KPOP Gruplarındaki Ayrılıklar yazısını yazdığımda yazamadığım grupları düşünüp eksik hissetmiştim. İlk fırsatta da 2. yazısını yazıvereyim dedim. Benim yazmadığım dışında dağılan bir ton grup var aslında. Ama ben kendi bildiklerimi ve gerçekten ünlü olan grupları yazmayı yeğledim. Geçen yazıda 12 grup vardı anlattığım, bu seferkini 6 grupla sınırlandırdım. Ayrıntısız bir şekilde kabaca ayrılıkları ve dağılmaları bu yazımda da işleyeceğim. İyi okumalar!


EXO
Çıkış yaptığı günden beri binlerce insanı ardından sürükleyen bir grup oldu Exo. Ama ne yazık ki bu grup bile ayrılıklardan paçasını kurtaramadı. Genel olarak Çinli üyelerle sorunlar yaşamaya başladı grup. İlk olarak Çinli üye Kris, 2014 yılında kontratınının iptali için SM şirketine dava açtı. Aynı sene Luhan da hem sağlık problemleri hem de şirketin Çinli üyelere farklı davrandığı gerekçesiyle dava açtı. 2015 yılına gelindiğinde de şiket önce Tao'nun ayağının sakatlığı nedeniyle bir süre ara vereceğini açıkladı. Ancak bir süre sonra Tao, Luhan'ın sebeplerine benzer nedenlerde dava açtı. 2016 yılında da Kris ve Luhan'ın davaları sonuçlandı ve resmi olarak gruptan ayrıldılar. Böylece 3 üye EXO grubundan ayrılmış oldu.

T-Ara
Kpop grupları arasında ispatlanmış tek sataşma mevzusu bu grupta oldu diye biliyorum. Her grupta anlaşmazlıklar olur tabi ki zaman zaman kavgalar olur. Ama özellikle ezikleme ve dışlama bu grubun imajını bir daha düzelmeyecek şekilde bozmuştur. Bu grup ilk olarak 5 kişi ile çıkış yapmışlardı. Ancak bu üyelerden 2'si daha çıkış yaptıkları sene gruptan ayrıldılar. Onlar yerine ise 3 üye daha getirildi. Böylece grup 6 kişi oldu. Daha sonraki süreçlerde 3 üye daha belli aralıklarla gruba katıldı. Ama olaylar ortaya çıktığında olanlar oldu. Denildiğine göre sonradan gruba dahil olan Hwayoung grupta dışlanıyordu. Bu olay ilk olarak grup üyelerinin twitlerle Hwayoung'a sataşamasını fark etmeleriyle başlıyor. Daha sonra bakıyorları ki Hawayoung da onlara cevap vermiş.  Ve sosyal medya çalkalanmaya başlıyor, grup üyeleri arasındaki anlaşmazlıklarla ilgili ifşaların sonu gelmiyor. Derken Hwayoung gruptan ayrılıyor, Ardından da Areum ayrılıyor ve T- Ara 6 kişi kalıyor.

U-KISS
Çok sayıda üyesi olan gruplarda ayrılıklar kaçınılmaz oluyor bu belli bir şey. 6 üyeyle çıkış yapmışlardı ki fazla geçmeden Kiseop bir üyeyi daha bünyelerine kattılar. Sonra iki üyenin ayrılacağı haberlerinden sonra yerlerine 2 üye katılyor. Alex ve Kibum yerine AJ ve Hoon geliyor. Şimdilerde genç yaşına rağmen evli mutlu çocuklu olan Dongho'nun kişisel sebeplerden dolayı ayrılışından bir süre sonra da Jun isimli üye gruba katılıyor. Son olarak da AJ'nin gruptan çıkışıyla grup aktivitelerine çıkış yaptıkları günkü gibi 6 üyeyle devam ediyorlar. Kafanız karıştı değil mi, matematik problemleri gibi maşallah. 

Rainbow
Bu grupla ilgili yazdığım her yazıda veryansın etmiştim. Sonunda sahip çıkamadılar gruba ve grubu feshetme kararı aldılar. Gökkuşağındaki 7 rengi temsilen 7 üyeden oluşan grubumuz 7 yıllık popüler olamadıkları faaliyet yılları sonucunda 2016 yılında sonuçlandırıldı. Çok sayıda albüm çok sayıda single çıkarmalarına rağmen hit olan bir tek şarkıya sahip olamadılar ne yazık ki. Üyeleri her biri çok değerli kızlar. İnşallah solo olarak çalışma hayatlarına devam ederler.

TVXQ
Bu konuyu ne siz sorun ne ben anlatayım diyesim geldi. Çok karışık çok. Ama kısada SM belası bir grubu nasıl mahvettinin canlı kanıtıdır. Grup tüm tartışmalar davalar sonunda dağılıp iki gruba ayrıldı. SM çatısı altında kalan 2 üye Yunho ve Changmin TVXQ adıyla aktivitelerine devam ederken, diğer 3 üye olan Junsu, Jaejoong Yoochun JYJ adıyla yeni bir grup oluşturdular.

f(x)
2015 yılında Sulli'nin oyunculuk kariyerine devam etmek için gruptan resmi olarak ayrıldığı açıklandı. Aslında bu ayrılıkta payı olan bir şekilde Sulli'nin erkek arkadaşı Choiza oldu. Kore'de iyi bir şöhreti olmaya Choiza'nın Sulli için kötü bir seçim olduğuna inanan insanlar dedikodu üstüne dedikodu, haber üstüne haber çıkardılar. Sonunda ne mi oldu? Sulli hayranlarından özür dileyerek söylüyorum, daha çocuk yaşta karakteri oturmadan K-Pop camiasına sokulan bir kızcağız akli dengesini kaybetti. Evet hiç abartmıyorum malesef. Şimdilerde ilgi çekmek için yapmadığı şey kalmayan kızımız ünlü olduğu zamanlardaki şöhretini yeniden yakalamak için gözünü karartmış gibi görünüyor. Ama bunun için çok yanlış yollar deniyor. Kore'deki müzik camiası çok kirli, çok nankör ne yazık ki. Şimdilerde ise Sulli'nin Choiza'yı hak etmediğini söylüyorlar hatta. Sonunda evlenseler de kurtulsak. Cidden bıktım Sulli haberlerinden.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top