Sana Ulaşmak... Bugün Japon günü oldu. Bugün anlattığım ilk iki film gibi bu da bir serinin parçasıdır. Bu serimizde önce 2005 yılında mangası yayınlanmıştır. Daha sonra 2009 yılında 25 bölümlük animesi çekildi. Aslında önce bunu anlatmam gerekirdi. Ama üzülerek söylüyorum henüz izlemedim malesef. 2010 yılına geldiğimizde ise eserin filmi çekilmiştir. Ben bu eseri filmiyle sevmiş olabilirim, ama kendimi bildiğimden animesini daha çok seveceğim sanırım. Bu filmde başrol oyuncularının da içime sinmesi ayrı bir olay tabi. Mesela Sky of Love serisinin filmindeki oyunculara ısınamamıştım.

Hah işte hani o Sky of Love'ı beğenmeyip, saf aşk arayan seyircimiz var ya, bu filmi de beğenmezlerse gelsinler bir temiz döveyim onları. Böyle güzel, böyle sevimli, böyle minnoş bir aşk yok anacım. Böyle ikisini de alıp kucaklayası geliyor insanın. Zaman zaman 2. sıraya yükselen ama şu an için benim en sevdiğim Japon filmleri sıralamasında 3. sırada olan şahane bir filmdir.

Adı: Kimi Ni Todoke
Yönetmen: Naoto Kumazawa
Yazar: Karuho Shiina & Rika Nezu & Naoto Kumazawa
Yapımcı: Takahiro Sato
Türü: Romantik, Dram, Gençlik
Süre: 128 Dakika
Yıl: 2010


Kızımız korku filmi karakteri Sadaoko'ya çok benzeyen bir genç kızdır. Küçüklüğünden beri bu benzerliği yüzünden herkes ondan korkmuş ve uzaklaşmıştır. O da kimseyi korkutmamak için kendi kabuğuna çekilmiş ve arkadaşsız kalmıştır. Ancak yine de zamanını insanlara yardım ederek geçirir. Oğlumuz ise okula yeni transfer olmuş popüler bir çocuktur.

 Kızımızdaki bu yardımseverliği, iyiliği keşfedip zamanla ondan hoşlanmaya başlar. Ama bu çekingen kızımıza ulaşmak için aşması gereken koca koca dağlar vardır.  Kızımız bu yardım severliği sayesinde yeni arkadaşlar da edinir. Ancak oğlumuza aşık bir kız yüzünden başına gelmedik de kalmayacaktır.

Filmin isminde de olduğu gibi oğlumuz kızımıza ulaşabilecek midir? Kızımız yıllarca sürdürdüğü bu yalnızlığına son verebilecek midir? Kızımız nasıl arkadaş edinecektir? Lise hayatı yavaş yavaş değişen kızımızı neler beklemektedir?

"-Nasıl biri tam olarak?
+Nerden çıktı şimdi?
-Anlat işte.
+Kuronuma ağır başlıdır. Her zaman elinden geleni yapar. Çok masumdur. Küçük şeylerle mutlu olur. Çok dürüst ve açık sözlüdür. Kendinden önce her zaman başkalarını düşünür."

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top