlam kaynaklardan alınız,
    uslubum biraz sert oldu ama kendimi koreli bir vatandaşın yerine koyduğumda az bile diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığım hiçbir şey uydurma değildir. Birebir sizden çok daha uzun yıllar Kore'de yaşamış ve orasıyla hala bağlantısı olup gidip gelen bir hocamızın ağzından çıkmış sözlerdir. Ha belki siz yaşadığınız yerde olanların farkında değilsinizdir, biraz gözünüzü açın ve bazı şeylerin farkına varın. Üniversitelerinin ve barlarının etrafında en çok motellerin olduğu bir ülkeden bahsediyoruz. Eğer amacım karalama olsaydı alasını yapardım inanın bana. Düşünün bu benim yapıcı amaçla yazdığım bir yazı. Bu kadar "cesur" yazdığınız yazınıza isim de ekleseydiniz de bu kadar lafınız boşa gitmeseydi. Ayrıca benim hiçbir şeyden korkum yok. Korkum olsa bu yazıyı yazmazdım zaten. Kaldı ki sizin yorumunuzu yayımlayacak cesaretim olmasın. Yazdığınız yorumun hemen akabinde kendi kendinize triplere girmeniz de ayrı bir trajikomik geldi bana...

      Sil
  45. yazdığım yorumu yayımlayacak cesaretiniz yoksa sanırım.

    YanıtlaSil
  46. Gercekten bende artik korecanlikdan utanir hale geldim. Bazi korecanlar her ne kadar seviyesinde sevselerde boylelerinin sayisi gun gectikce azaliyor. Artik korede "turk kizlari kolay elde edilebilir" diye aniliyoruz. Bunu nereden biliyorum? Cunku gercekden igrenc bir olay duydum. Bir turk kizi koreli bir erkegi facebook dan eklemis ve ona ciplak fotograflarini atmis. Cocukta gitmis diğer turk kiz arkadaslarkna siz kolay elde ediliyorsunuz demis. Bir suru kiz koreli erkelerle konusurken boylee seyler duymuslar. Lutfen artik seviyenizi koruyun. Kardes ulkemize bile boylesine rezil olduktan sonra kendinize ceki duzen verin. Bu arada yazin cok guzel olmus cok eglenerek okudum ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense anlattığın olaya hiç şaşırmadım. O kadar çok olaya şahit olup, o kadar tuhaf şeyler duydum ki o da mümkün göründü gözüme. Yorumun ve desteğin için teşekkür ederim. :))

      Sil
  47. Benim koreli erkek arkadasim var gerçekten turk erkekleriyle pek bir tutamıyorum, saygi, sevgi açısından inanilmaz deger veriyorlar su çanta meselesine falan katılıyorum hahah ben garipsedim cantami kendim tasimak istedigimi söylediğimde izin vermiyor.hehhe ama anne yönünden rahatiz yani benim Türk kızı olmam onlar icin kötü yönde bir sey ifade etmiyor hatta kardes ulke gozuyle bakıyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çanta meselesi tüm Türk kızlarının takıldığı bir durum cidden. O bizim için bir aksesuar ama taşıyacağım diye tutturuyorlar. :D

      Sil
  48. ya zaten korenin erkekleri bize bakmazlar kendi ülkelerindeki sanat eseri kızlar varken :D plastic face :D ha bide 2 ton makyaj yapıyolar ee benim neneme de bu kadar makyaj yapsalar adriana limadan güzel olur maşşallah :D maşallah deyin nenem 87 yaşında :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden bakmasınlar bence türk kızları kore kızlarından daha güzel he iş sanatsal özelliklere gelirse onu bilemem. bu arada maşallah ninene

      Sil
    2. Diğer arkadaşın yorumuna katılıyorum. Neden bakmasınlar yahu? O Kore'nin estetik ameliyat harikası kızlar sırf sana benzeyebilmek için bıçak altına yatıyor belki de. Belki de sen onların makyajlı halinden daha güzelsin. Doğal güzel olmak her zaman bir adım öndedir bunu unutma. :)

      Sil
  49. maşallah yani ben zaten koreyi erkekleri çok yakışıklı olduğu
    için seviyorum kızları benim umrumda değiller amk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz o zaman Kore'yi sevmiyorsunuz malesef, siz sadece Koreli erkekleri seviyorsunuz. Kore, erkeklerinden ibaret değildir!

      Sil
  50. Ya benim kötü bir olayım var arkadaşım Koreli bir kişiyle tanıştı internetten ve birbirlerini sevdiklerini söylüyorlar ama ben inanmıyorum çünkü çocuk 12 bin para gönderip sevdiğini söylüyor Korelilerin ilişkisini bilmiyorum güvenmiyorum çocuğun kimliğine kadar resim aldım ama güvensem mi bilemedim yardım eder misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten tanışıp evlenmiş bir çok çift tanıyorum. Öncelikle ön yargılı olmamanızı öneririm. Tabi ki tedbirli olup her şeyini öğrenmelisiniz. Ama gerçekten birbirlerini seviyorlarsa, uzak mesafe ilişkilerinde arkadaşınıza en büyük desteği siz vermelisiniz. Yorumunuza çok geç cevap verdim kusura bakmayın. Ama cevapsız bırakmak da istemedim.

      Sil
  51. Erkek arkadasim Koreli ve benim icin Türkiye'ye geldi hemde tanismamizdan 1 ay sonra, umarim bende vize alabilirsem yazin amerikaya gitmeyi düşünüyorum orada okuyor, ilk ailesi icin bende endise etmistim fakat herhangi bir olumsuz yorum almadik ve benimle tanismak istiyorlar hehe :) ayni sekilde benim ailem de destekliyor, Türk erkegi ve onceki iliskilerimden tabii ki farki var bilemiyorum ama uzak olmamiza ragmen burada ki eski iliskilerime kiyasla daha fazla guven hissesiyorum cunku bu guveni bana saglayabilmis olmasi ve sevdigini hissettirmesi.Ileriye donuk planlari olup bizli konuşması.Suanlik bir sıkıntımız yok mesafe disi canta tasima olayi gercekten doğru cunku aynı seyi Türkiye de yapti kiz arkadaslarinin cantalarini tasima gibi bir olayları var haha ilk tanistigimizda Türk olduğumu soyledigimde kardes ülke biliyorum ve size minnettariz demişti ayrica babasina benden bahsettiginde Türk kiziysa olur demiş haha bu biraz hoşuma gitti tabii ki ayrica bir koreli erkekle evlenmek ister misin diye sormuştu bana, milliyetin fark etmedigini onlar benim gibi bir kizla evlenmek ister mi diye sorduğumda cok fazla bağlıdırlar demişti kendisinde de bunu gösterdi simdi bana evlenmek istediğini söylüyor, ayrica Amerikada yasamasina ragmen ve 10 yildir Korede olmamasina ragmen hala kendi kulturleri seklinde yaşıyorlar ornegin amerikada yaşasa da o sofrada kimchi olacak haha ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu sizin için. Siz çok iyi bir insana denk gelmişsiniz demek ki. Umarım mutlu sonunuzu da görürüz. ^^

      Sil
  52. İyi Güzel de Erkeklerini doğru anlatmışsın da Kızların sadece playboy ve ünlülerle çıkanlar kısmına katılıyorum..
    Benim şahsen GÜNEY KORELİ dünya tatlısı bir sevgilim var hiç de bahsettiğin gibi değil.
    Sadık, masum, hayat dolu bir kız. İş haricinde hep beraberiz.Nedense hiç sıkıcı değiller.Aksine sevimli, sıcak kanlı, neşeli insanlar...
    Güney ve Kuzey Kore'yi seviyorum çok tatlılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten her kız onlar gibidir demedim ki. Öyle bir iddiam hiç olmadı. Böyle insanlar da var dedim. Sizin kız arkadaşınız onlardan değilse ne mutlu size. :)

      Sil
  53. Ne korelisi ne kocası yahu yarın birgün savaş çıksa diri diri yiyecekler hepimizi aklınızı başınıza devşirin e ergenler

    YanıtlaSil
  54. Kore Kültür Expo'su olmuştu İstanbul'da. O etkinlik dahilindeki FLYING gösterisindeki gençlere kızlarımız öylesine aşırı ilgi ve tacizde bulunmuş ki, çocuklar sonunda Kore elçiliğine gitmişler biz ne yapacağız diye. Hatta kızlarımızın gösteriye olan bu yoğun ilgisi(!) Kore'de haber bile yapılmış. Bu ne ya herkes hayran ama onlar gibi degil onlar yuzunden bizde ayni konuma dusuyoz arkadaslar biraz edep ya

    YanıtlaSil
  55. çok hakklısın ben de bir kore hayranı olarak her kelimesine katılıyorum

    YanıtlaSil
  56. şahsen ben kimsenin dinine karışmam ben din değiştirmeden öncede böyle düşünüyordum herkes istediğine inanır veya inanmaz evliliğe karşıyım ama eğer evlenmeyi düşünen olsaydım evlenirdim ve bana göre evlilik öncesi ilişkiye girmek ahlaksızlık değil isteyen yapar herkesin değer yargıları farklı bu yuzden ahlaksız ya da ahlaklı demek tamamen yanlış şeyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendi blogumda yazdığım için kendi ahlak kriterlerime göre yorumluyorum olay ya da durumları. Kime göre neye göre ahlaklı tabi ki tartışılır. Ama burası zaten kişisel görüşlerimi yazdığım bir yer, o yüzden yanlış yaptığımı hiç düşünmüyorum. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  57. Benim erkek arkadaşım Koreli, üniversitedeyken bir tesadüf sonucu tanıştık. Bence bu milletle değil kişilikle alakalı bir durum, kendisi gayet nazik ve kibar biri, bana da kötü yönde bir yaklaşımı olmadı yani yazınızı çok acımasız ve abartı buldum. Genellememek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelleme yaptığımı düşünmüyorum aslında. Yazımda da demiştim her milletten iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlar da var. Siz iyi biriyle tanışmışsınız ne mutlu size. Yorumunuz için teşekkürler. :)

      Sil
  58. Yazını çok beğendim :)
    Geçen gün bir kore dizisinin altına yorum yapacaktm kore fanlıgıni abartmis kızların yorumunu görünce inan vazgeçtim.
    Koreye,erkeklerine,kızlarına,filmlerine, dizilerine, şarkılarına hayranım ama bi dozda .. abartıldımı cidden tadı kaçıyor. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke sizin gibi hayranların sayısı artsa... Yorumunuz için teşekkürler. :)

      Sil
  59. erkekleri guzel turk kizlarina gercekten hayran oluyorlar ben ismimi vermek istemiyorum dizilerde oynuyorum zayif minyon goz ve kilo boy dudak acisindan cok sansliyim gittigm zaman bir kac unluyle bile tanistim en guzel yerlerde gezerseniz herkesi gorebilirsiniz vakit gecirmisligimde var unluler bir an once evlenmek istiyor kendi irklarindan kiz istemiyolar unlu yada unsuz olsa bile eger sizden etkilenmissinse onu hice sayip yaniniza gelip tanismak istiyorlar ama eger gorsellik olarak guzel degilseniz sansiniz solda sifir karakterin onune guzellik geciyor ilk basta orda kucuk yastaki kizlara bakmiyorlar 20 yas alti olgun ve sozu gecen kadin seviyorlar korece konusmaya cabalayan insanlari daha cok seviyolar agirliginizi bozmadan hayran gibi gorunmeden gorselliginizde varsa tanisma arkadaslik kurma ihtimaliniz yuksek cunku fazla sikilmislar heryerden insanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsminizi vermeyince daha çok merak ettim sizi. Sizin söylediğiniz şeyler de az buçuk benim tavsiye ettiğim şeyler zaten. Cool olun diyorum, dil öğrenin, mesleğinizi elinize alın, hayranlığı dozunda yaşayın diyorum. Bunları yapınca zaten kendiliğinden olacaktır bazı şeyler. Sizinle sohbet etmek isterdim aslında. Eğer isminizi en azından bana vermek isterseniz, Kore'deki anılarınızı dinlemek isterdim. Yorumunuz için teşekkürler. :)

      Sil
  60. Kizlarda abartmislar canta tasuttirmak neysede,dovme ve bagirma fazla olmus

    YanıtlaSil
  61. Sıcak yaz günlerinde biricik sevgilileri için durmadan yelpaze sallayan aşık gençleri görebilmeniz de olasıdır. Hatta çok sık olmasa da çocuğa deli gibi bağıran, hatta dayak atan kız görmeniz bile mümkündür. Çocuk ağzını açıp da tek kelime etmez. İyice hanım köylü olmuştur
    Kadinlara fazla deger veriliyo galiba bu kadari biraz saygisizlik gibi


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim ülkemizin kültüründe olmayan şeyler. Ama oraya gidersen kültür şoku yaşayabilirsin. Saygısızlık mı değil mi orasını bilemem, çünkü alan razı veren razı. Kadınlara biraz pozitif ayrımcılık yapıldığı bir gerçek tabi ki. Yorum için teşekkürler. :)

      Sil
  62. yani şimdii koreliileri sevmeyelimmi

    YanıtlaSil
  63. şimdi korelileri sevmeyekmi yani

    YanıtlaSil
  64. Merhabalar yazınızı okudum ve ciddi olarak söylüyorum beğendim ama sadece türkiyede tarafındaki etkisini ve düştüğümüz duruma açıklık getirdiğiniz tarafını koreye gidip görmediğim için o tarafına yorum yapamıcam cok haklı ve yerinde bir yazı gitmeyi cok istiyorum gezip görmeyi ama cok para gerekiyor uygun olarak nasıl gidebilirim tecrübeli olanlardan yorum alabilirmiyim rica etsem

    YanıtlaSil
  65. geçen gün markette mangalardaki kızlar gibi giyinmiş bir genç kız gördüm ve yuh özentinin bukadarı da fazla dedim.benligimizi kaybetmeye başladık artık,yapmayın arkadaşlar,kore kültür merkezinin bir programında konsolos ailesiyle gelmiş,eşi ve iki delikakanlı ogulları da var.ogullar gerçekten çok yakışıklıydı.bizim kızlar aman Allahım düşman başına dedirtti,yılışık yılışık çocuklara sulanmalar.anneleri farketi olanları ama nafile,kızlar yapıştı bırakmıyorlar.hele kızlardan biri vardiki ben utandım hareketlerinden,sonraki programda anne akıllanmış,ogullarını getirmemiş,biraz hanımefendilik,biraz saygı kızlar.kendinizi hafif meşrep hallere düşürmeyin,dizileri izleyin kpop dinleyin ama sınırı koruyun,nerede frene basacagınızı bilin.kişilikli bayanlar olun ozaman koşmak istediginiz kişiler size koşarak gelir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı okurken ben bile utandım vallaha, sizi düşünemiyorum bile. Kişilik anahtar kelime kesinlikle. Ailelerin de bu konuda büyük sorumluluğu var. Kişiliği oturmayan ergen kızlarımızın Kore'ye bu kadar kaptırmaması lazım. Hayranı olursun ama hayatının hepsini kapyalacak bir hayranlık olmamalı bu. Yorumunuz için teşekkürler. :)

      Sil
  66. Yazinizi sıkılmadan okudum. Ben acikcasi 6.siniftan beri uzakdogu'yu seviyorum suan Lise 3'e gidiyorum. Benim ilk hayran oldugum zamanlarda koreyi daha az kisi taniyodu daha az kisi seviyodu simdi sokakta kimi gorsem korefani bizim evin yakininda park var orda koca koca EXO yaziyo inanin bana yaziyi gorunce utandim ne hallere dustuk diye dusundum insanlar o zamanlar daha bi iyiydi. Evet hayranliktan dolayi arkadas edinmek istiyorduk ama en azindan adimiz cikmamisti simdi artik birisiyle konusunca boyle korefaniyim demek yerine ben yabancilari seviyorum falan gibi kelimeler kullaniyorum cok uzucu bir duruma geldik. Ha icimde "Bir koreli sevgilim olsa fena olmazdi" istegi var da o kadar abartili degil. Sevgili Turk kizlari her gordugunuz Koreli'ye yazmayin sevgili olalim mi demeyin empati kurun.Diyelim yabanci ulkeye gidiyorsunuz orda size aa Turk musunuz? Benimle cikar misin? diye sorsa hosuna gitmezdi. Bu yuzden Korelilerle bu tur konusmalara girerken dikkat edin kendinizi bu sekilde dusurmeyin.Turk olun,siz olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki hayallerin olacak. Kore'de gezmeyi, arkadaşlar edinmeyi tabi ki isteyeceksin. Ama Kore'de yaşamak, Kore'li bir sevgili bulmak hayatının amacı olduğunda bu sana iyi şeyler getirmeyecektir. Hayatını tek bir şey üzerine kurarsan sonra hayal kırıklığın büyük olur. Bırak sen hayatını yaşa, eğitimini gör. Zaten zamanla hepsi kendi kendine olacaktır. :)

      Sil
  67. Merhaba...

    Bir cümledeki benzetmenizi biraz acımasızca buldum. Ülkemizdeki "nataşa" nosyonuyla Kore'deki Türk kızların imajını benzetmişsiniz.

    Nataşa denilenler evli bekar dinlemeden birçok erkekle beraber olan, para için beraberlik yaşayan, yuva yıkan Slav kadınları... Oysa ben hiç evli Koreli erkeklere sulanan, yuva yıkan Türk kız görmedim. Sadece gençliğin de verdiği heyecanla biraz abartarak Koreli erkeklere ilgilerini gösterenler var. Ama bir o kadar da Kore dilini çok iyi seviyede öğrenmiş, Koreli sevgilisine/kocasına Türkçe'yi öğretmiş, aklı başında, güzel beraberlikleri olan Türk kızları var.

    Umarım bu yorumumu yanlış anlamazsınız, naçizane fikrimi yazmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Sizin gibi terbiye sınırları içinde eleştirenlere her zaman kapım açıktır. Yanlış anlamam hiç merak etmeyin. Siz de kendinizce haklısınız, çünkü kötü örneklerle karşılaşmamışsınız henüz. İnanın bana başkasının sevgilisine, kocasına mesajlar atan kızlarımıza da şahit oldu bu gözler. Zaten imajları kesinkes öyledir demedim dikkat edin. Ama gidişat o yönde. Bir Türk kızına bana bir gecelik bir arkadaşını ayarla diyen Koreliler de oldu. Karşılığında ters cevap alınca da, nasıl olsa ben bulurum diyebiliyor bu kişi mesela. Anlatabiliyor muyum kızlarımızın ne denli hafif göründüğünü... Yine de teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  68. YA GERÇEKTEN HAKLISIN GÜNÜMÜZDE GİTGİDE ABARTILIYOR BU KONULAR VE BU YÜZDEN NORMAL KORE FANLARIDA ÇOK TEPKİ GÖRÜYOR :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef... Ben artık Kore hayranı olduğumu söylemiyorum kimseye...

      Sil
  69. Yazınız çok güzel olmuş tebrik ederim ama şunu merak ettim sormadan da edemedim şahsen neden korede türk kızları rus kızlarının nataşa ismi gibi anılıyor ve neden rus kızlarınım nataşa diye isimle anılmaları kötü mü yani bu konuda bilgim olmadıgı icin soruyorum sadece yanlıs anlamayın simdi nasıl anlatsm size bende kore fanıyım hemde dehset sekilde kendimi nasıl bu kadar kaptırdım inanın bende anlamadm aniden gelisti hersey oyle ki ingilizce ve almancanın yanında korece de ogrenmeye calısıyorum bu durumu nasıl kontrol altına alabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rus kızları ile ilgili sorun için google'ı öneririm, oradan aratabilirsin. Kore hayranlığını Korece öğrenmeye yöneltmen çok güzel bir şey, tebrik ediyorum. Günde gereğinden fazla dizi , film izleme mesela ya da bir şarkıcıyı bir oyuncuyu ailenden fazla sevme. Başta bunları hatırlarsan çok kaptırmayacağını düşünüyorum. :)

      Sil
  70. Yazinizda her şeyi açık açık anlatmissiniz gerçekten sonuna kadar okudum hiç sıkılmadan çoğu insanın içindeki düşüncenin tercümani oldunuz keşke bu tür olaylar olmasa ... Kore sevgisini kpop sevgisini seviyeli bi şekilde surdurseler fazla birsey istemiyorum sadece Biraz olsun çocukça davranmasinlar bilinçli olsunlar bende kpop çok seviyorum begendiklerim var elbette :) Kore'ye de gitmeyi çok istiyorum gideceğimde inşallah ama sadece gidip te aaaa bi Koreli hadi arkadaş olayım .. aaaa Koreli yakışıklı bi cocuk bi Merhaba diyeyim gibi durumlarda bulunmam ve düşünmem bile bu gibi şeyleri düşünmeyelim zaten iyi insanlar sizin karşınıza her zaman denk geleceklerdir biz kötü insanları arama çabasına girmeyelim ve çocukça davranmayi bırakalım içimden geçenler bundan daha fazlası ama yazıya bunları dokebildim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarınızı böyle büyük puntolarla afiş yaptırasım geldi yemin ediyorum. Anlatmak istediğim benim de bu. İyi insanlar da dolu Kore pek tabi ki, ama kötü insanların da çok olduğunu unutmamak gerekir. Yorumun için çok çok teşekkürler. :)

      Sil
  71. Ben korelılerın uzaydan bir gezegenden geldiğini düşünüyorum hatta bır korelı kız bıle ayarladım bazı deneyler yapıyorum bakalım sonuç ne olacak herkesı Elazığa beklerım Elazığı görmeden ölmeyın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mesajınızı çok da sevimli bulmadım açıkçası, aksine saldırgan bulduğumu söylemeliyim. Bulduğunuz Koreli kızın da bir insan olduğunu unutmamanızı tavsiye ediyorum.

      Sil
  72. Yav kardeşim bende zaten istanbulda pierloti diye bir yere gittim ondan sonra da bi koreli kız iceri girdigimden beri bana baktı ve gözünü hic ayırmadı sonra bana tatlı tatlı gül dü bende ona güldüm bana gülme amacı sence neydi uzun bir süre kesistik sonra konuştuk onla biz birbirimize söz verdik büyüyünce onu kore de bulucam ve onlan hic ayrılmıycaz hatta şu anda face te arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorum için teşekkürler. Lakin benim öyle Güzin abla gibi bir misyonum yok. Ben nereden bileyim arkadaşım kızın amacı neydi. Küçüksün belli ki, anlıyorum. O yüzden verebileceğim tek tavsiye madem arkadaş oldunuz Korece'yi öğrenmeye çalış ondan. En büyük yararı böyle görürsün. :)

      Sil
  73. Seul kadina siddette dünya ucuncusu ulke zibilyon istatistik var Fransa 1. Hatta. Turkiye 7. Koreye gitmemeleri konusunda pek cok ulke vatandaslarini uyariyor siz hala dizilerden gordugunuz erkeklere hayran yatin kalkin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorum için. Ben de aynılarını söylüyorum, ama kimse inanmıyor. Bir de üzerine hakaret ediyorlar sonra maalesef. :)

      Sil
  74. Şahsen ben şu sıralar Koreli erkeklere biraz taktım gibi bir kaç şarkı grubu dinliyorum da :))) sizin sayenizde biraz daha farklı açıdan bakmaya başladım çok teşekkürler bu paylaşımlarınız umarım benim gibi başka genç bireylerin de uyanmasını sağlar ben en iyisi arkadaşımı arayıp üniversiteyi kerede okuma fikrimizden vazgeçtireyim :))) tekrardan sağolun çok iyi ve öğretici bir yazı olmuş :D

    YanıtlaSil
  75. Meraba ben senin yazini okudum ve ilgimi cekti kore dizilerinde basrol oyuncular hep saf olarak tanitiliyo peki gercekte bu kadar pis bi toplular mi gercekten yani evliliklerin%80 i hamilelik sonrasi mi ama yinede aralarinda masumlari vardir heralde yani benim takintim yok ama dizileri guzel sonucta seviyorum korelilerden nefret etmek istemem dogrusu ve tabi bukadar seyi nerden bildinide merak ettim yani koreyede gitmemissin ama cogu dinsiz sonucta bu arada korece biliyomusun? Koreli arkadasin varmi ? Bu arada lee min ho ve f4 un yasantilaro hakkinda bisey biliyormusun yani internettekiler haricinde bu arada yazdiklarin kesin dogruysa yazin gercekten guzel olmus :)

    YanıtlaSil
  76. Ya bende çok takıntılı oldum ne yapacağımı bilmiyorum 😳😳

    YanıtlaSil
  77. Rus kizlari konumuna dusmek mi birak asla bir olmaz turk kizi ne yaparsa yapsin. Bir turk kizi rus kizi istese bile olamaz. O kadar dusemez sen o tatli canini hic yorma.

    YanıtlaSil
  78. Dediğinize hiç bir şey doğru değil.koreliler çok iyi, hiç zararları yok. Diyorum ve demeye devam edicem.lütfen şuan için beni anlayin 5 sinifta karne ortalamam 76,8907du ama 6.sinifta koreyle tanistim ve sirf ilerde korece yaşamak için fen lisesini kazanmaya calisiyorum bu yil8.sinirin ve 7 siniftaki ortalama 97 ydi. Anlayin yani koreyi ne kadar çok seviyorum...adminiçe ablacim resmen bi gecede senin fanim oldum,seni yerim ya😊😉😅😆😇😘😘😘😘😘😘😘😘sey bi de bunyil teog sinavim için bana birazcik dua edersen çok sevinirim doğum günümde sinava giricem😵🙍😫😔😖neyse sizleri seviyorum sizde korelilerin sevin🙋

    YanıtlaSil
  79. Yazını okudum hatta ve hatta bütün yorumları da bi ara ortalarına gelince acaba hala aktif mi blogta diye bile dusundum ve evet dediklerimin çoğuna katılıyorum yukardada dedikleri gibi interpals vb sitelerde çoğu koreli turkleri engellemiş çünkü mesajlar taciz boyutunda bu konuda onları mazur gormeliyiz çünkü aynı şey benim profilimde de oluyordu Araplar ve pakistanlilar aynısını yapıyordu bende engellemistim bu yüzden empati yapabiliyorum ve bu durumdan açıklası utanıyorum. Bu çok onur kırıcı değil mi ? Konuştuğum koreliler ise aynı şeyi söylüyor hep sen biraz cekingensin bu aslında daha iyi senle tanışmadan önce turklerin hepsinin koreye ilgisinin fazla olduğunu dusunuyordum tarzindan cümleler isitiyorum. Lütfen kızlar ben bile Kore dizilerini izlediğim halde Kore fanıyım diyen birini duyunca kafama pıtrak yapışıyor lütfen kızlar kendinize çeki düzen verin bu arada hicbir aktörün veya şarkıcının ismini bilmem fakat senaryolari güzel diye izlerim ^^

    YanıtlaSil
  80. Bende Koreli bir arkadaşımdan bu konuda yakınmalarını çok duydum. Dediğiniz gibi Rus kızlarının imajını bile geçmiş durumdayız! Artık Türk kızlarının onları sosyal medyadan ekleyerek tacize varacak biçimde mesaj attıklarını duydum. Bu Kore sevgisi değil arkadaşlar, bu düpedüz taciz! Dediğim gibi e-mail arkadaşlığı(mektup arkadaşlığı) ile edindiğim birçok Koreli arkadaşımdan duyduğum şeyler çok onur kırıcı. Maalesef bu takıntılı davranışlar sadece kızlarımızla sınırlı değil...
    Bende Kore fanıyım ama idolleri, k-pop'ı pek bilmem. Daha çok gerçek müzik yapan grupları takip ediyorum.(Yanlış anlaşılma olmasın onların müziklerine hakaret etmiyorum, sadece pop müzik dinlemiyorum :D) Demek istediğim Kore sevgisi sadece k-pop veya dramaları izleyerek olmuyor. Kültürünü, insanlarını, dilini de incelemek gerekiyor bence :)

    YanıtlaSil
  81. Ay gerçekten çok beğendim yazini fikirlerini gerçekten... Böyle doğruları kabul etmesini bilen insan çok fazla yok çünkü gerçekler acıdır heheheh Umarim daha da fazla başarılı olursunuz! Çok beğendim sizi Fighting 🌸🌸🌸

    YanıtlaSil
  82. Ben istanbulda yaşıyorum koreliyim ve bu yazılan yorumlara anlam veremedim.Neden kore erkeği beğeniyorsunuz?Çekik göz nedeni mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimilerinde özellikle çekik göz hayranlığı var ama bnce geneli dizilerde izleyip yakışıklı ve oldukça düşünceli olarak gördükleri için beğeniyorlar oysa ki onlar sadece dizi hazırlanmış bi kurgu

      Sil
  83. ben Korede okumak istiyorum ama bu sartlari hic aklima bile getirmedim.Kore de bir devlet yani evllilik maksadi ile degil sadece is maksadi ile okumak ve s. ola bilir.Evlilik kismina geldikde insallah Allah kismete kimi yazdisa o olacak bos hayeler kurub vakit harcamakdansa gercekle uzlesmek lazim...Benim fikrim boyle...

    YanıtlaSil
  84. Öncelikle yazınızı beğendiğimi, bir yandan eğlenip bir yandan da üzüldüğümü belirtmek isterim. Tam bir trajik komedi. Yorumların birçoğunu okudum diyebilirim, benimde utanç duyduğum noktalar oldu. Evet, bu ''hayran olma'' işini tadında bırakmak gerekiyor katılıyorum. Ama bazı şeyler maalesef tek taraflı değil. Bu tarz şeylerin olabiliyor olmasının sebepleri gibi. Saçma sapan yorumlarda bulunan arkadaşlar var ne yazık ki, yaşı küçük olup saçmalayan kardeşlerimizde var. Artık Kore hayranlığı her yaşa oturabilen bir şey, aslından en başından beri öyleydi. Çocuklar çocukluğundan saçmalıyor ki dizi sahnelerinin onlarda da büyük etkisi var, peki ya büyükler? Benimde, 8. sınıfın sonu ya da 9. sınıfın başından beri olsa gerek Güney Kore'ye ilgim var. Beş yıl olmuş denilebilir. Bu ilgi dizilerle başladı ki birçoğu bu şekilde başlamakta. Şöyle ki o zamanlar dizilerde her şey bu kadar alenen gösterilmiyordu, biraz daha ''seviye'' içeriyordu. Tabii ki her dönemde seviyesizlerde vardı, her dönemde seviyelilerinde olduğu gibi. Ama görüyorum ki dizilerde de başka şeylerde de dozu kaçırdılar. Bu bizim kültürümüze aykırıyken onlara veya başka milletlere normal gelebilir. Ama söz konusu bizleriz, Türk kızları... Şuna inanırım: karşındaki insanın sana karşı olan tavrını sen belirlersin. Sen nasıl davranırsan o da sana öyle davranır, rahat olursan rahat, gevşek olursan gevşek... Artık öyle gevşek diyaloglar, abartı şeyler izliyor ki bu nesiller, gayet rahat ahlak dışı davranabiliyorlar. Örnek vermek istiyorum bir diziden kesit; Bir hanımefendi hiç tanımadığı bir adama ''benimle yatar mısınız?'' diye soruyor. Adam da ''olur, hadi yatalım'' şeklinde cevap veriyor. İşte demek istediğim bu, bize rahat aşılıyorlar kendilerini. E küçük-büyük fark etmez, hal tavır da ona göre değişiyor. Dizilerden etkilenmeden çıldırmışçasına hayranlık duyanlar tamamen ayrı bir konu onu boşverin, ha oda Koreli beyefendilerin bu kadar yakışıklı ve harika empoze edilmesinden. Adamlar bi dizi çeviriyorlar, başrol sanırsın dünyanın her konuda gelmiş geçmiş en mükemmel adamı, algı oyunu bunlar hep. Peki sonra ne oluyor? Eğri oturup doğru konuşmak lazım kardeşim. Beni boşver, daha 19 yaşındayım, ama daha uzun senelerdir sevenler var, koca adam olmuş insanlar var. Onlarda çocuktu, bizde çocuktuk. Bizde çok sevdik hala da seviyoruz. Şahsiyetlere hayranlığım yok, merak ediyorum gezip görmek öğrenmek ve eğlenmek istiyorum. Benim gibi olan birçok insan var eminim. Gelelim asıl soruya. Peki biz neden dozunu kaçırmadık? Şu var ki seviyesiz insan her halükarda yapar yapacağı ayıbı. Ama inanın son zamanlarda bu tarz şeyleri önceden olduğundan 100 kat fazla duymaya başladım. Çünkü yok denecek kadar azdı. Diyeceğim o ki bunlarında düşünülmesi, hesaba katılması gerek. Tek bir tarafa suçu yıkmak hiç doğru değil. Teşekkürler, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  85. Yazdiklarinzdan cidden etkilendim hani o bahsettiniz oppaci kizlardan olabilirim belki seviyesini bilemem yinede sizin tarafinizdan hic bakmadim desem yazdiklariniz cidden haklisiniz hatta fikirlerimi bile deistirdiniz desem haksiz sayilmam ama bir seydende bahsetmek istiyorum oppaci kizlar o kadar da kotu deiller aslinda cidden idollerini belki gereginden fazla onemsiyorlar ihtiyac gibi goruyorlardir belki ama ben o derece deilim tabiki ama bazi koracan arkadaslarimin cogu kez oppalarina uzuldukleri icin agladini biliorum onlari cidden seviyolardir onlari bu kadar sahiplenlenmelerinin iyi yonleride var kotu yonleride var mesela bazilarinin yasantilari sıkıntılı olabiliyor idollerine duyduklari onem ve hayalleri onlari hayatin gercek kotuluklerinden uzaklastiryor ben bole dusunuyorum. Sizi elestirmek icin yazmiyorum .ortada kaldim desem daha mantiklidir belki sizdee haklisiniz cevrenizde korecanligi kotu gibi gosteren kisiler var bende sizin yasiniza geldigimde sizin gibi dusunebilirm kii simdiden dusunmeye basldim fakat oppacilarin bu kadar kotu oldunu dusunmuyorum

    YanıtlaSil
  86. katılıyorum bende bir kore fanıyım fakat bu blogdaki yazıyı okuyunca kendimi fazla kaptırdığımı ve abarttığımı anladım ve şimdiki amacım sadece koreye gidip kültürünü öğrenmek ve gittiğim yerin tadını çıkarmak olacak verdiğiniz bilgi tam yerinde olmuş çok teşekkürler
    ayrıca çok yerinde ve güzel bi yazı olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  87. Bende bir kore faniyim bunlarin yalan oldugunu dusunmuyorum cunku tanistigim koreliler kiz erkek hepsi anlatigin gibi:)

    YanıtlaSil
  88. Kore erkegi begenmiyoruz kore kulturunu begeniyoruz sen yanlis anlamisssin

    YanıtlaSil
  89. Merhaba ben şuan koredeyim ve yazinla bagdastiramadigim çok şey oldu . Sanırım senin yazindaki çoğu şey istisna . Ben hiç iri gözlü bir kişi gördüler diye sevgilisine yapışan bir kız görmedim . Benim erkek arkadaşımda Koreli ama sanırım biraz öküz benimki . Hiç sokakta çift giyinen aşık çiftler görmedim. Saçlarını da aynı kestiren :D . Bazı istisnaları görmüş olmalı senin kaynaklar . Birtek su çanta olayı doğru bak asla tasitmiolar. Birde içmeden asla sana acilamiyolar . İçince söylemek istediklerini söylüyorlar kızlarda erkeklerde :)) birde bazı kızlar Koop yada dizilere aldanıp Kore'ye kalkmasinlar bir abla tavsiyesi 34 yaşındayım . Katıldığım nokta da bir kaç kişiyi idare ediyorlar :)) bunu bizzat yaşadım . Hepsi yabancı ülke insanının sevgili yapayım derdi yok . Öyle yolda yürürken falan göz ucuyla bakayım bu yabancıya gibi dertleri yok . Burada kırmızı saçla gezdim ve kızlarda renkli saç inanılmaz derece az gördüm ama erkekler renkli saçlı benimle aynı renkte saçı olan erkekler gördüm .buraya sadece bilgi amaçlı gelmek en güzeli tarihini kültürünü yemek anlayışlarını eğlence anlayışlarını görmek güzel . Onun dışında sevgili yapayım onla takılalım hergün. Gibi şeyler çok az . Çünkü hepsi sabah 6 da evden bir çıkıyor akşam 10 ila 12 arasında geliyor .çok çalışıyorlar . Hafta sonu birtek eğlenmek için genelde itaewona gidiyorlar . Değişik bir kültür değişik insan yapıları . Biz Türkler bence onlara göre daha iyiyiz

    YanıtlaSil
  90. korede olmak için herşeyi yapardım

    YanıtlaSil
  91. Bu web sitesini https://www.letspal.com adresine tavsiye ederim. Dil öğrenmek ve arkadaş edinmek

    YanıtlaSil
  92. Sayfaya bu kadar gif koymayın. Sayfa yüklenmiyor. Türkiyede internet hızları düşük. Hala 6 - 8 Mbps internet kullanan insanlar var.

    YanıtlaSil
  93. Ha memleketin içine ettiniz, şimdi de Güney Kore mi kaldı? Oranın da içine edin. Türk milletinin klasik huyudur, elini nereye atarsa kurutur. Ben olsam vize bile vermem Türklere.

    YanıtlaSil
  94. Kore'ye dair dikkatimi kadınlara olan zaafları çekmişti malûm ülkemizde kadına dair her türlü kötü şey oluyor bunda dolayı dikkatimi çekmişti ve söylediklerinin çoğunu duymuştum ve şuan detaylı bir şekilde anlattığın için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top