Sevimli Kompleks... Love★Com olarak da bilinir. Eserin aslı Aya Nakahara tarafından çizilen bir mangadır. Manganın çok tutulmasından sonra film şirketleri devreye girmişler. Ve 2006 yılında önce filmi çekilmiş. Ardından da 2007 yılında da 24 bölümlük anime dizisi yayınlandı. Genelde bu tarz eserlerin önce animesi yayınlanır ama burada ters bir durum olmuş. Ben de aslında sıralama olarak önce filmini izleyip sevdim, sonra animesini izledim. Genelde animelere aşık olurum da önce.  En sevdiğim Japon filmleri listemde ilk sıradadır.

Animesini de daha sonra anlatacağım, ancak bugünkü konumuz filmi. Filmimizde başrol erkek oyuncumuz Ikuta Toma'nın kendisine ikizi kadar benzeyen oyuncu Koike Teppei'dir. Çocuğu böyle eve alıp besleyesi geliyor insanın. Başrol bayan oyuncumuz ise çok fazla tanınmamış, Japonların güzellik kriterlerine birebir uyan Ema Fujisawa'dır. 

Aslında bu ikilinin boyları filmde gördüğünüz gibi değildir. Kızımız oğlumuzdan sadece 1 santim uzundur. Ama gerek kızın giydiği topuklular, yaptığı topuzlarla gerekse de kamera hileleriyle bize kızın çocuktan çok uzun olduğu izlenimi veriliyor.

Adı: Lovely Complex
Yönetmen: Kitaji İshikawa
Yazar: Aya Nakahara & Osamu Suzuki
Türü: Romantik, Komedi, Gençlik
Süre: 100 Dakika
Yıl: 2006

Konuya gelecek olursak bahsettiğim gibi kızımız ortalamanın üstünde uzunlukta iken oğlumuz ise ortalamadan azcık kısadır. Bu ikisi geçmişte boyları yüzünden reddedilmişler ve o günden sonra kendi boylarından başka birilerine aşık olmayacaklarına yemin etmişler. Boyları ile ilgili de sürekli birbirleriyle atışmaktadırlar. Bu yüzden okulun komedi ikilisi olarak anılmaktadırlar.

Ama olur ya kızımız bir gün oğlumuza aşık olduğunu fark eder ve oğlumuza açılır. Ama oğlumuz, durumu kızımızın kabullendiği gibi kabullenemez bir türlü. Kızımız da gururunu kurtarmak için ondan hoşlanmadığını, ona şaka yaptığını söyler.

 Kızımız aşkı tek başına çaresiz yaşarken aha o da nesi? Okula Maity adında yakışıklı mı yakışıklı yeni bir öğretmen gelmiştir. Kızımız da tüm sevgisini ona yöneltmeye karar verir. Okulda Maity hayran kulübünün başkanı bile olur. Ama kızımızın hocaya olan ilgisini oğlumuz zamanla kıskanmaya başlar. Ve hoca ve oğlumuz arasında ufak bir tatlı rekabet başlar.

Film içerisinde Maity ile ilgili ufak bir atraksiyon var. Filmi izlediğim sıralar evde sürekli "Go Go Maity! Let's Go Maity!" diye gezmekteydim.


Peki kızımız artık oğlumuzu unutmuş mudur? Yeni gelen hoca kızımızın kırık kalbini sarabilecek midir? Oğlumuz kızımızın kıymetini nasıl anlayacaktır? Peki bu komplexten nasıl kurtulacaklardır? Aşk mı yoksa gurur mu galip gelecektir? Oğlumuz kızımıza aşık olduğunu gerçeğini nasıl kabullenecektir?

Ayrıca filmdeki kızımızın aslında kız kılığına girmiş bir erkek olan ablası, peruk takıp bunu inkar eden öğretmen, ikilinin arkadaşları olmak üzere bütün karakterlerin komik yönleri mevcut. Japon filmlerinin verdiği o tatla film değil de anime izliyormuş hissine kapılacaksınız. Bir nebze sıkılmayacaksınız garanti veriyorum.

Aaaa unutmadan bir de bi karaoke sahnesi var ki evlere şenlik. Bir kelime Japonca bilmeyen ben bu şarkıyı ezberlemiştim. Filmde en sevdiğim sahnedir.

 

 "Salak! Niye pes ediyorsun? Boy önemli değil dememiş mıydın? Kazanamayan da oyununu oyna. Kazanamasan da beni heyecanlandır! Seni seven kızı, beni!"

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top