Boş Ev... Filmi anlatmadan önce Kim Ki Duk filmidir uyarısı yapmam lazım kesinlikle.Yoksa çok büyük beklentilerle izleyip "E noldu şimdi anlamadım!" diyenlere rastladım. Kim Ki Duk filmlerinde belli bir karşıtlık, bir aşk ya da beklediğiniz türde bir mutlu son olmaz. Bu film de onlardan biri.

 Adı: Bin Jib
Yönetmen: Kim Ki Duk
Yapımcı: Kim Ki Duk & Choi Yong Bae & Michiko Suzuki
Yazar: Kim Ki Duk
Türü: Romantik, Suç, Dram
Süre: 88 Dakika
Yıl: 2004


Boş evlere girip orada yaşayan ve karşılığında evdekilerin bozuk eşyalarını tamir eden ya da çamaşırlarını yıkayan bir genç bir gün kimsenin olmadığını sandığı bir eve girer. Ancak evde kocası tarafından şiddet görmüş bir kadın bulur. Kadın onu görse de hiç tepki vermez. Kadın ve genç bir gün kaçar ve başka insanların evlerinde aynı şekilde yaşamaya başlarlar.

Bir gün yaşlı bir adamın evine girerler, adam çoktan ölmüştür ama adamın ailesi tarafından cinayetle suçlanırlar. Kadını kocası kurtarır, genç adam ise hapishaneye girer. Genç adam burada adeta bir hayalet gibi yaşamayı öğrenir, kaçar ve kadının evine gelip gizlice orada yaşar. Zamanla beraber yaşamaya alışırlar. Ve sonunda da genç hayalet gibi yaşıyordur artık.


Filmin sonunda kadın, kocası ve genç adam aynı evde yaşarlar. Ama adamın ruhu duymaz. Tuhaf bir film bu inkar edilemez. Her bünyede farklı tepkiler gösterebilir. Sanat filmidir. Anlaşılması güçtür. 

Not: Filmde dialog neredeyse yoktur. Tek konuşma kadının kocasının bir kaç cümlesidir.
"Hepimiz birer boş eviz, tâ ki birisi kilidimizi kırıncaya dek."

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top