Öncelikle bu soruya ilk cevabım: "Neden olmasın!" Kime göre, neye göre ters? Batılı ülkelerin dayatmalarını her alanda hissettiğimiz gibi burda da görüyoruz aslında. Dünyanın büyük bir kısmının kabul ettiği dünya haritasının aksine Kore'de ve Yeni Zelanda gibi civar ülkelerde aslında bizimkinden farklı bir harita kullanılmaktadır. Tamam belki bizim ülkemiz haritanın merkezinde diye çok umursamıyoruz bu durumu, lakin Koreliler neden haritanın en ücra köşesinde olmayı kabullensin ki. Kabullenmemişler de nitekim. Bütün haritaları böyledir demiyorum yalnız, ama çoğunluk olarak bize ters gelen bir harita kullanıyorlar. Haritada Amerika kıtası, bizimkilerdeki gibi haritanın en solunda değil, Asya kıtasının sağında yer alıyor. Dünya yuvarlak olduğuna göre onların bakış açısından dünya haritası neden böyle olmasın ki, değil mi ama!


4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. aslında harita ters demek değil ki bu... haritaya kendi ülkemizin dünya üzerindeki coğrafi konumunu net görmek için bakmaz mıyız? ülkeleri en köşede kalınca harita onlar için tamamen işe yaramaz hale geliyor, en ortaya kendi ülkeleri gelecek şekilde haritayı kullanmaları hem daha mantıklı hem de kullanışlı.

    YanıtlaSil
  2. Karşı binada oturan komşunuzun sizin evinizi, sizinde onun evini farklı görmeniz kadar doğaldır. Ne Koresi ne Rusyası ne Amerikası.

    YanıtlaSil
  3. anlayın işte kendilerini dünyanın merkezinde görüyorlar iyi bakarsanız anlarsınız

    YanıtlaSil
  4. Dünyayi farklı yerlerden kestiğizini düşünün. Ki Koreliler de dünyayı farklı yerden kesmiş ve ortaya bu çıkmış.



    Bence

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top