Merhaba siz Gönül Dağı dizisinden yanacak ciğeri kalmayanlar, merhaba Eşkiya Dünyaya Hükümdar olmaz dizisindeki racondan yüreğine öküz oturanlar! Size derman olmaya geldim! Artık gereksiz drama ve aksiyona gerek yok. Kafanızı dinlendirmek için size katıksız bir kafayı boşaltma dizisi anlatıyorum. Klişe mi klişe ama kılçıksız bir romantik komedi. Hem de 12 bölüm. Webtoondan uyarlanmış bir dizi. Çok sulandırmadan, hikayeyi sakız gibi uzatmadan nihayete erdirmişler. Böylesi bulunmaz.

Adı: Business Proposal
Yönetmen: Park Seon-ho
Yazar: Han Seol-hee & Hong Bo-hee
Türü: Romantik, Komedi
Şirket: SBS, Netflix
Bölüm: 12
Yıl: 2022


Başrollerin ikisini de ilk izleyişim. Yanrollere bir nebze aşinayım ama bu ikili sıfır kilometre benim için. Esas oğlumuzu önce afişe bakıp bir an için 2pm Junho sanmışlığım bile var. Çok uzak kaldım dizilerden muhtemelen birkaç yapım daha izlersem bir yerlerde ikisine de denk geleceğim. Kızı pek samimi hissettim, çok doğal, çocuk pek toy gibi geldi gözüme. Lakin Korelilerin bu genç gösterme mevzusundanmış. Kıza göre çok küçük duruyor gibi geldi bana.


Bu ablanızın tavsiyelerini önemsiyorsanız size dizinin konusunu da anlatayım kuzularım. Bir adet büyük bir şirket var. (Klişe!) Ve bu şirketin müdürü konumunda yakışıklı olduğu kadar işkolik de bir patron. (Yine klişe!) Körpe patronumuzun dedesinin tek derdi torununun mürüvvetini görmektir ve ona görücü usulü randevular ayarlamaktadır. Aman efendim pırtık holdingin CEOsunun kızı, yok efendim zortuk marketler zincirinin varisi derken bir ton talibi bu çocuğun kapısına dizer dede.


Ama çocuk zeki, çocuk çakaaaal. Bu tanışma randevularından birinde bir arkadaşının yerine geçen, ama aslında fakir olan kızımızla bir anlaşma yapacaktır. Sevgilisi rolünü oynayan fakir ama gururlu kız (Yine yeniden klişe!), bir de üstüne bu şirkette çalışan olmasın mı? Olsun tabi, kader ağını örsün tabi!


Gel zaman git zaman yalandan sevgilicilikten alev alev bir aşk doğacaktır pek tabi ki. E malum ateş barut. Ama bu kızın kendi çalışanı olduğundan habersiz oğlumuz, kızı dedesiyle tanıştırır. Kızın bir tek neonlu işaret tabelası yaptırmadığı kaldı ben senin işçinim diye yine kimse anlamadı arkadaş.



Dizinin şahsıma göre en büyük komedi unsuru basrollerimizin arkadaşlarının taktirde şayan performanslarıydı. Asıl çiftten daha çok bu çifti takip eder oldum bir ara. Bu tatlılar kavuşsun da esas kızla oğlan kavuşmasa da olur, bağrıma taş basarım. Ne mutlu ki mutlu sonla bitiren minnoş bir senaristle karşı karşıyayız.


Trajediler, dramlar, kaçma kovalama, entrikalar hepsi bir nebzecikti o yüzden bunlarla uğraşmadan dizinin romantizm kaymağını alabiliyorsunuz rahatça. Konu basit, anlatım basit, tek sorun orjinal bir konu değil. Bir de sürekli bir ürün yerleştirme, bariz bariz reklamlara acayip illet oldum. Çıtır çerezlik diyebiliriz.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top