Blogumun çok popüler olduğu bir zamanlar bir iş teklifi almıştım. Ben belli bir kelime sayısınca Kore dizi ve filmlerini anlatacağım, anlattığım yazılar da bir internet sitesinde yayınlanacaktı. Kabul etmedim, dedim ki ben bu işi para ya da popülerlik gözeterek yapsaydım zaten çok paralar kazanırdım. Bunu da övünmek için söylemiyorum sakın yanlış anlamayın. Ben blogumu deyim yerindeyse çocuğum olarak görüyordum. Onu büyütmek tamamen bir emek işiydi. Onu kolayca satamazdım ya da satmak için paha biçemezdim. Şimdi geçmişe bakınca ne kadar doğru bir karar verdiğimi görüp kendimle gurur duyuyorum.



Başrolleri paylaşan Lee Ji Eun yani bildiğimiz haliyle IU ve Yeo Jin Goo, benim gözümde hala küçük minik birer minnoş oldukları için rollerine tam adapte olabilmek beni zorladı. Yahu sen çıtı pıtı kız nasıl yüzlerce yaşında bir cadaloz olabilirsin ya da sen "Ulusun Küçük Erkek Kardeş"i lakaplı Cingu ne zaman büyüdün de otel işletmecisi gibi koca adam rolleri oynayabiliyorsun. Kafamda bir türlü oturtamadım dizinin ciddiyetini. Dizinin ciddiyetini dediysem çok şey etmeyin ya, çünkü absürt fantazi dalında birinciliği hak eder.



Adı: Hotel Del Luna

Yönetmen: Oh Choong-hwan

Yazar: Hong Jung-eun, Hong Mi-ran

Türü: Fantastik, Romantik, Komedi

Şirket: TVN, Netflix

Bölüm: 16

Yıl: 2019



Dizimiz sağlam fantastik temellere oturtulmuş çok orijinal bir fikirle yola çıkılmış ve layıkıyla köpürtülmüş bir dizidir. Şöyle bir bakayım kim yazmış bu sekiz sezon da gelse izlenecek diziyi dedim. Bakarım ki nice hit dizilerin kalemi Hong Mi Ran'a borçluymuşuz meğerse. You're Beautiful, My Girl, Big, The Greatest Love, My Girlfriend is Gumiho... Hem romantizm alanında işini iyi bilen hem de fantastik öğeler denilince yeniliğe açık bir dimağ olunca yer gök inlemiş diyebiliriz.



Hogwarts vari bir otelimiz var. Hotel Del Luna yani Dolunay Oteli de diyebiliriz. Bu otel sıradan bir otel olmadığı gibi sıradan müşterileri de yok. Müşterilerimizin her biri birer ölü. Evet baya hakkın rahmetine kavuşmuşlar, azrail onları ebedi yolculuğuna uğurlamadan bir süre otelde dinleniyorlar.



Otel de sıradan değil demiştik değil mi. Bu oteli yaşayanlar görüp de fark edemiyor, ha istisna oldu da otele girme gafletine düştülerse onlara verilen odadan bir daha çıkan görülmemiş. Gotik mimarisinin yanı sıra ilginç hizmetleri de var. Mesela bir kapıyı açıp da sahilde bulabiliyorsun aniden kendini, müthiş bir teras manzarası da cabası.



Dolunay otelimizin kaknem mi kaknem, çirkef mi çirkef müsrif bir sahibesi mevcut. Aman elinden en kaliteli şarapı eksik olmasın, aman pahalı kıyafetlerden bir giydiğini bir daha gitmesin. Böyle anlatıyorum da kız da ne çekmiş be bacım. Acılar acılar üstüne derken otelde bir nevi hapis kalarak orayı işletmeye başlamış. Yüzlerce yaşında olmasına rağmen dipdiri dipçik gibi maşallah. O kadar sene kaç tane işletmeci eskitmiş yine de kaz ayakları bile çıkmamış.



İşletmeci demişken, yeni işletmecimiz aslında bir 'borç tahsilatı' sonucu sahibenin eline düşecektir. Babasının sahibeye olan borcu sonucunda onunla çalışmak zorunda kalır, daha doğrusu sahibe onu zorunda bırakır.  Ölüleri görmeye başladıktan sonra el mecbur başka bir yerde de çalışamaz. Kuyruğunu kıstırıp da otelin yolunu tutar.



Ateşle barut tabi sen kurtlu cesetlere check in de yapsan kanı kaynıyor bu gençlerin anacım. Türlü türlü ölüye hizmet vereceklerdir; intikamcısı, gulyabanisi, hatta kaplan ölüsü bile. Bazen seyirciyi de ürküterek diri tutmayı tercih etmişler. Korku öğeleri az ama öz şekilde yerleştirilmiş.



Her bölüm başka başka zorluklarla başa çıkarken yardımcıları da yok denemez. Aile gibi olmuş bir otel kadrosu var. Otel kadrosu da dünyada yarım kalmış işleri olan ve sahibeden mühlet isteyip aynı zamanda otelin hizmetine giren kişilerdir. Onların hikayeleri yavaş yavaş ortaya çıkarılırken kahroldum. Fantastik dediğimiz dizi bir anda dram oluyor da anlamıyorsunuz.



Dizide çok can yakan şey var olmasına da bir tanesi içimi cız ettirdi aslında. Ölülerle ilgili olan bu dizide Sulli'nin gencecik halini görmek kalbimi kırdı. İntihar etmiş bir idol olan Sulli'yi bu dizide görmeyi hiç beklemiyordum, biraz hazırlıksız yakalandım. Biraz sarstı beni. 

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top