Utanç ve Tutku... Bir 2008 yapımı film daha sizlerle. Gong Hyo Jin'in yer aldığı her yapımı anlatmam lazım. Yoksa hayranlık vazifemi yerine getirmiş olmam diye düşündüğüm için benim şahsen keyif aldığım bu filmi de anlatmak istedim sizlere. Başrolün sevdiği kişiye takıntılı olduğu filmleri çok severim ben. Ama uyarayım ben filmden keyif alsam da çok kişi filmi anlamsız, sıkıcı bulmaktadır. Film komedi kategorisinde sınıflandırılsa da çok fazla gülücenecek bir şey yok, daha ziyade dram gibi. Ayrıca başroldeki Gong Hyo Jin'i en sevdiğim bayan oyuncu olarak seçmiş bulunuyorum. Aslında Yoon Eun Hye idi, ama bu kızımız Master's Sun ile ani bir atak yapıp kendisini tahtından etti.

Adı: Crush and Blush
Yönetmen: Lee Kyoung Mi
Yapımcı: Park Chan Wook
Yazar: Lee Kyoung Mi & Park Chan Wook & Park Eun Kyo
Türü: Dram, Komedi
Süre: 101 Dakika
Yıl: 2008


Esas kızımızın bir hastalığı vardır. Yüzü her daim kıpkırmızıdır. Bu yüzden çocukluğundan beri hep dışlanmıştır. Bu özelliği yüzünden filmin Korece adı da Bayan Kırmızı'dır. Bayan Havuç olarak da çevrilmiştir. Bu talihsiz kızımız liseden beri öğretmenine aşıktır. Ve şimdi 29 yaşındadır. Bir lisede Rusça öğretmeniyken başka bir okula İngilizce öğretmek için gönderilir. Ancak okulda en sevilmeyen öğretmendir. Şans odur ki aşk olduğu öğretmen de bu okuldadır. Lakin aşık olduğu adam evlidir ve aynı lisede okuyan pek arkadaşı olmayan bir kızı vardır. Ayrıca aynı okuldaki bir başka bayan öğretmen de işin içine karışır.

Söz konusu erkek öğretmen ile bu diğer bayan öğretmen arasında da bazı durumlar vardır. Bunu öğrenen öğretmenin kızı ise intikam almak için babasının hesabına girip babasıymış gibi kadınla konuşur. Bunu yaparken suç ortağı ise bizim yüzü kızaran kızımızdır. Kızımız aslında bunu kadını kıskandığı için yapmaktadır ama bu ikisi intikam alırken zamanla yakınlaşırlar ve arkadaş olurlar.

Kızımızın ümitsiz aşkı son bulacak mıdır? Bu iki kişi nasıl arkadaş olacaktır? Peki bu ikili yaptıklarının cezasını çekecekler midir? Kızımız bu kızarma belasından kurtulabilecek midir?

Ayrıca filmde Türkiye sözü geçer de ben durur muyum hiç?!  Adamın karısı ile bir konuşmasında geçiyor. Hemen caps aldım.

"-Öğretmenim acaba beni aramaktan hiç hoşlandığınız oldu mu? Nedensiz yere, öylesine.
+Bir kere bile olmadı.
-Aslında ben de öyle düşünmüştüm. Ama ben hiç nedeni yokken her gün sizi aramak istedim. Ben ikinci seçeneği seçiyorum bayan! Yeni bir başlangıç!"

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top