Mirasçılar... Ahhh nerden başlasam acaba? Kim Eun Sook... Kim Eun Sook... Kim Eun Sook... Bu kadına aşığım! Evet Lee Min Ho değil, Hyungshik değil, Park Shin Hye hiç değil. Kim Eun Seok! Bu dizinin ve daha nice hit olmuş yapımın senaristi. Benim yakın arkadaşlarım bilir, ben bir söz vermiştim. Kim Eun Sook yeni bir dizi yazana kadar dizi izlemeyeceğim diye. Daha önce de bahsettiğim o dizi depresyonu boşluğuma denk gelen bir zamanda. Bu sözümü de uzun süre tuttum. Aslında cidden tuttum sayılır. Çünkü Kim Eun Sook'un yeni bir dizi yazacağı söylentisi çıktıktan sonra barışabildim ancak Kore dizilerine.

O sırada zamanımı favori senaristimin Secret Garden, My Princess, A Gentleman's Dignity dizilerini tekrar tekrar izleyerek geçirdim. Ne buluyorsun hacı bu kadının dizilerinde diyeceksiniz, normaldir. Hani her kızın hayalinde bir romantizm vardır ya ya da bir erkekten beklediği aşk. Ha işte bu kadın benim ideal aşk anlayışımı yazıyor. Özellikle A Gentleman's Dignity dizisi benim başa ala ala en çok izlediğim dizidir. Hatta bir arkadaşımla muhabbet ederken kız sordu bana, peki sen ne istiyorsun aşktan diye. A Gentleman's Dignity gibi bir aşk. Tabi ki ben de biliyorum hayat Kore dizileri gibi değil. Ama en azından hayal etmemde bir sakınca görmüyorum.


 Bu diziye gelecek olursak. Baş rollerini Lee Min Ho ve Park Shin Hye paylaşıyor. Ama bunun benim açımdan bir dezavantajı oldu gibi. Şöyle açıklayayım. Bu dizimizde Lee Min Ho'nun canlandırdığı Kim Tan karakterini zaman zaman BOF'taki Goo Jun Pyo ile karıştırdığım oldu. İkisi de zengin, ikisi de aşık, ikisi de sevdiğini bırakmıyor. Sanki azıcık da BOF'un sağladığı o popülerlikten yararlanılmak istenilmiş gibi. 

Gelgelelim Park Shin Hye'ye... Park Shin Hye hayranları beni taşa tutacaklar, Ortaçağdaki gibi kazığa oturtup yakacaklar biliyorum. Ama... Ama ben Park Shin Hye'nin oyunculuğundan keyif almıyorum. Onun yer aldığı dizilerden keyif alamıyorum. İnanın hele bu dizide kendimi o kadar çok zorladım ki bu kızı sevebileyim diye olmuyor olmuyor. Neden mi? Çünkü rolünün hakkını veremiyor bence. Daha bu kadar meşhur olmadan önce oynadığı Tree of Heaven dizisini bilenleriniz vardır. Kendisinin üçüncü ya da dördüncü yapımı falan olsa gerek.

Orada oynadığı zavallı bir kız rolü vardı. Ailesi ölmüş, beş parasız, sevdiğinden uzak falan... Evet tam da o rol bu kızın üstüne yapışmış, ne yapsa da çıkamıyor rolden. Ondan sonra yer aldığı bütün dizilerinde hep o rolden kalan esintiler yakaladım. Heirs dizisiyle de bu durum tavan yaptı. Ve artık Park Shin Hye'nin o zavallı imajından başka hiç bir rolde oynayabileceğine inanmıyorum. Ha tam tersi bir rolde oynasa da beni utandırsa keşke, çok da isterim, merakla da izlerim. Ama sanmıyorum be panpalar.

 (Dizinin sonunda tüm dizi ekibinin çektirdiği fotoğraf.)

Evet baş roller dışında o kadar çok yan rol var ki senariste ufaktan veryansın etmişliğim var. Abla ne içirdiler sana da bu kadar karmaşık bir karakter ağı kurabildin. Sanıyorum 7. bölüm falandı. Ben hala karakterleri oturtmaya çalışıyordum. Ama çok şükür ki 20 bölüm, sonunda hepsini çözüp dizinin tadını çıkarabildim. Kim Eun Sook yazmasaydı o karmaşıklıkla başka bir senaristin 20 bölümüne göz ucuyla bile bakmazdım. Tabi ki yapımcılar da kendisine çok güveniyor ki hiçbir masraftan kaçınmamış. Amerika'ysa Amerika, malikaneyse malikane hacı hepsini dayamışlar döşemişler en pahalısından. Ufaktan da bir acaba dizi takısı yapsak mı durumu olmuş. Lades kemiği kolye falan ama pek tutmayınca senaryoda da çok yer bulmamış.


Adı:The Heirs
 Yönetmen: Kang Shin Hyo
Yazar: Kim Eun Sook
Türü: Romantik, Komedi, Dram
Bölüm Sayısı: 20
Vizyon Tarihi: 9 Ekim 2013
Şirket: SBS


Dizi karakter analizi yapmayı çok isterdim ama bu böyle alacak yürüyecek o yüzden diziyi anlatırken aralarda herkes için birer cümle yazacağım. Şimdiiii. Dizimizden bir büyük başkan var. Bu büyük başkanın ilk karısından olan bir oğlu var. Bu çocuk Lee Min Ho'nun yani dizimizdeki adıyla Kim Tan'ın çok sevdiği, babaları bir anneleri başka yarı abisi. Kim Tan abisini ne kadar sevse de abisi ondan nefret eder ve onu kendinden uzaklaştırmak için her şeyi yapar.

Başkanın bu karısı ölünce yeniden evlenmiş. Ancak bu karısıyla çocuk sahibi olmamışlar. Adam bunun yerine bir de metres tutup ondan da bir çocuk peydahlamış. O anda evli olduğu karısı da metresi o eve getirip çocuğu da kendi üstüne almış. Bu gayrı meşru çocuk da bizim Kim Tan'ımız. Abisi ondan nefret ettiği için de onu 15 yaşındayken Amerika'ya bir nevi sürgüne yollar.


Bir diğer karakterimiz de Park Shin Hye yani Eun Sang isimli fakir bir kızdır. Annesi de dilsizdir ve Kim Tan'ın Kore'deki evinde hizmetçilik yapmaktadır. Ayrıca bir de Amerika'da okuduğunu söyleyip ailesini kandıran bir de ablası vardır. Bu abla bir gün ailesine evleneceğini söyleyerek para ister. Eun Sang da parayı kendi eliyle vermek ve ablasını görmek için Amerika'ya gider. Ama ablasının yalanları ortaya çıkınca orta yerde dımdızlak kalır. Tabi ki ona yardım edecek kişi de Kim Tan'dır. 

  (Her karakter olmasa da karakterlerin ilişki analinizi.)

Bu hikaye daha sonra bu ikilinin çeşitli nedenlerle Kore'ye dönmeleriyle devam eder. Burada Kim Tan'ın bir adet nişanlısı da bulunmaktadır. 17 yaşında bu ikisini şirket evliliği amaçlı nişanlamışlar. Ancak kız Kim Tan'dan hoşlansa da Kim Tan onu hiç tınlamaz. Bir de Kim Tan'ın eskiden en yakın arkadaşı olan bir gencimiz var. Bu arkadaşıyla dost iken bir nedenden ötürü düşman taraflar olmuşlar. Bu genç de kızımız Eun Sang'dan hoşlanacak ve bize bir aşk üçgeni sunacaktır. Hatta Kim Tan'ın nişanlısının da işin içine girmesiyle bir aşk dörtgeni olur.

Kim Tan'ın nişanlısının annesi ile Kim Tan'ın eski dostunun babası da nişanlanmışlardır ve evlenmek üzeredirler. Onun dışında, bir adet üst dönem abi, Eun Sang'ın çocukluk arkadaşı, Eun Sang'ın çocukluk arkadaşının kız arkadaşı (bu kız arkadaş aynı zamanda Kim Tan'ın eski sevgilisidir), Kim Tan'ın eski dostunun yancısı, Kim Tan'ın abisinin sevdiği kız gibi bir çok yan rol de bulunmaktadır.

Bu yan roller arasında benim en sevdiğim Kim Tan'ın eski dostunun yancısı ZE:A grubundan Hyungshik yani dizideki adıyla Myung Joo'dur. Onun sahnelerinde gülmekten kendimden geçiyorum. Instagram kullanıcıları daha iyi bilir, sadece ben de değil Super Junior Heechul de Hyungshik'in cazibesine kapılanlardan. 

4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. Son paragrafı okurken can veriyordum. Diziyi izlememiş olsam gerçekten anlamak zor olurdu. Dizide kullanacağım deyim ne kadar yerinde bilmiyorum ama "kimin eli kimin cebinde" durumu var neredeyse. :D Bir de Kim Tan'ın abisinin Tan'dan hiç nefret ettiğini düşünmemiştim. Varis olduğundan gençliğinin yaşayamadığından onu gönderdiğini düşündüm hep nedense. Pek mi iyimserim neyim? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün bir de o son paragraf en yalın hali. :D Kimin eli kimin cebince cuk oturuyor diziye. Ben de önce abisi hep seviyordur ama göstermiyordur diyordum, ama dizide abinin sevgisi gösterilmek bir yana hiç hissettirilmedi bile. O yüzden nefret ediyor herhaldeye vardım ben de. :)

      Sil
  2. Park shin hye konusunda sana katılıyorum bence kötü bir oyunculuğu var suratında donuk bir ifade varmis gibi geliyor

    YanıtlaSil
  3. Diziyi izlemesem son paragrafı anlamakta güçlük çekerdim:) Park Shin Hye'yi ben çok seviyorum, ama söylediklerinizden sonra izlediğim dizilerinde oyunculuğunu daha dikkatle izleyeceğim:)

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top