Güney Kore tarihinde yaşanan belki de en büyük skandalla karşı karşıya. Yaşananlar tamamen aydınlanmış değil. Çok büyük siyasi olaylar dönüyor. Hatta kıyaslarsak kimine göre bizim Fetö'den bile karmaşık, derin. Tuhaf tarikatlar gün yüzüne çıktı. Hatta ve hatta 250'si öğrenci olan 304 kişinin hayatını kaybettiği Sewol Feribot Kazası'nın da aslında kaza değil de, bu tarikat adına yapılmış planlı bir kurban verilme hadisesi olduğu ileri sürülüyor. Öne sürülen iddialara göre koskoca ülkenin başkanı kararları şaman tarikat lideri Choi Soon Shil denen bir kadından alıyormuş. Tarikat lideri ve kahin olarak anılan bu kadına hükümet adına yüklü miktarlarda para bağışı yapılıyormuş. Bununla birlikte şaman ve ailesine çeşitli ayrıcalıklar yapıldığı düşünülüyor. Örneğin şamanının kızının Ewha Kadınlar Üniversitesi'ne kolaylıkla girebilmesi gibi. Çeşitli iddialar olmasına rağmen devlet başkanı Park Geun Hye'nin ağzını bıçak açmıyor.


Bu sessizliğe ve içinde bulundukları tuhaf duruma daha fazla dayanamayan Kore halkı soluğu sokaklarda aldı. Resmen binlerce kişi Gwanghwamun Meydanı'nda ellerinde mumlarla bu durumu protesto ettiler. Çoluk çocuk demeden herkes Park Geun Hye'nin istifasını savundu. Düzenlenen gösteri sonunda da sokakları tertemiz bırakarak taktire şayan bir hareket yaptılar. Ülkemizdeki insanlara ders niteliğinde oldu bence bu.



Sizce de çok ilginç değil mi? En ufak hatasında istifa etme erdeminde her düzey yöneticiye sahip bir ülkenin başkanı bunca kalabalığa rağmen kılını kıpırdatmıyor. Ben şahsen bunda bir art niyet ararım. Bir hata yapmış olmasa bile, hadi diyelim suçsuz olsa bile kayıtsız kalınamayacak bir kalabalık söz konusuyken hem de. Hakkındaki ciddi suçlamalara bu aldırmazlığı yüzünden Koreliler çileden çıkıyor. Ki haklılar da! Bence bu durum daha da dallanıp budaklanacak ve daha derinlere inecek gibi duruyor. Allah Kore halkına selamet versin ne diyelim...

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top