Biz her ne kadar güzellik görecelidir desek de Güney Koreliler hiç de öyle düşünmüyor aslında. Onlara göre güzelliğin belli başlı özellikleri mevcut. Biz bir kıza bakarız bu güzelmiş, hiç olmadı şirinmiş, gideri var, hiç yoktan iyidir, güzel değil ama sempatik deriz. Yani bir şekilde bir albenisi bulunur o kişinin. Ama Güney Kore'de güzellik kriterlerine uymayan bir kız mı var, vay onun haline. :/ O yüzden duymuşsunuzdur belki, "Güney Kore'de güzel isen bir adım öndesindir." sözü çok kullanılır. Bu düşüncenin temelinde aslında başka bir anlayış yatar. Kore'nin eskilerinin inanışına göre güzel doğan kişiler geçmiş yaşamlarında çok iyilik yapmış kişilerdir, bu nedenle bu kişiler bu hayatlarında hata yapsalar da mazur görülürler. Dünyanın her yerinde güzelliğin bir artısı olduğu malum ama bu Kore'de hayatın her alanında açık olarak hissediliyor. Türk kültüründe yer alan güzellik kriterleri çok yok benim bildiğim. Akça pakça kız, kız dediğin etli butlu olur ele gelir, at gibi kız, doksan altmış doksan...vb söz öbeklerinden az çok çıkarabilirsiniz belki bizim güzellik anlayışımızı. Lakin bizde spesifik bir güzellik kriteri yok doğrusu. Hal böyleyken Güney Kore'deki bu durumu öğrenen herkes ufaktan kültür şoku yaşayabiliyor. Ben örneğin Türkiye'de güzellik açısından çok da popüler olmayan bir profile sahibim. Ama Kore kriterlerinde maşallahım var diyebilirim. Şaka bir yana, nasıl bu kadar fark edebiliyor ben de anlamış değilim. 
Evet Kore'deki güzellik kriterleri bu kadar belirgin olunca Miss Korea güzelleri de fotokopi ile çoğaltmışsın gibi oluyor tabi. 2013 yılı Miss Korea kızlarıyla tüm dünyanın dalga geçtiğine siz de tanık olmuşsunuzdur değil mi?! Kızların günahını almayayım estetik var mı yok mu bu konuda bir malumatım yok ama insan düşünüyor tabi aynı fabrikadan mı çıktınız mübarek diye. İşte tüm bu kriterleri size sıralamak isterim...
Ten... Evet belki de Kore'deki en belirgin güzellik anlayışıdır. Beyaz ve pürüzsüz bir tene sahip olmak. Hatta günümüzde tezahürat yaparlarken bile "süt beyaz tenli bilmem kim" diye de bağırırlar bazen. Bu güzellik anlayışı Kore'de çoook eskilere dayanır aslında. Eskiden birinin zengin ya da fakir olduğu ten renginden anlaşılırmış. Yani tarlalarda bahçelerde çalışan halkın ten rengi daha koyuyken evinden çıkmayan asil kesimin ten rengi haliyle beyaz olacaktır. İnsanlar da ten rengine bakarak diğerlerini ölçüp tartmaya, saygı göstermeye başlamış. Yani diğer bir deyişle, bronzlaşmış ten köylülük sembolü olmuş.  Japonya'da da birebir aynı durum söz konusudur. O yüzden Japon ve Kore turistleri görmüşsünüzdür, yaz aylarında şemsiyeyle, koca koca şapkalarla, yüzlerini kapatan eşarplarla, kocaman güneş gözlükleriyle gezerler. Çillenmekten çok korkarlar. Şunu söylemek isterim ben az buçuk çilli bir kızım, çillerimi hiç sevmiyorum, fakat daha çok çillenmeyeyim diye de öyle kat kat şeyler takmam hacı. Manyak mıyım lan ben?! :/ Neyse işte ten önemli. BB Kremler falan hep bu anlayış sayesinde türemiştir. Bu sadece kızlar için geçerli değil yanlış anlamayın Koreli erkekler de bizim Türk kızlarından kat be kat fazla dikkat ederler tenlerine. Benim hayatımda yapmadığım kadar yüz maskesini adamlar bir ayda yapıyorlar mesela. Banyodan çıktıktan sonra losyon kullanmayan tek bir insan evladı bulamazsınız Kore'de. Bu beyaz ten merakı, tahmin edersiniz ki ırkçı davranışlara da zemin hazırlar zaman zaman. Zenci insanların "kara şey" olarak aşağılandığını duymuştum bir kaç kez.
Boy... Evet, gelgelelim Türklerdeki yanlış bir genellemeye hacı. Bu çekikler zaten ufacık şeyler, aman Koreli değil mi hepsi kısa...bla bla bla... Halt yemişsiniz siz! Adamların boy ortalaması Türk standartlarını almış gitmiş sen hala egonu tatmin et. Çocuklara küçüklükten beri sadece boy uzatmaya yarayan özel masajlar bile yapıyorlar. Kızlar için çok olmasa da erkekler açısından boy bir onur meselesi haline gelmiş. Bir erkeğin iyi özellikleri sayılırken boyu uzun geçiyorsa şöyle dönüp bir daha bakılır Kore'de, o kadar etkili yani. Bu boy uzunluğu kızlarda daha çok bacak boyu uzunluğu olarak yansımış. E kızın bacak boyu uzunsa kendi de uzundur mantıken, eğer ki insani bir metabolizmaya sahipse. Koreli kızlar da bacak boyunu göstermek için ellerinden geleni yaparlar. Kar kış demezler o kısacık şortları etekleri giyerler, panpa ben pantolonun içine hangi külotlu çorabı giyersem daha az üşürüm diye düşünürken siz hangi akla hizmet o şekil giyinebiliyorsunuz yahu. Patika, çakıl yol, Arnavut kaldırımı bakmadan uzun uzun platform topukları geçirirler ayacıklarına. E o ayaklardan gün sonunda bir de hayır bekle, acıyorum o kızcağızlara valla.
 Saç... Saç konusunda çok fazla belirgin güzellik anlayışları yok aslında. Ama kalın saç teline ve çok saça sahip olmanın Kore'de övünme aracı olarak kullanıldığına bir kaç kez rastladım. İlk duyduğumda nasıl yeaa?! gibi bir tepki vermiştim. Bunun haricinde Koreli kızların %95'i kaküle sahiptir. Bunun nedeni aslında yüzleriyle ilgili bir neden bunu bir sonraki kriterde anlatacağım. Koreli erkeklerin çoğunluğu uzun saçlı kızlardan hoşlansa da Türk kızlarının çok kullanmadığı kısa küt saç modeli, Kore'de inanılmaz popüler bir saç şeklidir. Bildiğiniz üzere son dönem Kore'sinde saç rengi değiştirmek de çok yaygınlaştı. Genellikle sarı saça talep olsa da pembe, mavi, yeşil her türlü saç rengini görebilmemiz mümkündür.
Surat... Kore'de küçük bir kafaya ve küçük bir surata sahip olmak bir nevi nimet sayılır. Koreliler böyle ellerini yumruk yaparak bu kadarcık yüzün varmış derlerse sakın yanlış anlamayın size büyük bir iltifat ediyorlar. Ben mesela Türkiye'de bu küçük suratımdan, minyonluğumdan çekerken bir taraftan da Korelilerin bu özelliğimi övmesi tuhaf hissettiriyor insanı kimi zaman. Geldik yukarıda bahsettiğim kakül mevzusuna. Yüzü daha küçük gösterebilmek için kullanılıyor bu kakül Kore'de. Yani suratı ne kadar saklasak kar hesabı. Bununla birlikte çene kısmı da Kore'de önemli bir güzellik kriteri. çene kemiği "V" harfi şeklinde olanlar güzel olarak adlandırılıyorlar. O yüzden fotoğraf çektirirken ellerle bu V çizgisi belirgin hale getirilmeye çalışılır. 
Gözler... Benim kişisel olarak çok kızdığım vahlandığım konu budur. Malumunuz Asyalılara has bir göz yapısı var ve ben bu göz yapısına aşığım. Ama Koreliler ise bu konuda tam bir aşağılık kompleksine sahip. Asyalı olmayan ırkların sahip olduğu o çift göz kapağı çizgisini yaptırmak için tahmin edemeyeceğiniz paraları dökerler. Bazılarının ameliyat yerine göz kapaklarına görünmez bantlar yapıştırdığını da biliyorum. Ameliyatla gözlerini büyütürler. Yetmez büyük kontakt lens takarlar, yetmez kalın mı kalın göz makyajları yaparlar. Yazıktır yahu, halbuki ne güzel gözlerin var. Kore'de göz ameliyatı o kadar yaygın ki lise harçlıklarını biriktiren 14-15 yaşındaki kızlar bile kolaylıkla bu ameliyatı olabildiğine bile rastladım. Kore'nin idol dediğimiz ünlülerinin de yüzde % 80'i bu ameliyatı geçirdi panpalar. Aman benim oppam yapmaz, benim onnim doğal güzel falan demeyin, evdeki oklavayı alır eşek sudan gelinceye kadar döverim sizi. Çünkü en doğalı bile kesin bir kez bıçak altına yatmıştır. Bu durumu SM Entertainmet idollerinde daha net görebiliyorum ben. Ama bu konuda idollerin bir suçu yok, çoğu zaman şirket tarafından zorlanıyorlar.
 Burun... Korelilerde de bizim gibi hokka burun merakı var. Ama şöyle bir fark var. Korelilerde iki göz arasında burun köprüsü denilen kısım içe doğru baskın, hatta bu köprü yok bile denilebilir. Bu nedenle gözlüğü bile rahat takamayanlar var. İşte bu içe basıklıktan rahatsız olup burun köprüsü ameliyatı olanların da oranı az sayılmaz. Tabi  bu ameliyatı olanların çoğunluğunun amacı estetik kaygılar. Ayrıca burnu kaldırıp, ucundan alıyorlar falan neler neler işte siz de biliyorsunuzdur az buçuk.
Vücut... Kore kadar obez insanlara bu kadar ön yargılı davranan başka ülke var mıdır merak ediyorum doğrusu. Onlara göre kişi şişmansa bu ayıp bir durum gibi görülüyor. O yüzden Kore'nin geneli sağlıklı beslenip gayet fit görünür. Güzellik anlayışı meselesine gelirsek hacı kız ne kadar zayıfsa o kadar makbuldur. Bizim tam tersi yani. Bizde etli olsun ele gelsin anlayışı hakimken orada kız sıfır beden olmaya çalışır. Mesela 50 kilo üstü kızlara acil kilo vermeli gözüyle bakılıyor. Ben üniversite sınavına hazırlanırken o ağır tempoda 1.65 boyumla 45 kiloya kadar düşmüşlüğüm var. Kore'de olsam baş tacı edilmiştim ama Türkiye'de kilo al demeyen eş dost akraba kalmamıştı. Üniversiteyi kazandıktan sonra ilk işim kilo almaya çalışmak oldu. Şimdi üstünden yaklaşık 5 yıl geçti ama hala kilo almada problem yaşıyorum. Neyse işte çok kişisel girdim bu konuya. Vücut konusunda genel geçer bir güzellik anlayışı ise "S Line" yani bizdeki doksan altmış doksan modelinin Kore'ye uyarlanmış biçimi denilebilir. Kalça geniş, bel dar, göğüs geniş... Nasıl desem ki bunu. Koreli bayanların iç çamaşırı numarası genellikle küçük olduğundan silikon ameliyatı da talep gören bir diğer ameliyattır.

Evet Kore'deki estetik ameliyat ve makyaj manyaklığının, güzellik takıntısının alıp başını gitmesinin nedenlerini benim ağzımdan okudunuz. Bir de bir kaç yararlı olabileceğini düşündüğüm videoyu ekleyeyim şuracığa.

Aşağıdaki iki videoda bir televizyon programı yer almaktadır. Beni baştan yarat gibi bir programda kızları sokuyorlar bir kampa her bir taraflarını kesiyorlar, biçiyorlar ve güzelleştiriyorlar(!). Ben bu programın bir çok bölümünü izledim, ama en başarılı olarak adlandırdıkları adayı sizlere göstermek isterim. O kadar sahte duruyor ki. :/

Ve işi abartan bir abla. Kızın doğal hali o kadar güzel ki inanamazsınız. Kız elindekiyle yetinmeyip 5 yılda toplam 40 kez ameliyat olmuş. Sonunda bir program ekibi gelip bir buluyor kızı... Tövbe estrağfrullah!
 
Uyarayım önce aşağıdaki videolardan ilki Tayvan'dan, ikincisi Japon bir kız... Ama bu konuya cuk oturacağını düşündüğümden eklemek istedim. İlk videonun teması olarak, o Ullzzanglara kanmayın anacım. Vardır bir bit yeniği, bir makyaj hilesi, bir fotoşop... ;) İkincide de Fransız kadınlara benzemek için ameliyat olup bir nevi milli serveti kendine harcayan bir Japon kız. Akıl var, mantık var, e kullansana cancağızım değil mi ama! Allah kimseye bu kafadan vermesin. :/

59 yorum Blogger 59 Facebook

  1. Sonuna kadar katıldığım bir yazı oldu :)

    YanıtlaSil
  2. selam :)Yazını dehşet içinde okudum desem yeridir.
    Korelilerin güzellik takıntısını daha önceden de biliyordum.
    Ama böyle ayrıntılı bir şekilde okuyunca insan ürperiyor yahu.
    Kafayı yemişler. Yazık doğrusu bu kadarda olmaz ki diyeceğim ama oluyor.
    Dediğin gibi bütün ünlülerde estetikli. Bildiğim kadarıyla Rain estetiksizmiş.
    Gözler zaten malum elbette estetik yoktur o minicik tek kapaklı gözlerinde:))
    Suratta öyle istedikleri kadar küçük v şeklinde değil, tabii bi de basık burnu ve biraz
    büyükçe olan burun deliklerine sahip doğala ama çekici bir yüz gibi geldi bana.
    Hatta baya dışlanmış zamanında görüntüsünden ötürü.
    Gerçi anti fanları hala kendisini eleştirirken görünümünü de alay konusu ediyorlar.
    Helal olsun adama yine de yaptırmamış. Takdir ettim doğrusu fanı mı olsam ne:D
    Onun dışında estetiksiz bildiğim kimse yok.
    Bence Kore de güzellik takıntısı ciddi bir sosyal konu haline gelmiş.
    Yetkilileri göreve çağırıyorum :D Ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç oldu ama okuduğun için ve yorum yaptığın için teşekkürler... :)))

      Sil
    2. Ayen katılıyorum kardeşim san sanki yazı yazmıyorda nefret söylemi yazıyor ya
      Koreyi belliki sevmiyorsun ama saygı duymak zorundasın

      Sil
  3. Ben Seoul da yasiyorum ve bizim Turk kizlarin eline su dökemezler

    YanıtlaSil
  4. Videolar gözükmüyoda acaba linklerini atar mısın zahmet olmazsa :) bu arada yazını zevkle okudum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir adet video youtubedan kaldırılmış şimdi farkettim ve sildim. Onun dışındakiler izlenebiliyor. :)
      Teşekkürler... ^^

      Sil
  5. merhaba
    güneşten korunmak için ne tip önlemler alıyor bu koreliler acaba?bir kaç yerde hiç güneşe çıkmadıklarını okumuştum.doğruluk payı nedir merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda da bahsetmiştim. Ama evet doğrudur. Mümkün olduğu kadar kapalı mekanlarda kalıp güneşte kalmamaya özen gösteriyorlar. Güneş kremlerini ihmal etmiyorlar, şapkalarla eşarplarla yüzlerini kapatmaya çalışıyorlar. Sokaklarda şemsiyeyle gezen kızlar çok normal karşılanıyor. Hatta orada sadece güneşte kullanılmak için üretilen şemsiyeler de mevcut. :)

      Sil
  6. müthiş ve ötesi bi yazı, ellerine sağlık :) özellikle kore dizisi izlemelerim sonucunda kendimi iri gözlü, küçük burunlu, küçük yuvarlak yüzlü olmakla gururlandım :D

    YanıtlaSil
  7. Türk kızları daha güzel ...

    YanıtlaSil
  8. İnsanlarin elinde fazladan para olunca nereye harcayacaklarini sasiriyorlar akli basinda olan bir insan vucuduna karsi bu kadar takintili olmaz neticesinde.ellerine saglik harika bir yazi olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da özgüven gerekiyor. Bu ameliyatların bir çoğu özgüven yetersizliğinden oluyor.
      Teşekkürler... ^^

      Sil
    2. Evet gözlerine karsi kompleksi olduklarini dusunuyorum

      Sil
  9. Yemin ediyorum korktum bir an. Sanırım onların güzellik anlayışının tam anlamıyla zıttını oluşturuyorum ki kendimle ilgili komplekslerim yoktur. Yazık gerçekten, bu kadar kafayı takmaya ve bir nevi kendine işkence etmeye ne gerek var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden zaman zaman ben de üzülüyorum bu denli takıntılı olmalarına. Oranın güzellik anlayışına uymasan da olur, bizim ülkemize uyuyorsan sorun yok. :)

      Sil
  10. O çift göz kapağı bende bedava var Hahahaha mutlu oldum şindi heee :q

    YanıtlaSil
  11. Koreliye mi benziyorum ne ten vücut surat Kaş göz mutlu oldum yaaa korece öğrenmeye çalışıyorum ama puf :q

    YanıtlaSil
  12. Burnumu hokka yaptırdımmıydı yakışıklı koreli bi erkek bulucam inş :)

    YanıtlaSil
  13. rabbim akıl fikir versin bana göre tatlı ve sempatikler estetikli halleri bile güzel değil o yüzden azcık eli yüzü düzgün olanları tanrıça ilan ediyolar belliki ....çok şükür allahım doğal halimiz bir kaç ırktan güzel. değilmi kızlar :D :D

    YanıtlaSil
  14. Koreli erkeklerin tirk kizlarini sevmelerine sasmali dogal ve guzeller die ama sirin oluyolar

    YanıtlaSil
  15. Korelilerin turk kizlarini sevmelerine sasmamali.. Naturel

    YanıtlaSil
  16. yazdıklarınızı okuduktan sonra videoları izledim ben şok ben iptal o nası bi tiptir Yarabbim .bizde Allahtan yok böyle şeyler.Soğudum bunlardan yaw:):D

    YanıtlaSil
  17. dehşet içinde okudum yazını güzellik uğruna bu kadar eziyet çekilmemeli gerçekten üzüldüm hallerine oysaki dizilerde hiç böyle görünmüyor çok tatlı ve güzel duruyorlar ama toplum yapısından kaynaklanıyor ister istemez etkileniyorsun ben hala şok şok yazın çok güzel olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 sene geçmiş olsa da cevap vermek istedim. Teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
  18. Güney Kore'de estetik ameliyat çok yaygın. Peki dünyanın en kapalı ülkesi Kuzey Kore'de kadınlar nasıl, hiç merak ettiniz mi? Gittim, gördüm, blogumda yazdım: http://www.celebialper.com/category/kuzey-kore
    Başımda sürekli görevliler vardı, halkla konuşmak yasak.

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel bir yazıydı Avrupada dolaşırken uzak doğuluların ellerindeki şemsiyenin anlamını öğrenmiş okdum.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Asıl ben teşekkür ederim yorum için. ^^

      Sil
  20. HEY BURAYA BAKIN JAY PARK MOMMAE KLİBİNİ İZLEYİN BU KLİPTE FULL ESMER TENİN ÇEKİCİ VE BÜYÜK KALÇANIN ÇEKİCİ OLDUĞUNU SÖYLÜYO

    YanıtlaSil
  21. 180 boyunda bir kızım Kore'de dışlanırmıyım merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışlanmak bir yana baş tacı edilirsin bence. Hele bacak boyun uzunsa senden güzeli yoktur. :)

      Sil
  22. Dışlanmazsın hatta "Vay be" falan derler. Korelilerin boy ortalaması 140-150 olunca...

    YanıtlaSil
  23. Biz onların gözlerine ölüp bitiyoruz onlar bizim gözlerimize özeniyolar. Cidden çok iyi bi yazı olmuş. Ne güzel gözleri var kullansalar ya işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milletçe sahip oldukları bir kompleks bilinci olduğu için bundan kurtulmaları biraz zor malesef. :)

      Sil
  24. 5 yılda 40 ameliyat
    Baya abartmis

    YanıtlaSil
  25. Meraba ben youtube de korelilerin estetikten önce ve sonrası adında video gördüm. Estetikten önce yüzlerinin şekli uzun ve tuhaf ama estetikten sonra düzgün ve küçük oluyor bu gerçekmi acaba bir bilginiz varmı?? Video linki aşağıda
    https://m.youtube.com/watch?v=8KmPfZYj3D4

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi gerçek fotoğraflar malesef ki. Bir kısmı Kore'de yayınlanan bir baştan yaratma programının katılımcıları, bir kısmı da estetik ameliyat hastanelerinin reklam için yayınladığı kendi yaptıkları ameliyatlardan fotoğraflar.

      Sil
  26. Ya acaba koreliler örtülü kızları seviyorlar mı
    Ya bu sayfanın sahibi olan kiz ben seni sevdim ya,konusma agzinnbeimkine çok benziyordu ;)
    Acaba en fazla ne kadar uzun kız seviyorlar?
    Ben müneccim miyim nerden biliyim dersen anlarim ama Cevap verirsen de mutlu olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örtülü kızlar hakkındaki düşüncelerini genelleyemem açıkçası. Her ne kadar son dönemde islamofobi artış gösterse de başörtünle Kore'de rahat rahat gezebilirsin. Kişiden kişiye değişir biraz verdikleri tepki.
      Uzunluk konusuna gelirsek, genellikle uzun kızları sevdikleri bir gerçek, özellikle bacak boyunun uzunluğu onlar için bir artı.
      Ve son olarak teşekkürler canım, hem yorumların için hem de sevgin için. :)

      Sil
  27. Şey bi de acaba koreli erkekler büyük dudakli kuşlardan mi hoslanio küçük dudaklilardan mi

    Ucuza Kore eşyaları/dergileri alabioecegim bi site önerebilir misin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ülkede olduğu gibi Kore'de de büyük dudak her zaman avantajlıdır.
      Açıkçası sitelerden çok fazla Kore ürünü satın almıyorum. O yüzden bu konuda tavsiye edebilecek kadar deneyimli sayılmam. Ama kulağıma güvenilir bir site gelirse yoruma bırakırım yine. :)

      Sil
  28. Güzel yazı olmuş ellerine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  29. Selam!!
    Ben güney kore ve japonya'ya gitmek istiyorum. Önerebileceğiniz bir tur şirketi falan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Turizm Ofisi'nin turlarını önerebilirim. Onun dışında tur şirketleri hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. http://www.ktoturkey.com/

      Sil
  30. Korelılerı sevıyorum ama cok takıntılar her seye hata sınav ve fazla derslerı oldukları ıcın ıntar edıyorlar:-[

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef nefes alamayacak seviyede bir okul ve iş iş tempoları var. :/

      Sil
  31. Göğsüm büyük belim ince kalçam geniş uha koreli kızların vücut şeysins uyuyom mu kflslhldlgglldşgşdş

    YanıtlaSil
  32. Kafatasıyla o derece oynanabilecek kadar estetik ameliyat konusunda teknoloji bu kadar gelişti mi ki? Erkeklerin bile makyaj yapması, Koreli ünlü erkeklerin saç kesimleriyle Koreli ünlü kadınlardan bile daha iyi durmaları, bb kremsiz yaşamamaları falan neyse de o derece estetik ameliyat olunabilmesi beni çok şaşırttı. Burunları karşıdan bakınca çok seksi durmuyor ama yan profilden burunları çenesiyle de beraber mükemmel gözüküyor ve oldukça uzun burunları var bu beni şaşırtmıştı. Eğer bizde bu kadar karma olmasaydık ve çekik kalsaydı gözlerimiz (Kırgızlar gibi ama onların gözleri bile Çin Japon ve Koreliler'den daha büyük) bizde rahatsız olup ameliyat ettirmeyi düşünürmüydük bilemiyorum ama her toplumda yakışıklı erkek güzel kadın fit bir vücut takıntısı var.onların baya katı ve çelişkili. hem güzel olmadan tv önüne geçemezsin ama estetik ameliyatı da gizli olmak zorundasın.

    YanıtlaSil
  33. Boyum kısa bir de tenim biraz yandı bu yıl onun dışında ideal bir şeymişim ben her şey var.Oh maşallah maşallah sevdim kendimi...

    YanıtlaSil
  34. Korelilerin %70-80'i Türk kızlarından güzel, erkeklerden de öyle. Ama bu denli güzellik anlayışı saçma.

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top