Avrasya Tüneli'nin açılışı şu an itibariyle yapılmaktadır. Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi), Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlıyor. İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet veren Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor.


Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ), 2009 yılında Avrasya Tüneli'ni gerçekleştirmek üzere kuruldu. ATAŞ, Avrasya Tüneli Projesi’nin finansman, inşaat ve yaklaşık 25 yıl boyunca işletmesinden sorumludur. Türkiye’den Yapı Merkezi ve Güney Kore’den SK E&C şirketleri, ATAŞ’ın iki eşit ortağıdır. 



Yapı Merkezi, 50 yıllık deneyimi ve birikimiyle evrensel düzeyde öncü projeleri hayata geçiren Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen inşaat firmalarındandır. SK E&C ise Güney Kore'nin üçüncü büyük iş grubu olan ve dünyanın en büyük şirketlerini belirleyen 2016 Fortune Global 500 listesinde 294. sırada yer alan SK Group'un inşaat ve mühendislik koludur. Yapı Merkezi ve SK E&C, dünyanın farklı bölgelerinde çok başarılı altyapı ve ulaşım yatırımları gerçekleştirdi. İki şirketin global deneyimi, Avrasya Tüneli’ne güç katıyor.


0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top