Jeoson Hanedanlığı zamanında hanedanlığın ilk kralı Kral Taejo'nun emriyle 1394 yılında inşa edilmiştir bu tapınak. Düşünün o sırada Osmanlı İmparatorluğu'nda Yıldırım Bayezid padişahtı. O yıllara denk geliyor. 1995 yılında UNESCO dünya kültür listesinde yer almayı başarmıştır bu eski tapınak. UNESCO'ya göre yapısı korunmuş ve günümüzde ritüellerine hala devam eden en eski Konfiçyus mabedidir bu yapı. 


1592-1598 yılları arasında Japon sömürgesindeyken yakılarak tahrip edilse de 1608 yılında yeniden inşa edilmiş. Chanseok Sarayı ve Changyeong sarayı olarak iki kısma ayrılır. Jeoson zamanında tek bir bütün olsa da Japon sömürgeciliği zamanında ortasına bir yol yapıldığı için ikiye ayrılmış. Günümüzde tapınağı orijinal haline getirmek için bir inşa planı mevcutmuş. 


Her ne kadar en uzunu olarak yapılamasa da planlanma aşamasında Asya'nın en uzun binası olarak tasarlanıp düşünülmüştür. Jeongjeon olarak bilinen ana salonunun dışında 7 tane de odası mevcuttur. Her oda farklı bir kral ve kraliçenin odası olarak yapılmıştır. Kral Sejong zamanında ise Yeongnyeongjeon yani Ebedi Rahatlık Salonu inşa edilerek genişletilmiştir.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top