(Bongpyeongmyeon, Pyeongchang)

Her ne kadar esas mevzumuz 2018 Olimpiyatları olsa şehre kadar gidip de oranın diğer nimetlerinden faydalanmamak olmaz. Gezmeye layık yerler size biraz tuhaf gelmiş olabilir. Tabi ki Kore’nin her sokağını adım adım gezebilsek ne güzel olur. Ama kısıtlı tatil sürenizde tatilinizi daha değerli yapacak yerleri gezmek daha akıllıca olacaktır. Şehirde gezilecek belli başlı yerlerin minik bir listesini yaptım. Umarım sizin için de aydınlatıcı olur.

Odaesan Ulusal Parkı
Kore’nin çok sayıda dağıdan biridir Odaesan. Bu dağ, şelaleleriyle ve tapınaklarıyla ünlüdür. Birobong ismiyle adlandırılan dağın en yüksek merkezi deniz seviyesinden 1.563 metre yüksektedir, tek bir hizada beş tane zirvesi mevcuttur. Önceleri Çin’in elindeyken Çinliler tarafından Qingliangshan Dağı adı konmuş. Ama Silla döneminde bugünkü adını almış.  Ayrıca kaplıcalar için ideal bir yer olduğu söyleniyormuş.

Woljeongsa Tapınağı
(63 Dongsanri, Jinbumyeon, Pyeongchang)
Tarih meraklıları için büyük bir keyif olacaktır burayı gezmek. Çünkü öyle küçük tapınaklara benzemez. Adeta bir kale gibi kompleks bir yapıdır. 60 tapınak ve 8 manastırın birleşimidir. Geçmişten kalan emanetler ve çeşitli hazinelerin sergilendiği bir yeri mevcuttur. Ayrıca 9 katlı ve sekizgen biçiminde bir Pagoda yani budist rahiplerin dua etmek için kullandığı bir yapı mevcuttur.

Herbnara Turist Çiftliği
( Heungjeonggyegok gil, Bongpyeong myeon, Pyeongchang, 291-42. )
TV Showlarında sıkça görmüşsünüzdür, aileler toplanıp çiftçilik yapmaya ya da meyve toplamaya falan giderler. Ayrıca çiftlerinde sıkça tercih ettiği aktivikeler arasındaymış.  100’den fazla yabani çiçek ve yabani bitki restoranları ile hizmet vermektedir. 7.000 won gibi bir ücreti varmış.

Kore Botanik Bahçesi
(405-2, Byeongnae ri, Daegwallyeong myeon, Pyeongchang 159-4 )
Bir çok farklı bitki ve çiçek çeşidini burada görebilmeniz mümkündür. Benim gibi bir doğa fotoğrafçısı için harika bir fırsat olacaktır. Tabi gidebilirsem. Özellikle ilkbaharda çiçeklerin tomurcuklanmaya başladığı ve yabani çiçeklerin açmaya başladığı zaman ziyaret için idealmiş.

Daegwallyeong Samyang Çiftliği
Çiftlik dediğimine bakmayın burası alabildiğine yeşil bir çayırlıktır. Hatta Asya’nın en büyüğü olduğu biliniyor. Bu büyük çayırda otlayan inekler de unutulmamalı tabi ki. Ayrıca bu çayırlıkta ineklerin otlayabileceği Samjeongho Gölü’ de mevcuttur. Daegwallyeong Gözlemevi’nde ise Odaesan Dağı tarafından doğan güneşi izlemek muhteşem olacaktır. Burası bir çok dizi ve filme ev sahipliği yapmıştır. Ama aylara göre açılış ve kapanış saatleri değişmekteymiş, o yüzden gitmeden bir kontrol etmekte fayda var.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top