Sky of Love, yani Türkçe anlamıyla Aşkın Gökyüzüsü gibi bir anlamı var. Japonya'da fenomen olmuş eserler bütünüdür. Gerçek olayların hikayeleştirilmesiyle ilk elden yazılmıştır. İlk önce 2005 yılında internet romanı şeklinde yazılmış ve 20 milyondan fazla takipçiye ulaşmış. Ardından da 2006 yılında roman olarak yayımlanmıştır. Ardından 2007 yılında 8 bölümlük bir manga olarak uyarlanmış Onu takiben 2008 yılında da beyaz perdeye uyarlanarak filmi çekilmiş. Son olarak da 2009 yılında 6 bölümlük bir televizyon dizisi yapılmış. Yani Japonlar bu eserin deyim yerindeyse etinden sütünden yararlanmış resmen.
Ben ise genel konudan bahsetmenin akabinde film ağırlıklı konuşacağım. Sky of Love serisinde en sevdiğim aslında dizi versiyonudur. Ama kronolojik sıralamayla giderek önce filmini anlatayım dedim. 

Sky of Love, benim hayatımda da büyük bir fenomen olmuştur. Seriyle aramda büyük bir duygusal bağ var. Hatta filmi izlediğim lise günlerimden beri kendimi sürekli gökyüzü fotoğrafı çekmekten alıkoyamam. En sevdiğim ikinci Japon filmi diyebiliriz kendisine.


Adı: Koizora
Yönetmen: Natsuki Imai
Yazar: Mutsuki Watanabe
Türü: Romantik, Dram, Gençlik
Süre: 129 Dakika
Yıl: 2007
  

Filmimiz aslında Türk halkı tarafından çok sevilmez. Forumları şöyle bir gözden geçirirseniz gerçek anlamda beğenen kişiler bir elin parmaklarını geçmez. Dizisi yine bir nebze daha iyidir. Bizim düşlerimizdeki o saf aşk modeli, söz konusu bu model ile pek uyuşmadığından mı olsa gerek bilmiyorum, bu senaryoyu çok ucuz, gereksiz bulur bizim seyircimiz. Çünkü bu çocukların yaptıkları bize ters hacı. Ne öyle sen daha lisedesin ayıp değil mi la?!  Yine de üzer, ağlatır, arabesk dinleme hevesi getirir.  Neyse işte çok belirgin bir konusu yok aslında. Lisede okuyan bu iki gencin aşk hikayesi diye özetleyebiliriz. Ama belli başlı noktalardan söz etmekte fayda var. Lisedeki beyaz saçlı marjinal çocuğumuz kıza aşık olur. 

Ve bir gün kızımız telefonunu kütüphanede unutur ve geri döndüğünde tüm numaralar silinmiştir. Ama bir numara vardır ki, o da bu gencimizdir. Kimliğini gizli tutarak kızımızla uzun bir süre sohbet ederler. Yaz tatili biter ve sonunda bu ikisi buluşur falan. Aşklarını yaşarlarken kızımız hamile kalır, oğlumuz her şeyden vazgeçip baba olmaya hazırken çocuk düşer ve ikisi büyük bir duygusal çöküntü yaşar. Daha sonra oğlumuz birden tavır değiştirir ve kızı görmezden gelmeye başlar. Ama tabi ki bu büyük aşk böyle bitmeyecektir. Oğlumuzun bu tutumunun ardında gizlenen gerçek nedir peki? Onu bilmek isterseniz eğer filmi izlemeniz tavsiye ederim.

"Hiro! Ben hala mavi gökyüzüne aşığım. Bugün ve her zaman... Bu aşk son olacak. Sonsuza dek..."

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top