Necronomicon... Ölülerin Kitabı, Arabın Kitabı, Al Azif, Ölü Adlar Kitabı, Şerrin Kitabı, Çıldırtan Kitap, Ölülere Çağrı Kitabı, Mardukun Elli Adı, Kara Dünyanın Kitabı... Ve daha niceleri... Bu yazım sıradan bir kitap yorumu gibi görünebilir. Ancak sizlere efsanevi bir kitabı anlatmak isterim. Hep Kore hep Kore nereye kadar dedim ve benim diğer ilgi alanlarımı da sizlere açmaya karar verdim. E blogumun adı tesadüfen Cadı Kazanı olmadı taktir edersiniz ki. Kore serüvenimden önce ilgi alanlarım bu tarz olaylardı. :D Sizlere de bu esrarengiz rivayeti anlatmak isterim.
Bu esrarengiz kitabın hikayesi şöyle başlar... Milattan önce 8. yüzyılda Şam'da yaşamış Arap bilgin Abdul Alhazred (abd al-azrad), on yıl süreyle çölde yaşamış ve bazı şeyler aramış. On yıl geçtikten sonra ise eline bazı eski günlükler geçmiş. Elbette ki bu aradığının ta kendisiymiş. Bu günlükleri okumuş, zamanla da orada yazılanlar sayesinde ölülerle konuşabilmiş. Yaşadığı tüm deneyimlerini, öteki dünyayla iletişim yollarını, özel formülleri ve büyüleri ise bir kitapta toplamış. Bu kitaba da Al Azif ismini vermiş. Ancak zamanla bu kitap ona çok ağır gelmiş ve ölüler diyarını artık kaldıramayarak çıldırmış. O yüzden bu kitaba da Çıldırtan Kitap da denilmektedir. Bu bilgin, söylenene göre; "Hep yolculuk yapar, çok okurmuş, İskenderiye´den Pencap´a kadar dolaşmış, onlarca dil konuşur ve öğrencilerine dünyanın her yerinden araştırıp öğrendiklerini anlatırmış." Bir rivayete göre de bir gün manav yolundayken görünmeyen güçler tarafından gündüz vakti herkesin gözü önünde paramparça edilerek öldürülmüş.
Necronomicon, rivayete göre 900 sayfa ve 7 ciltten oluşmaktadır. Ve yine hakkında bir çok rivayet vardır. Bir kısmın görüşüne göre bu kitap tamamen bir düzmecedir. İlk olarak Howard Phillips Lovecraft'ın The Hound (1924) başlıklı hikayesinde yer verilmiştir bu kitabın adına. O yüzden bu kitabı Lovecraft'ın uydurduğu bir Cthulhu Mitosu olarak adlandırırlar. Ancak bilinmelidir ki yazar, bazen gerçek olayları öyküleştirir. Ayrıca Necronomicon adının ondan çok çok önce görüldüğüne dair kanıtlar da bulunmuştur. İşte bu yüzden insanlar bu konuda çok kararsız kalmışlardır.
Bir diğer ve ünlü bir rivayete göre de ünlü kahin Nostradamus, bu kitaptan yararlanarak, bugüne dek hiç sapmayan ünlü kehanetlerini yapmıştır. Nostradamus´un ünlü “Yüzlükler” inin ilk iki dörtlüğünde anlattığı metodun kaynağı uzmanlara göre Necronomicon´dan alınmıştır;
"1. GECE YARISI, GİZLİ ODAMDA YALNIZ ÇALIŞIRKEN, OTURURUM ÜÇ AYAKLI PİRİNÇ SEHPADA, KÜÇÜK BİR IŞIK GELİR İNSANSIZ YERDEN, DÜŞÜNCEMİ AYDINLATIR, TALİHİMİN BOŞ YERE OLDUĞUNA İNANMIYORUM.
2. ASA ELLERİM ARASINDA, KONUŞULUR BRANCHES ORTAMINDA, SU HAREKETLENİYOR, LİMBE, ETEĞİNDEN AYAĞA, BİR BÜYÜK KORKU, İÇTEN BİR SES, FARKLI BİR TİTREME, İLAHİ IŞIK, KUTSAL HABER ARTIK YANIMDADIR."
Ayrıca Okay Tiryakioğlu'nun Dördüncü Murat isimli kitabında da Necronomicon'dan bahsediliyor.
"Murat han'ın dostlarından Silahtar Salih Ağa şöyle diyor kitap hakkında; ''Eğer benim bu yazdıklarım bir şekilde mahfuz kalır ve gelecek nesillere ulaşacak olursa tavsiyem; 'el azif' isimli o lanetli kitapla yolları bir gün, bir yerde, bir şekilde kesişecek olanların ondan mutlaka uzak durmalarıdır.''
Bu kitabın var olup olmadığı tamamen muamma olmasıyla birlikte, zamanında Hitler'in eline bir cildinin geçtiği ve Hitlerin bunu kullanmayı beceremediği bile söylenmektedir. Çağlar boyunca Necronomicon'u bulmak isteyen bir ton insan vardır. Hatta bazıları çok yaklaşmış, bazıları ise izini bulduklarını iddia etmişler. Hatta ve hatta Necronomicon'da simya ile altın yapmanın yolları bile yazıldığı rivayet edildi. Şu an British Museum'da saklandığını iddia edenler de var ya da Papa'nın bu kitabı bir daha gün yüzüne çıkarmamak üzere sakladığını iddia edenler de. Bu teoriler ne derece doğru, ne derece gerçek bilinmez. Ama bir şeyi bilmiyor olmamız onun gerçek olmadığını kanıtlamaz.

Bana soracak olursanız, ben böyle efsanevi bir kitabın varlığına inanan taraftanım. Tamam var olduğuna inanıyorum, ama bunu bulduğumda kullanacak değilim hacı. İçindekilerin büyü kabilinden olduğu çok açık. Ve bu durum tahmin edersiniz ki benim dini görüşüme tümüyle ters. Yine de büyünün var olduğu ve haram olduğunu biliyorum. Büyü var ise böyle bir kitap neden olmasın ki... :/ Neyse çok saçmaladım sanki. İnternette dolaşan ve bu kitapta yazıldığı iddia edilen bazı sözleri buraya da kopyalamak isterim.

"Sonsuza dek yatabilen, o ki ölü değildir,
ve tuhaf çağlar ilerledikçe ölüm dahi ölebilir."

"Yıkılmış birçok medeniyetin kalıntıları arasında dolaştım. Onlara ait yazıtlar buldum ve bu yıkılmış medeniyetlerin, bu kitapta yazanları bildikleri için yok olduklarını öğrendim."

"Bu gizli sayfalar babil yapılmadan önce eski inanışa tapan rahiplere aittir, ve kendi dillerinde yazılmıştır, fakat ben kendi ülkemin altın diline çevirdim ki herkes anlasın. ben bu yazıyı artık olmayan ur'un 7 efsanevi şehri bölgesinde dolaşırken karşılaştım, ve tanrılar arasında zamandan önce olan savaşlarını anlatıyordu.ve rahiplerin gördüğü korku ve çirkinlik burada anlatılıyor, ve onların nedenleri, ve onların doğaları, ve özleri, ve çizgilerin sayıları kutsaldı, ve kelimeler kutsaldı, ve şeytani kişiler için en iyi etkilemeydi.ve doğal olarak o kentin büyücüleri bunları parşömenlere, vazolara, veya havaya yazdılar, ve böylece tanrılar verilen sözün kelimelerini hatırlayabilecekler.

bu kelimelere kulak verin ve hatırlayın! çünkü hatırlamak en önemli ve en etkili büyüdür, geçmişi hatırlayabilen olmak ve gelecek olan şeyleri hatırlayabilen olmak aynıdır.ve bu yazıyı hazır olmayana göstermeyin, çılgınlık yaratır, insanda ve hayvanda...."
Şu an internet aleminde çok sayıda Necronomicon ismiyle gezinen kitap mevcuttur. Hatta bazıları var ki kitapçılarda satılmaktadır.  Bazıları Necronomicon hakkında bilgi vermekle birlikte, bazıları da içeriğinde yazılanların yalın hali olduğunu iddia ederler. Bu kitaplar hiç sanmıyorum ki gerçek Necronomicon olsun. Ama bir merakla birkaç tane indirdim pdf olarak. Bir tanesi Ruh ve Madde yayınlarından çıkan Suat Tahsuğ'un çevirisi olan Necronomicon çevirisi, British Museum'daki Ani, Hunefer ve Anhai Papiruslarından çevrilmiş. Neden bunu indirdin peki derseniz. Ruh ve Madde Yayınlarının dergilerini kitaplarını gerçekten beğeniyorum aslında. O yüzden indireceksem en azından bu olsun dedim. Ben henüz okumadım aslında, ne zaman oturup okumaya kalksam bir şey oluyor bırakıyorum. Çok da merak etmekle birlikte ufaktan da tırsıyor olabilirim tabi. Eğer bir göz atmak isteyen varsa yorum kısmına yazıp e-mailini de eklerse pdf olarak gönderebilirim. Olur da okursanız gözünüzü seveyim besmelesiz, 3 kulhu 1 elhamsız, kelime-i şahadetsiz okumayın.  
Ne olur ne olmaz! :D
Ayrıca bu yazıyı yazarken büyük oranda yararlandığım siteyi de şuracığa ekleyeyim. Necronomicon hakkında ben çok üstünkörü bilgiler verdim ama bu sitede bulunuş rivayetleri, içeriği vs daha ayrıntılı verilmektedir. Eğer ki benim gibi bu konulara ilgili olanlar varsa siteye bir göz atmalarını öneririm. :)

1200 yorum Blogger 1200 Facebook

  1. Njosecol@gmail.com yazını beğendim bende senin gibi bu tarz seylerle ilgileniyorum bana pdfsini gönderirseniz sevinirim Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı beğenmene sevindim. :)
      Tabi hemen atıyorum sana... ^^

      Sil
    2. Bana PDF'sini gönderirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler marchriuz@yandex.com

      Sil
    3. Gönderdim. Rica ederim...

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. sinem hanım mail adresim sultanofslamdunks@hotmail.com
      sizden ricam kitabın pdfsini gönderirmisiniz

      Sil
    6. Yorumları gözden geçirirken denk geldim. Epey geç olmuş ama yine de gönderdim. :)

      Sil
  2. yazı harika teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ben de ilgileniyorum kitabın pdf sini yollar mısın ? sinemaksahin@gmail.com

    YanıtlaSil
  4. thegunluk90@gmail.com bana da göndermeni rica ederim.

    YanıtlaSil
  5. gönderirseniz sevinirim srtc41@gmail.com :)

    YanıtlaSil
  6. özellikle her okumaya başladığımda bir şey oluyor okuyamıyorum demeniz bana çok ilginç geldi. scalperr@hotmail.com pdf yi gönderirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ardında esrarengiz bir şey aramaya da gerek yok aslında, benim tembelliğimden kaynaklanıyor olabilir.
      Gönderildi... :)

      Sil
  7. Zahmet olmassa banada pdf yollarmısınız ?
    hamzaerdogan17@gmail.com

    YanıtlaSil
  8. Banada gonderir misiniz .? riza2005@gmail.com

    tesekkurler

    YanıtlaSil
  9. Bana da gonderebilir misin mybodyisrealtank@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. bana da gönderebilir misiniz kocakanat74@hotmail.com

    YanıtlaSil
  11. Bana da gönderir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim. heycan93@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç oldu kusura bakmayın. Gönderdim.

      Sil
    2. Hiç önemli değil, tek tek böyle uğraşmanız bile yeterince ilgili zaten. teşekkürler iyi akşamlar.

      Sil
  12. eylem.tekinozker@hotmail.com pdf olarak banada gönderirseniz çok sevinirim şimdiden çok tşk ederim

    YanıtlaSil
  13. merhaba
    ben de okumak istiyorum. e-mailim huyasada@hotmail.com
    vakit ayırır gönderirseniz sevinirim.hoşçakalın

    YanıtlaSil
  14. aykut1641@gmail.com pdf yi bnada gönderirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. pdf sini bana da gönderebilirmisiniz teşekkürler goknuravcu@gmail.com

    YanıtlaSil
  16. elacimonas@gmail.com gonderirseniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
  17. 928melih92878@gmail.com a pdf sini gönderirseniz çok sevinirm

    YanıtlaSil
  18. gizlisembol@gmail.com pdf gonderebilirseniz cok sevinirim. ^.^

    YanıtlaSil
  19. Yazınızı beğendim uzun zamandır bu kitabı arıyorum banada yollarsanız sevinirim saygılar

    YanıtlaSil
  20. Yazınızı beğeniyle okudum. Eğer bana da yollarsanız sevinirim. E-mail adresim:log_og111@hotmail.com Şimdiden teşekkür ediyorum:)

    YanıtlaSil
  21. burakbahar97@gmail.com Sizin gibi insanlar bulmak zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha rica ederim. Mail adresinize gönderdim. :)

      Sil
  22. Rica etsem banada pdf adresini gönderirmisin ? Şimdiden teşekkür ederim. emirhan_0607@hotmail.com

    YanıtlaSil
  23. bana da pdf gönderebilirseniz çok sevinirim umrandgn@hotmail.com çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. ya bana şimdi göndersen ? hesap la uğraşamam simdi :D Lütfen yoruma at :)
    -İlknur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı yoruma nasıl atıcam anlayamadım kusura bakmayın. Mail yoluyla gönderebiliyorum ancak. :)

      Sil
  25. Yazınızı çok beğendim. PDF'i yollarsananız memnun olurum. mysterix01@gmail.com

    YanıtlaSil
  26. rezert92@hotmail.com yazınızı çok sevdim,ben de bu tür araştırmalar yapıyorum,ve pdf olarak yollarsanız çok minnettar kalıcam :)

    YanıtlaSil
  27. Kitabin banada pdf sini gonderirmiainiz deniz_dinc123@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba bende kitabın pdf sini istiyorum gönderirseniz çok sevinirim jesussuperstar6666@gmail.com

      Sil
    2. Bende istiyorum lutfen simdiden tesekkur ederim ege.nalin47@hotmail.com

      Sil
    3. Gönderdim. Rica ederim. :)

      Sil
    4. Banada gonderebilirmisiniz apo123g123@gmail.com teşekürler simdidien

      Sil
  28. Urahan3@gmail.com tesekkurler simdiden.

    YanıtlaSil
  29. missgizem@live.de yollarsaniz cok sevinirim tsk ederim

    YanıtlaSil
  30. ben de incelemek isterim gönderirseniz sevinirim :)
    siyahyakut_42@hotmail.com

    YanıtlaSil
  31. Ysrozel@hotmail.com bende alabilir miyim size zahmet

    YanıtlaSil
  32. Rica etsem bu adresedeyollayabilir misiniz ysr1903crs@hotmail.com

    YanıtlaSil
  33. ssule.bulut@gmail.com gönderirseniz çok sevinirim. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  34. Banada gonderirseniz cok sevinirim yazinizi cok begendim smdiden tesekkur ederim.
    b.ist@outlook.com

    YanıtlaSil
  35. Rica etsem bana da gönderebilirmisiniz? Odinovich@gmail.com şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç oldu, özür dilerim. Gönderildi. :)

      Sil
  36. saharalisa1973@gmail.com. Banada gönderirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  37. Bana da gönderir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
    guney_kirimli@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecikme için çok çok özür dilerim. Gönderildi. :)

      Sil
  38. lütfen gönderiniz.
    izop72@hotmail.com

    YanıtlaSil
  39. Necronomicon'u araştırıyordum iyiki sizin yazınıza rastladım, emeğiniz ve bilgiler için teşekkür ederim, rica etsem pdf sinide yollayabilirmisiniz, şimdiden çok teşekkür ederim tcekal@hotmail.com

    YanıtlaSil
  40. Bana kitabın bir pdf sini gönderebilir misiniz? :) gamze_39gfb@hotmail.com

    YanıtlaSil
  41. Bende istiyorum lutfen celinedalin@gmail.com

    YanıtlaSil
  42. merhaba banada yollarmısınız acil merak ettim :) besteongoren@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu görür görmez yolladım. :)

      Sil
    2. tesekkürler :) başka böyle arastırdıgınız ilginç kitap yok mu acaba veya gercek efsane

      Sil
    3. Araştırdığım, merak ettiğim bir kaç konu vs daha var bu tarz. Kısmetse onların konularını daha sonra yazmayı düşünüyorum. :)

      Sil
  43. Okansuer81@gmail.com gonderirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  44. Yazınizı çok beğendim böyle devam etmelisiniz pdf yi banada gönderebilirmisiniz rica etsem.
    sehriban.ya@gmail.com teşekkürler

    YanıtlaSil
  45. merhaba, bana da gönderirseniz, sevinirim :) teşekkürler :) erdemcbn@gmail.com

    YanıtlaSil
  46. seker_miloventimiglia@hotmail.com gönderir misiniz:)

    YanıtlaSil
  47. sekerci100@hotmail.com gönderir misiniz teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  48. banada yollarsanız çok sevinirim uzun süredir arıyorum bulamadım pdf olarak. aytantahsin@gmail.com

    YanıtlaSil
  49. Bana PDF'sini gönderirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler aytantahsin@gmail.com

    YanıtlaSil
  50. Banada gönderir misiniz sinem hanım ozanmadrid@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Sinem Hanım bi pdf de ben rica edeblir miyim Şimdiden Teşekkürler . tncyyldz87@gmail.com

      Sil
  51. zahmet olmazsa bana da gönderirseniz sevinirim. ycan_demir@hotmail.com

    YanıtlaSil
  52. Banada gönderebilirmisiniz Sinem Hanım :)

    YanıtlaSil
  53. demirgazi@gmail.com Bu adresede gönderimini sağlarmısınız lütfen

    YanıtlaSil
  54. banada gönderebilir misin? olusekei@outlook.com

    YanıtlaSil
  55. merhaba :) bende senin gibi bu konularla ilgileniyorum.. bu kitabı çok araştırdım bulamadım.. yaqmur_damlasi_01@hotmail.com bu mail adresim.. gönderirsen sevinirim.. yaqmur yani q'la .. şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  56. ati_cigdem@hotmail.com bize de gonderebilir misiniz

    YanıtlaSil
  57. Sinem hanım herkese gönderdiğiniz pdf mısır ölüler kitabı. . Size necronomiconun gerçeğini pdf olarak gönderebilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :) Daha önce atmıştınız bana yanlış hatırlamıyorsam. Benim elimde de o nüshadan vardı. Lakin içeriğini çok sağlıklı bulmadığımdan çok fazla yollamak istemedim. :)

      Sil
    2. Daha önce elinizde olduğunu sanmıyorum. Yoksa neden mısır ölüler kitabını gönderesiniz.. siz bahsettiğiniz kitabın içeriğini bir büyü kitabı olduğunu biliyorsunuz zaten sağlıklı bulmamanız burdaki bu kadar insanı kandırmanızı gerektirmez

      Sil
    3. Kandırmak? Benim insanları kandırarak elime ne geçecek allasen? Lütfen biraz düşünüp yorumlar yapın! Evet elimde bir kaç çeşit Necronomicon mevcut, ama bunu size ispat etmeye hiç mi hiç mecbur değilim. Elimdekilerden en sağlıklı olanı da Ruh ve Madde Yayınları'dan çıkan kitaptır. Ben zaten pdfsini yollayacağım kitabın birebir Necronomicon olmayacağını da yazımda belirttim. Bu daha neyin isyanı anlamadım ki! Adı farklı olabilir, ama hepsi Necronomicon başlığı altında satılan kitaplardır. Benim insanlara diğer kitapları yollamamam da tamamen benim seçimimdir. Bana insanları kandırmak gibi ithamlarda bulunmak da sizin seviyesizliğiniz! İyi günler!

      Sil
  58. omerturk.4905@hotmail.com gönderirseniz çok seviniriz şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  59. Çok şaşırdım, bir şekilde bu yazıyı bulduğuma da hayli memnun oldum. konuyu gayet güzel ele almışsınız ^^ PDF konsusunu da merak etmiş bulunuyorum. samwiliamfranklin@lycos.com adresine gönderirseniz çok memnun olurum ^^

    YanıtlaSil
  60. sinem hanım mail adresim darkblu039@gmail.com rica etsem kitabı pdf olarak gönderirmisiniz teşekür ederim

    YanıtlaSil
  61. Banada gönderirseniz sevinirim :) Teşekkürler! haggai_82@windowslive.com

    YanıtlaSil
  62. Kitabı okumadan kafayı yemek üzereyim o kadar çok araştırdım ki ama hala yeterli bilgiye ulaşamadım artık ne olucağıda umrumda değil kitabın orjinali bile elime geçse hiç düşünmeden okurum :)
    bulduğunuz kitabı banada pdf olarak gönderirseniz sevinirim bartugmemis@gmail.com

    YanıtlaSil
  63. bu kitabı bende arıyordum ama elinizde oldugu için çok sevindim bana da yollayabilir misiniz acaba tolga646@gmail.com

    YanıtlaSil
  64. Kitabi bir arkadaşımla beraber çok aradık ve sonunda sizi buldukk bize de gönderirseniz çok seviniriz :) beceriksiiiz@hotmail.com

    YanıtlaSil
  65. Merhabalar, bana da kitabın bir pdf'sini de yollayabilir misiniz? :) sevocan@icloud.com

    YanıtlaSil
  66. merhaba banada kitabaın pdf'sini yollayabilir misiniz? Hiçbir yerde bulamadım tek umudum siz kaldınız. Şimdiden teşekkürler. berkay11880@gmail.com

    YanıtlaSil
  67. s2sevil@gmail.com, gönderirmisiniz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  68. merhaba. yazınız icin tesekkurler. pdf dosyasini gonderebilirseniz okumak isterim. dunyanin6dabiri@gmail.com

    YanıtlaSil
  69. kitabın pdf sini gönderir misin :) emrebileenn@gmail.com

    YanıtlaSil
  70. onderates@yandex.com kitabım pdf sini gönderebilir misiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  71. yildirimdurkut1453@gmail.com kitabım pdf sini gönderebilir misiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  72. bilalarzik13@gmail.com banada gonderir misin

    YanıtlaSil
  73. baybarsozan@hotmail.com yollarmısınız?

    YanıtlaSil
  74. turgayyardim@hotmail.com sinem hanım yazınız gerçekten çok ilgi çekici.uzun süredir araştırıyorum fakat pek bişey bulamadım.rica etsem banada gönderirmisiniz.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  75. alperakkayan@hotmail.com adresine gönderirseniz sevinirim, ilginize teşekkürler.

    YanıtlaSil
  76. yazınız icin tesekkurler. pdf dosyasini gonderebilirseniz Voynich el yazmaları ile karşılaştıracağım. ayhan_senol@hotmail.com

    YanıtlaSil
  77. yazınız icin tesekkurler. pdf dosyasini gonderebilirseniz okumak isterim. ayhan_senol@hotmail.com

    YanıtlaSil
  78. lejyoner_2006@mynet.com bu adrese de yollayabilir misiniz? Ben yorumda eklmek istiyorum bu kitap hakkında ben bu kitabın varlığına inanıyorum yazılanlarında olabilirliği var elbette yalnız havas ilmi diye geçer bu litaratürde muhakkaki şeytan ve tayfası ademoğlunu yolundan döndürmeye and içmişlerdir dolayısıyla amaçları ademoğlunu kandırarak hak yolundan saptırmaktır, cin şeytan varlık ne derseniz deyin söylene göre anlatıkkları mantıklı olabilir ama gerçek değildir, Allah insanoğlunun yar ve yardımcısıdır gerisi hikaye

    YanıtlaSil
  79. merhaba sinem..eğer ismlcakir1975@gmail.com .. adrsine gönderebilirsen hemen okumaya başlayacağım.. şimdiden hakkını helal et benden yana helal olsun..gidipte dönmemek var ))

    YanıtlaSil
  80. Merhabalar, banada gönderirmisiniz lütfen.
    evrenejder@gmail.com

    YanıtlaSil
  81. Bana da pdf sini atarsaniz sevinirim tunckan.dumen@gmail.com

    YanıtlaSil
  82. teşekkürler paylaşımınız için pdf olarak gönderebilirmisiniz kenan.yigit@outlook.com

    YanıtlaSil
  83. ezgict.000@gmail.com bana da gönderirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  84. elifonur59@hotmail.com a da gönderirmisin :)

    YanıtlaSil
  85. bu kıtaptan uzak durun.....

    YanıtlaSil
  86. edam.boyraz@gmail.com bana da gönderirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  87. bariscatal2662@gmail.com şimdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  88. tehlikelidir....

    YanıtlaSil
  89. red_alerd@hotmail.com biraz geç kaldım ama bende alabilir miyim ? :)

    YanıtlaSil
  90. rozhallac@gmail.com bende pdf istiyorum

    YanıtlaSil
  91. emin_duman1999@hotmail.com pdf sini gönderebilir misiniz ?

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top