Başlığım bu durumu fark ettiğimde verdiğim ilk tepki olması dolayısıyla seçildi. Hep özenirdim, arkadaş bloggerlar birbirlerini mimliyorlardı, onlar da başkalarını derken bu böyle sürüp gidiyordu. Ama beni mimleyen kimse yoktu. Gerçi bu mim olayını anlamam da epey bir zaman almıştı.
Olay şu ki, iki küsür yıllık bloggerlık hayatımda ilk kez mimlendim. Büş'ün Düşü blogundan bana bir göz kırpıldı. Mimlendiğim konuya çok da hakim değilim o yüzden, herkes gibi sorulara uzun cevaplar veremeyeceğim sanırım. Ama yine de cevap vermek isterim. :)
Yalnız ben kimseyi mimlemeyeceğim onu da söyleyeyim. :P




1. Ne sıklıkla kitap okursunuz?
Ben herkes gibi ayda üç beş kitap bitiren insanlardan değilim, okumaktan ziyade yazmayı tercih ederim. Bu yüzden de bu mimi doldururken biraz kendimden utandım. Millet kütüphaneler doldurur, ben gerekli olmadıkça kitap kapağı açmam. Mesela elektrikler kesilir, bilgisayarım arızalanır ya da işim düşer işte o zaman kitaba sarılırım. Otobüste kitap okuyanlardan da değilim ne yazık ki, aslında çok kez denedim bunu ama midem bulanıyor okuyamıyorum. Sorumuzun cevabına gelecek olursak... Senede 6-7 kitap okurum okumam. :/

2. En sevdiğiniz yazar hangileri?
Çok fazla yazar tanımam. Bazen okuduğum kitabın yazarını bile bilmem. Şimdi fark ettim de ne edebiyat düşmanı biriymişim ben hak etmiyorum bu mimi. :D Ama büyük bir Potterhead olmam dolayısıyla bu soruya J.K. Rowling cevabını vereceğim. Bir de Türk ismi vermek geldi içimden. Abimin sevgisi dolayısıyla bana da az buçuk bulaşan bir İskender Pala sevgisi mevcut.

3. En beğendiğin kitaplar hangileri?
Dediğim gibi J.K. Rowling'in Harry Potter Serisine derin bir aşkla bağlıyım. Hatta kitaplarına dair bana bir sınav yapsanız tam puan alırım, böyle de iddialıyım. Onun dışında İskender Pala gibi tarihi hikayeleştiren yazarların kitaplarını severim. Aşkname ve Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk gibi kitaplar mesela... Bir de diğer yönüm olan parapsikolojik durumlarla ilgili kitaplara aşığımdır. Örnek verecek olur Enid Hoffman'ın Psişik Becerilerinizi Geliştirin ve Yavuz Selim Kıran'ın Fal ve Falcılık oldukça değişik kitaplardı. Ayrıca komedi tarzında yazılmış Zeki Kayahan Coşkun'un Durun Siz Evlenemezsiniz, Meğer Annem Haklıymış, Türkleri Anlama Klavuzu ve Türkleri Anlama Klavuzu 2 kitaplarından çok keyif almıştım. Bir de mezuniyet tezim için okuduğum ve Kore'yi sevmem dolayısıyla onları da sevdiğim Kore ile ilgili kitaplar var, onları söylemesem olmazdı. Son olarak da son günlerde özellikle Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün dini içerikli kitaplarını okumaktayım.

4. Yerli-yabancı hangi yazarları tercih edersin? 
Çok sık kitap okumayan benim gibi birinin yazar tercihi de olmayacaktır tabi ki. O yüzden bu alanı no comment olarak geçiyorum. :)

5. Bugüne kadar en beğendiğin kitap serisi? 
E tahmin edersiniz ki Harry Potter. ^^

6. Daha çok hangi tarz okumaktan hoşlanırsınız?
Fantastik, bilim kurgu, gizem ve türevler...

7. En son hangi kitabı okudun? 
En son Japon Kültür Merkezi'nin sipariş edene ücretsiz olarak gönderdiği kitaplardan Dr. Okan Haluk Akbay'ın çevirip uyarlardığı Japon Halk Hikayeleri kitabını okudum.

8. Kitap blogları hakkında ne düşünüyorsun? Yeterli mi?
Kitap okumayan bir bünye olarak ironiktir ki kitap bloglarından çok keyif alıyorum. Başlı başına insanların kitaplar hakkında konuşması, yazması bana çok haz veriyor.

9. Kitap okumak senin için ne ifade ediyor? 
Hiçbir şey yapamazken, yapılabilecek en güzel şey kitap okumaktır.
Ahanda şiir mısrası gibi cümle kurdum la. :D

4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. Aaa 2 yıl mı ben bloğumu açtığımda iki hafta içinde mimlenmiştim :)
    İlk mimine göre gayet eğlenceli bir mim olmuş ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel. ^^ Benim fark edilebilmem için iki yılın geçmesi gerekiyormuş demek ki. :D

      Sil
  2. Gerçekten ilk mimin miydi? Vay be! Buna çok sevindim doğrusu!!! İlk'in olmak oldukça hoş bir durum! Çok mutlu oldum, cevaplarında oldukça güzel olmuş. Başka mimlerde görüşmek dileği ile, inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ilk mimim için. ^^
      Başka mimlerde görüşmek üzere o zaman... :)))

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top