Yine damdan düşer gibi geri döndüm sahalara. Yine diyorum, çünkü sık sık geri dönerim ben buralara ama pek uzun ömürlü olmaz bu dönüşler. Bebeyi 3 yaşında ettikten sonra artık kendi isteklerime zaman ayırmam gerektiğini düşünüyorum. Ateş parçası el verdiğince kdramalar izlemeye çalıştım. Gücümün yettiğince geri kalmamaya çalıştım güncelden.



E malum artık Netflix olmayan ev yok artık. Açtım dedim Nekfilişşş bana tarihi bir drama göster ama bir tutam da fantastik olsun derken, zaten çoktan listeye attığım Alchemy of Souls kanıma girdi.



Adı: Alchemy of Souls

Yönetmen: Joon Hwa Park

Yazar: Jeong-eun Hong, Mi-ran Hong

Türü: Fantastik, Tarihi

Şirket: Netflix

Bölüm: 20

Yıl: 2022



Başrol kızımıza Playfull Kiss dizisinden aşinayım ama pek sevmemiştim oyunculuğunu ne yalan söyleyeyim. Ama bir baktım benim minimum tuttuğum beklentimi bana yutturmuş, oyunculuğunu arşa çıkarmış abla. Ula dedim kendi kendime kdramalara ne kadar uzak kaldıysan artık 12 yıl sonra kız bölüm sonu canavarı gibi şaşırttı seni.



Başrol oğlumuza gelecek olursak ne adını bilirdim ne şeklini. Ama maşallah boyu poşu tipi yerinde, al koy diziye, o otursun millet etrafında diziyi çeksin hiç sırıtmaz. Ama sonra baktım izlenecek listemdeki birkaç yapımda daha yer almış. Demek ki iyi oyuncu.



Dizimizin konusuna gelecek olursak şa ha ne beybisular. Ula nasıl böyle güzel bir evren yazmışlar şaştım kaldım. Her bölüm başka sihirli bir eşya, başka başka büyülü mevzular ilgimin bir dakika bile dağılmamasını sağladı. Hogwarts gibi bir büyü okulu düşünün ama böyle büyü alanlarında ustalaşan hanbok giymiş büyücüler var.


Okulun haricinde asıl büyücü aileleri ve kraliyet ailesi de işin içinde. Ama bir de ruh beden değiştiren ve insanların ruhuyla beslenen, güçsüz kaldı mı da vahşileşip taşa dönüşen yasaklı ruh değiştiricileri asıl çatışma konusu olmuş.


Ne desem spoiler verecek gibi oluyorum, kendimi dizginliyorum. O yüzden kısa anlatmayı tercih ediyorum. Ünlü eli kanlı kadın suikastçi Maksi, bir beden değiştirme ustasıdır. Başı tam sıkıştığı sırada ise bedeninden çıkar ve en yakınındaki bedene kendini atar. O beden de zavallı kör bir köleye ait çıkar. Bu köleyi satıldığı genelevden ise bu büyücülük okulunun bir zamanlar lideri olan adamın oğlu kurtatır.



Oğlancağızımızın babası zamanında çocuğun enerji kapısını kapatmış ve büyü yapmasını yasaklamış. Ama azimli gencimiz bir düzine hocadan ders alsa da bir türlü babasının kılıcını kınından çıkarıp da büyü yapamıyormuş. Bu ikisinin yolları kesiştiğinde ise sadece sahip ve köle değil, hoca ve öğrenci de olacaklardır. Birlikte neler aşacaklar anlatsam ağzınız açık kalır ama seyir keyfinizi düşündüğümden susuyorum.



Diğer mevzulara geçecek olursak aşkı bol bir dizi, bol ama dozunda. Hem harala gürele bir aksiyon, hem zeka gerektiren problemler, hem de kalbinizi kıpır kıpır eden ufak heyecanlarla seyirci bıktırılmıyor. Kötü adamları pek gaybana ama. Sinir oldukça oluyorsun verin şu kılıcı bana da saplayayım şunların böğrüne diyorsun.



Karakterler çok fazla, hepsini akılda tutmak büyük konsantrasyon gerektirdi bende. Ama bir karakter benim favorim oldu. Kim mi? Veliaht prens! Hani team Jang UK ve team Seo Yul var ya unutun onları. Team Veliaht Prens Go Won! Bazen diziyi ilerlettiğim oldu hatta sırf Mu Dok ve onun sahneleri gelsin de az eğleneyim diye. 



Kıyafetler ve mekanlar desen hakeza. Parası neyse vereyim de bana şöyle şaşalı kıyafetler diksinler. Pazarda markette böyle hanboklarla gezesim var. Her bir sahne ayrı ayrı ekran görüntüsü yapacak kadar güzel ve estetikti. Sanat yönetmeni ciddi bir tebriki hak ediyor.



Epey uzun bir dizi geldi bana, gereksiz ve uzatılmış kısımları ve bir türlü bağlanmayan çözümsüzlükler vardı. Hatta sonunda da öyle ortada bıraktılar ki resmen seyirciler Netflix'e 2. sezon için yalvarsınlar istemişler. E başarmışlar da nitekim. 2. sezon onayı alınmış. Elim bağrımda bekliyorum devamını. Namızsız senaristler!



Dipnot: Bu ikilinin aşkı kurdeşen döktürdü bana. 😅

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top