Uzakdoğu ve Asya'da hatrı sayılır derecede bilinen hatta zaman zaman kullanılan eski bir Türk takvimidir, 12 Hayvanlı Takvim. Her yıl sırasıyla 12 farklı hayvanı temsil etmektedir. Fare, öküz, pars, tavşan, ejderha, yılan, at, koyun, maymun, tavuk, köpek, domuz şeklinde sıralanmıştır. Geçen sene Maymun yılındaydık. Bu sene ise Horoz ya da Tavuk yılına girdik. 


Bu takvime göre her yılın kendine has özellikleri vardır. Geçen senenin yani Maymun yılının özellikleri arasında eğlence ve kurnazlık vardı. Bu sene ise Tavuk olarak, isyan ve cimriliği temsil ediyormuş. Yandık desenize. Şimdilerde Türkiye'de sadece bazı astroloji sitesinde haberini göreceğiniz bu olay Kore için önemlidir aslında. Hatta bu sene posta pulu bile yapılmış Tavuk Yılı temalı.


4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. Horoz yılına henüz girmedik. 28 Ocakta gireceğiz. Doğru bilgiler aktarın lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy cidden ne kadar yanlış bilgiler aktarıyorum ben Ya Rabbim! Bu kadar yanlış bilgilendirmeyle insanlar nasıl ölmüyor şaşırıyorum cidden. 28 Ocak haaaa, resmen senenin sonunda... -_-

      Sil
    2. Ukalalık yapacağına oku, belki bişeyler öğrenirsin!
      http://www.esrakoyuncu.com/2017-ates-horoz-yili/

      Sil
    3. Sen de adsız olarak sağda solda insanlara sallayacağına git de adam gibi bir iş, bir hobi edin. Belki de sırf sitenin reklamını yapmak için linki paylaşıyorsundur. Bak öyleyse çok gülerim. Ukalalık öyle değil böyle olur! :)

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top