Ülkemizde Zombi Ekspresi olarak geçiyor adı. The Walking Dead izleyicileri için biraz çerezlik gelebilir bu film. Oooo hacı biz ne zombiler gördük bu da bir şey mi verilebilecek tepkiler arasındadır. Ama zombilere bağışıklık kazanmayan bir izleyici kitlesi için izlerken zaman akıp gider.


Her zaman fedakar başrol karakterine alışkınsanız sizi biraz rahatsız edebilir Gong Yoo'nun bencil tavırları. Ki arada ayyy ne lanet heriiiiif dediğim olmuştur. Ama beterin beterin vardır mantığıyla filmimiz bize bu da bir şey mi, bir de siz şu adı batasıca amcayı görün demiştir. Filmi izlemeyen tabi ki ne dediğimi çok anlamayacaktır, ama izledikten sonra sözlerim anlam kazanacak eminim.


Film uluslararası camiada tanındı, sevildi. Hatta baya yankı uyandırdı. Ama sonu itibariyle bir türlü sevemedim ben bu filmi. Spoiler vermemek için nedenini açıklamıyorum, şahsen sonu böyle olan filmleri, isterse dünyanın en iyi filmi olsun, izlemiyorum. Kore filmi diye istisna yaptım, ama aynı hataya bir daha düşmem. Sonra psikolojim alt üst oluyor, çok etkileniyorum.


Adı: Train to Busan
Yazar: Yeon Sang Ho
Yönetmen: Yeon Sang Ho
Yapımcı: Lee Dong Ha
Tür: Bilimkurgu, Korku, Gerilim
Süre: 118 Dk
Yıl: 2016



Filmimiz bir çok farklı karakteri barındırıyor. Sıradan bir Busan seyahati planlayan birbirinden bağımsız insanların zombi kıyametinin birden patlak vermesi neticesinde birbirleriyle ilişkilerini ve zombilerden kaçma maceralarını konu alıyor. Başrolümüzde babamız Gong Yoo ve boşanmış ebeveynleri olan kızımız yer alıyor. Kızımız annesini görmek için ısrar eder ve babası da bu isteğine boyun eğmek zorunda kalır.


Kızını annesine bırakmak için Busan trenine bindiklerinde trende hamile eşi ile birlikte seyahat eden adam, aşık liseli gençler, yaşlı teyzeler ve kendinden başka kimseyi günahı kadar düşünmeyen patron amca gibi karakterlerle karşılaşırlar. Fedakarlık, ihanet ve pişmanlık üçgeninde geçen senaryo güzel kurgulanmış.


Sıradan bir kaçış olmaktan ziyade sevdikleri için bu zombilerle yüzyüze gelebilmeyi de işlediği için izlerken heyecan dorukta oluyor. Filme düşük not verenlerin, filmin abartılarak anlatıldığını söylediğini gördüm. Ama ben her duygunun can havliyle yaşandığı için dozunda olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar bir kere daha izlemeye yüreğim dayanmasa da izlemeyenlerin çok şey kaybedeceği bir filmdir.



0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top