Eve Doğru... Annesi çalışmak zorunda olduğu için Seul'den taşraya gönderilip büyükannesinin yanında kalmaya zorlanan şımarık bir çocuğun zamanla kıymet bilir hale gelme hikayesi. Anadolu'nun her bir köşesinde bir ton bu tarz hikayeler duyabilirsiniz. Ailesi geçim derdine düştüğü için kendisine dedesi nenesi bakan büyüten bir yığın insan var. Bu yönüyle çok bizden de bir film sayılabilir aslında.

 Adı: The Way Home
Yönetmen: Lee Jeong Hyang
Yapımcı: Heo Jae Cheol & Kim Seung Beom & Whang Jae Woo
Yazar: Lee Jeong Hyang
Türü: Dram Aile
Süre: 80 Dakika
Yıl: 2002


Dilsiz büyükannesiyle yaşamaya alışmak ona çok zor gelir. Ayrıca büyükanneye de film boyunca çok acıyorsunuz, çünkü çocuk etmediğini bırakmıyor iki lokmacık kadına. Ama yavaş yavaş tonton teyzemizin kıymetini anlıyor tabi ki bizim yaramaz, nankör çocuk. Köyde yeni arkadaşlıklar edinir, aşkı tadar ve bir noktadan sonra büyükannesine bağlanır. Günler günleri kovaladıktan sonra vakit gelmiştir, sonunda dönmesi gerekmektedir.

Başroldeki ufaklık olan Yoo Seung Ho şimdilerde  koca bir adam hatta kısmen ajushi oldu. Bu ilk filmiyle yıldızı parladı ve birçok dizi ve filmde rol aldı. Aldığım bir bilgiye göre büyükanne şu an yaşamamaktadır. Bu film ise tüm büyükannelere ithaf edilmiştir.


"Büyükanne telefonu kullanamazsın, bu yüzden mektup yazman lazım. Büyükanne, hastalandığında sadece boş bir mektup at. O zaman onun senden geldiğini anlar ve hemen gelirim. Tamam mı?"

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top