Ayla filminde küçük Ayla'yı canlandıran kızımızın bu dizide oynadığını öğrendiğimde başladım bu diziye. Biraz geç kalmış sayılırım ama arayı kapattım. Eğer ki serinin ilk iki dizisinden bağımsız düşünürsek güzel gayet eğlenceli bir dizi.

Amaaa diğer dizilerle kıyaslarsak vasatın altında olmuş şahsi fikrimce. Reply serisine yakışmamış bu dizi. Önce Hyeri için çekincelerim vardı. Ama Hyeri'nin harika performansını taktir ettim doğrusu, çok iyiydi. 


Bununla birlikte eleştirilerim mevcut. Dizide sürekli sinirimi bozan bir durumdu. Şu meeeee seslerini koydukları yerler olmamış. İlk iki dizide öyle miydi. Öyle bir yere koyuyorlardı ki kopuyordun gülmekten. Ama bu dizide olur olmaz yerlerde bol bol kullanmışlar. Kendime sürekli bak yine olmayacak yerde koydular dedim durdum. 

İkincisi ise gelecekteki hallerini oynayan oyuncuların farklı oyunculardan seçilmesi. Hiç olmamış. Tamam esrarengiz olmalılar, spoiler vermemeliler diye böyle düşünülmüş, ama olmamış. Şahsen hiç aynı karakter havası yoktu, bambaşka insanları izliyor gibiydim. En azından tüm grup halinde bir toplansalardı gelecekte de. Bir de zaten o sahneler çok azdı. Her bölümün sonunda o geleceğe dönüş kısımlarını bekledim sürekli. 


Gelelim bir başka eleştirime... Dizide bize sevdirilen, bize vurgulanan esas oğlanın beklediğimiz gibi çıkmaması durumu. Tamam öteki dizilerde de dumanlı bir anlatım vardı, ne olacağı belli değildi. Ama en azından bize esas oğlanın gözünden dizi anlatıldıysa o gerçekten esas oğlan olur. Bu dizide epey bir saçmalamışlar.

Son olarak dizinin sonu tam bir hayal kırıklığıydı. Tamam madem saçmaladın esas karakterlerin birbirine girdi, en azından şu sonunda bize mürüvvetlerini göster dimi. Yok göstermediler, bir düğün sahnesi gördük tabi ki ama olmasa da diziden bir şey eksilmezdi bence. Diziyi izlerken eğlendim inkar edemem ama hayal kırıklığım daha büyük oldu.


Adı: Reply 1988
Yazar: Lee Woo Jeong
Yönetmen: Shin Won Ho
Tür: Romantik, Komedi, Gençlik, Nostalji
Bölüm Sayısı: 20
Yıl: 2015
Şirket: tvN


Aynı mahallede yaşayan bir grup ailenin birbiriyle komşuluk ve dostluk ilişkilerinin anlatıldığı bu dizi bize buram buram nostalji vaat ediyor. Sanat ekibi nefes almadan çalışmış belli ki, o döneme ait eşyalardan tutun, tv programları, oyuncakları, siyasi olayları her şeyi izleyiciye adım adım alıştıra alıştıra göstermişler.

Bu sıcacık mahallenin çocukları hep beraber büyümüşlerdir. Ancak gençlik yıllarına geldiklerinde aralarında kıvılcımlar efendime söyleyeyim elektriklenmeler olacaktır. Kim kime aşık, kim kime meyilli, sonunda kim kiminle evlenecek dizimizin asıl gizlenmiş merak konusu.


 Ama aynı zamanda gençlik bunalımları, yaşam zorlukları, ailevi problemler ve okul dertleri gibi hayata özgü hatta bize özgü her türlü konu işleniyor. Kore'nin 88 yılını izlerken o dönemi kendi ülkemizle de karşılaştırıyoruz zaman zaman.

İki ülkenin siyasal ve kültürel süreçlerinin birbirlerine çok benzediğini siz de görebilirsiniz. Apartman hayatına geçmeden hemen öncesini anlatan dizide sanki kendi ülkemi izler gibi olmadım diyemem açıkçası. Cidden çok etkiledi beni bu durum. 


Esas kızımız Deok Sun'un sonunda evleneceği beyaz atlı prensi kim olacaktır peki? Nazik ve çalışkan Sun Woo mu? Baduk oyunu ustası ve uluslararası üne sahip olan Choi Taek mi? Yoksa kızımıza epeydir abayı yakmış olan ama günahı kadar çaktırmayan oğlumuz Jung Hwan mı? Tabi ki mahalledeki tek aşk onların olmayacaktır. Süpriz evlilikler de sizleri bekliyor.


Her şeye rağmen bu samimi mahalleye bir teşekkür borçluyum! :)

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top