Filmin orjinali 200 Poundluk Güzellik olsa da bizimkiler filmi Şişman Sevgilim olarak değiştirmişlerdir. Benim ilk izlediğim Kore filmleri arasındadır. Tadından yenmez, gayet eğlenceli, kimi zaman çok güldüren, bu kadar da olmaz dedirtebilen, Kore'nin güzellik algısına sağlam bir balyoz vuran, zaman kaybı olmayacak bir film. 

(Not: Filmi sadece Ave Maria şarkısı için bile izleyebilirsiniz.)


Adı: 200 Pounds Beauty
Yönetmen: Kim Yong Hwa
Yapımcı: Park Moo Seung & Won Dong Yeong
Yazar: Kim Yong Hwa & No Hye Yeong & Yumiko Suzuki
Türü: Romantik, Komedi
Süre: 120 Dakika
Yıl: 2006

Şöyle ki kızımız güzel ancak sesi kötü olan bir şarkıcının seslendirmesini yapar. Aynı zamanda da telekız olarak çalışır. Çünkü kızımız tombik olduğundan herkes tarafından dışlanıp küçük görülür. Bodyshamingi hayatının her anında bolca yaşatırlar kızcağzımıza.



Ayrıca yakışıklı prodüktör esas oğlanımıza da aşıktır. Bir gün oğlan tarafından aşağılanınca soluğu telekızlığını yaptığı plastik cerrahta alır. Elindeki kızlarla onu tehdit ederek estetik ameliyatlar silsilesi olur. Bir yandan zayıflarken bir yandan da güzelliğin kapıları ona aralanmıştır. Ve bambaşka biri olarak esas oğlanımızın karşısına çıkar.

Solistlik için başvurduğu seçmelerde çıkış yapacak bir şarkıcı olarak seçilir ve şöhret merdivenlerini yavaş yavaş tırmanır. Lakin gizlediği eski kimliği onun başına dert açacaktır. Bu yolda en yakın arkadaşı ve gizlice aşık olduğu prodüktör ona destek olacaktır pek tabi ki.  


"Tek yapabildiği uzaktan izlemek olan biri nasıldır bilir misin? Sevdiğin birine aşkını itiraf edememenin nasıl bir duygu olduğu hakkında fikrin var mı?"

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top