"Dünyanın bütün korkuları toplansa boş bir sayfanın dehşetiyle boy ölçüşemez." diye bir söz not almıştım bir kaç sene önce kenara. Nerede duydum ya da nerede gördüm bilmiyorum. Ama blog yazmadığım zamanlarda gözümde büyümesinin sebebini açıklamıştı bana. Hani okulda sınav zamanlarında sınava çalışmaktansa odanı toplarsın, masanı silersin, kitaplığını indirir baştan düzenlersin, hatta kalemlerini bile kategorilendirirsin de o ders notlarının başına oturmak çok zor gelirdi ya. Hah işte öyle oluyor bana da. Diziyi izliyorum, araştırmasını yapıyorum, görsellerini bile depoluyorum ama konu yazıyı yazmaya gelince erteledikçe erteliyorum.



Aslında başka bir diziyi tanıtmaktı niyetim, hazırlığım. Ama madem bitirdim bu diziyi dedim ki tazeliği zaman aşımına uğramadan dökeyim içimdekileri de eksik gedik olmasın. Bu diziye hevesle başladığım söylenemez, çünkü herkesin sevdiği şeylere önyargılı olan ergen bir keyfim var efenim. 



Nihayetinde başladım, ama ne başlamak... Gitmiyor dizi, ittir kaktır bir haftada 3 bölüm anca izleyince Instagramda bir anket yaptım. Çoğunluk goyverme gendini bacım dedi. Ben de konsantrasyonuna sağlık kızım dedim ve bırakmamaya karar verdim diziyi. İzledikçe açıldı dizi yalan yok. Lakin bir tık sıkıcı olduğunu inkar edemeyeceğim. Arada bir ileri sarmalarım ondandır panpalar.



Muhtemelen Netflix'ten izlediğim son Kore dizisi olacak. Çünkü radikal bir kararla Netflix'i kapatma kararı aldık. O yüzden en azından bu dizi de aradan çıktı şeklinde kar zarar hesaplamasıyla kendimi tatmin ediyorum. Bir kere izlenmesi yeterli diye düşündüğüm bir dizi. Hukuk okuyanlar ya da adaletle ilgilenenler çok daha ilgi duyacaklardır eminim. Ama ben trafik kurallarından başka kanun bilmeyen biri olarak çok fazla terim barındırdığını düşünüyorum.



Adı: Extraordinary Attorney Woo

Yönetmen: Yoo In Shik

Yazar: Moon Ji Won

Türü: Hukuk, Dram

Şirket: ENA, Netflix

Bölüm: 16

Yıl: 2022


Çok uzattım. Dizinin konusuna biraz girizgah yapayım. Dizimizin asıl karakteri kızımız bir çeşit otizm hastalığına sahip olan ama aynı zamanda dahi olan, özel bakım gerektiren insanlardan biri. Benim de özel bakıma muhtaç bir kuzenim var, bu yönüyle alakamı cezbetti aslında bir nebze. Karakteri aşık etmeleri ve bir ilişkiye başlatmalarını sevdim ama naçizane fikrim bu karakterin herhangi bir skinship (tensel temas) içinde olmaması gerektiğiydi. Neden bilmiyorum beni rahatsız etti. Eeeee bacım gündüz kuşağında Möge ablada neyin neler izliyoruz, bırakın o kadar korumacı olalım Woo Young Woo kardeşe.



Woo Young Woo, baştan sona da okusan Woo Young Woo azıcık takıntılı, yeniliğe kapalı ve hastalığı sebebiyle bazı anksiyete bozukluklara sahip. Ama pek hanım pek tatlı. Bu tatlılığını onu tek başına büyütüp yetiştiren babasına borçluyuz. Benim dizi boyunca en üzüldüğüm hep mutlu olmasını istediğim tek karakter babaydı. Geçmişten flashback geldikçe başına yemeni bağlayan İffet Sütçüoğlu gibi ağıtlar yakıyordum babamıza.



O günler geride kalır ve kızımız Seul'un en büyük avukatlık firmalarından birinde stajyer olarak ise başlar. Diğer stayjerler rakibi olduğu kadar arkadaşlarıdır aynı zamanda. Harika bir takım olurlar zamanla. Bir de şirkette aşkı tanır bizim körpe avukat hanımımız. Deyim yerindeyse tam bir beyaz atlı prensle tanışır. Böyle centilmen, nazik, içten bir insan olamaz arkadaşlar. Dizinin başına bu karakterler hayal ürünüdür ibaresinin gelmesi gerekiyor. Yoksa kızlarımız inanacak vallahi.




Her bölüm farklı bir davayı ele almaları ve bu davalar çözülürken kızımıza gelen ani bir aydınlanmayla davanın kilit noktasını bulup kazanmaları çok tatmin edici bir olaydı. Kızımızın balinalara takıntısı kimi zaman beni bile rahatsız etse de bir noktada alışıyorsunuz. Dizinin asıl can alıcı kısımları son bölümlerde başlayıp hızlanıyor. Son iki bölüm sanki biraz yokuş aşağı salınmış  gibi olmuş, karga tulumba.




Sanırım bir ikinci sezon arayışı yüzünden böyle aceleye gelmiş. Hani insanlar merak etsinler de dizi devam etsin diye yarım bırakılmış bir aşk hikayesi var mesela benim gözümde. Üzerime daha çok stajyer avukat arkadaşların aşkından atılmasını isterdim şahsen. Güzel yakalanmıştı o, ağzımıza bal çalıp bıraktılar resmen.



Kızımızın lise arkadaş tarafı da iyiydi, yine de çok yalın kalmış. Deneyimli avukatımız bir Mahmut hoca kıvamında gönlümüzü fethederken eski hanımı peydah oluyor aniden dizide, burada da yarım bir mevzumuz var. İkinci sezon gelsin de şu mevzular bir tatlıya bağlansın da ben de rahatlayayım. Büyük mevzular tam patlayacak derken böyle kim vurduya gitmiş gibi birden ortalık duruldu. Eee noldu şimdi oldum içten içe. Bu seyirci entrika istiyor, vahşet istiyor arkadaş!

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top