Püskevit Öğretmen ve Yıldız Şeker... Adı size tuhaf gelebilir, ama diziyi izledikten sonra anlayacaksınız. Ben izlerken dizinin diğer adı olan Hello My Teacher adını biliyordum. Böyle bir adı olduğunu bilmiyordum. Bundan önce anlattığım My Name is Kim Sam Soon dizisiyle hemen hemen aynı tarihlerde yayınlanmış, rakip iki dizidir.

Bu nedenle midir bilmem ama ben My Name Is Kim Sam Soon dizisinin baş rolü Kim Seon Ah ile bu dizimizin baş rolü Gong Hyo Jin'i birbirlerine çok benzetmekteyim. Hatta zaman zaman karıştırdığım zamanlar olur. Kore'de aslında çok da sık rastlanmadığını düşündüğüm bir konuya sahiptir. Daha sonra 2011 yılında Flower Boy Ramen Shop ile bir kez daha değinilen öğretmen - öğrenci aşkını işlemektedir. Herkes mutlaka öğretmenine aşık olmuştur değil mi? 


Güzel işlendiği taktirde bence daha çok ekmeğini yiyebilirler diye düşünüyorum bu konunun. Flower Boy Ramen Shop ve bu diziyi karşılaştırmak istemiyorum, konuları aynı olsa da kulvarlarının farklı olduğunu düşünüyorum. Ama kişisel görüşümü sorarsanız ben bu diziyi bir nebze daha çok sevmekteyim sanki.

En sevdiğim bayan oyuncu ve en sevdiğim erkek oyuncunun bir dizide buluşması elbette ki harika olacaktır. Coffee Prince'den sonra arayı soğutmadan bir Gong Yoo yapımı daha çakmalıyım düşüncesiyle başlayıp konusuna da bağlandığım bir dizi haline gelmiştir.


Dizimizde dozunda bir romantizm ile etik değerler korunmuş. Hassas bir konu olan öğretmen-öğrenci aşkı ahlaki değerlere zarar vermeden işlenmiş. O saf masum gençlik aşkı sınırları dışına çıkılmadan şirin bir şekilde işlenmiş. Bu yönüyle de aslında çok taktir ettiğim bir dizidir.


Adı: Biscuit Teacher and Star Candy
 Yönetmen: Oh Jong Rok & Kim Hyeong Shik
Yazar:  Park Kye Ok
Yapımcı: Kim Yang
Türü: Romantik, Komedi, Dram
Bölüm Sayısı: 16
Vizyon Tarihi: 13 Nisan 2005
Şirket: SBS


Kızımız lisededir ve lisedeki sanat öğretmenine deliler gibi aşıktır. Lakin bir yanlış anlaşılma sonucu liseden kovulur. Kovulurken de kızımız yemin edecektir. Elbet bir gün bu okula geri döneceğim. Tabi yıllar geçmiştir ve kızımız 25 yaşında bir öğretmen adayıdır. Atıldığı eski okuluna gelip işe girmek isteyecektir.

Oğlumuz ise zengin bir ailenin şımarık ve yalnız çocuğudur. Annesi yıllar önce intihar etmiş ve ilgisiz babası ve üvey annesiyle yaşamaktadır. Önce eğitim için Amerika'ya gönderilir, ama orada da rahat durmayınca Kore'ye geri getirilir ve kızımızın eski okuluna yazdırılır. Müdürün ise kızımızı işe alma nedeni ise bu oğlumuzdur. Kızımızı işe alırken bir şartı vardır, esas oğlumuza göz kulak olup, belalardan uzak tutmak.


Ama bu haşarı ve yanlız genci zamanla daha bir sahiplenecektir ve yarasına merhem olmaya çalışacaktır. Bu özveriden çok etkilenen oğlumuz ise genç öğretmenine aşık olacaktır. Kızımız ise tabi o sırada ezeli aşkı sanat öğretmeniyle de yakınlaşmaya çalışacaktır. Ayrıca bir de oğlumuza aşık bir liseli kızımız daha mevcuttur. Bu kız da oğlumuz ve kızımız arasında bağı fark edip kızımızı okuldan attırmak için elinden geleni ardına koymayacaktır.

Peki kızımız sanat öğretmeni olan aşkına nasıl açılacaktır? Sanat öğretmenimiz de kızımızdan hoşlanıyor mudur? Oğlumuz kızıma aşık olduğunu nasıl anlayacaktır? Kızımız oğlumuzla arasındaki çekime nasıl bir tepki verecektir? Oğlumuzun, kızımızın sanat öğretmenine olan aşkına nasıl karşılık verecektir? Oğlumuza aşık genç kız aşkı uğruna neler yapacaktır?



3 yorum Blogger 3 Facebook

  1. Ben diziyi çok sevmiştim. Oppa zaten çok sevimli :)
    Gong Hyo-jin de her geçen gün oyunculuğuna , kendisine hayran olduğum unnim.

    YanıtlaSil
  2. Bu üçlü ekiple tanışmama vesile olan bir diziydi. Annemin izleyip daha sonra izlemem için bilgisayara indirdiği süper kalitesiz video görüntüsüne rağmen beğenerek izlemiştim. Gong Hyo-jin için bazı yerlerde görünüşüyle ilgili kötü yorumlar duysam da kendisini ben yüz olarak hem oyunculuk olarak beğeniyorum. Diğer drama oyuncularına kıyasla öne çıkan bir yüzü olmayabilir. Ancak bunu yeteneğiyle çok güzel kapatıyor. Ve rolüne gerçekten kendini verdiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kaliteden yoksun bir şekilde izlemiştim diziyi, ama öylesine kaptırmıştım ki diziye kendimi görüntü kalitesi çok da umrumda olmamıştı. Benim en sevdiğim bayan oyuncudur Gong Hyo Jin. Şahsi fikrime göre şu an Kore'deki en iyi bayan oyuncudur. Komedi olsun, dram olsun her türlü rolün altından alnının akıyla kalkar. :)

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top