Selam millet! Ağustos ayı için olan listemdeki şarkıları farklı bir şekilde belirlemek istedim. Baktım ki hep en bilindik şarkıları tavsiye ediyorum, bu durum beni biraz rahatsız etti. Ben de açtım geniş kpop arşivimi, media playerı da aldım karışık çal moduna. Çıkan ilk 10 şarkıyı da sizlere tanıtmayı bir borç bildim. Bu liste diğer listelerden biraz farklı oluştu. Dinlediğim çok çok eski şarkılar falan da girdi listeye. Yani ciddi anlamda size tanıtacak şarkılar var bu listede. İyi dinlemeler! :)

1) Joy D - 9 to 5
Türk şarkılarda yeniye nazaran hep eski, 80ler 90lar şarkılarını tercih etmişimdir. Sanırım bu zevkim aynen Kore müziği için de geçerli. Bu şarkıyı 2009 yılındaki bir varyeti showda dinlemiştim ilk. Uzun bir süre kimindir bu şarkı diye hep arayıştaydım. Ama sonunda yıllar sonra Star King'a bir adam katıldı. Adam vücut geliştirmeciydi esasen. Ama sonra adamla konuşurlarken ortaya çıktı ki bu şarkıda solistle düet yapıp rap yapan adammış. Müzik piyasasında tutunamayınca başka yollara vurmuş kendini. Neyse o programda şarkının adını öğrendim ve yıllarca süren arayışım bitti. Şarkı 1999 yılı çıkışlıymış. ^^ O gün bu gündür arada açarım bu şarkıyı ki, bulamadığım zamanların acısını çıkarayım diye. :D

2) Beast - Though I Call
Beast'i gerçek anlamda Music Bank İstanbul'dan sonra dinlemeye başladım ben aslında. Bu da dinlediğim teker teker şarkılar arasında beğendiklerimden biriydi. Adını bilmem aslında, ama mp3te çalarken Beast'in söylediğini anlarım, çok da severek sonuna kadar dinlerim. Ki sonuna kadar dinleyebilmek benim için önemli bir kriterdir. :)) Klibi olmadığından sadece şarkı kısmını eklemek durumundayım.

3) Super Junior - U
Super Junior'ın 13 üyeyle hep beraber oldukları o güzel günlerden... Ahh ahh! Klibini izlerken ufaktan bir zaman tüneline girmiş hissi veriyor insana. Heechul'ün saçlar uzun, diğerlerinin saçlar apaçi, Hangeng ve Kibum var falan... Müzik listemde ilk sırada olması dolayısıyla mp3ü açar açmaz karşıma ilk çıkan şarkıdır. Bu nedenledir ki değiştirmeye üşendiğim zamanlar dahil, çok sık dinledim bu şarkıyı. Bu demek değil ki şarkıyı sevmiyorum, aksine hiç sıkılmam.

4) Shinhwa - Wild Eyes
Yeni dönem Shinhwa'yı Venüs şarkılarıyla tanımıştım. Ama o kadarcıktı. Daha sonra Shinhwa Broadcast sayesinde en sevdiğim üçüncü gruba yükselmeyi başardılar. Bu şarkıyı da o programdaki bir oyun sırasında Shinhwa'nın şarkılarını çalarlarken duyup indirmiştim. Aslında tüm albümlerini indirdim, lakin orada çalan o şarkıya özel bir muamele yaptım. Shinhwa şimdi de taş lakin, o zamanlar ayrı körpe körpe taşlarmış. :D

5) Girls Generation - Oh!
Bu grup çok hassas bir grup. Yanlış anlamayın ama bugüne kadar SNSD hakkında ne desem Soneler başka tarafa çekip tartışma çıkarmaya çalıştığından artık SNSD hakkında arkadaş ortamı dışında en ufak bir yorumdan kaçınıyorum. Ben kendilerini karakter olarak çok da sevmem, lakin bu durum şarkılarını da sevmeme engel değil tabi ki. Şarkıları güzeldir, eğlendirir, coşturur. Bu da o coşmalık şarkılardan biri. :)

6) FT Island - After Love
Sevdiğim bir ton FT Island şarkılarından biri. Hiçbir şarkılarını ayıramam, hepsi benim bebeklerim. :D Bu şarkı da onların melankolik şarkılarından biridir. Hatta benim bir dönemki aşk acısı çekme şarkımdır. FT Island tarihinin eski şarkılarından sayılabilir. Malum o zamanlar Oh Won Bin isimli benim en sevdiğim üye vardı. Sonra onun yerine yeni maknae Song Seung Hyun geldi. Ben bir dönem kabullenemedim bu durumu. Lakin yeni maknae de oldukça başarılı oldu. Bu şarkı bir de geçen seneki İstanbul'daki K-Pop yarışmasının kazananı Maria'nın da söylediği şarkıdır. Ben de ezbere bilirim bu şarkıyı. :D

7) Youngjee - It's Nothing
Bu şarkıyı belki blogumu takip ediyorsanız, Koreli Ünlülerin Türk Benzerleri! konusunda dinlemiş olabilirsiniz. Bana hep güç veren deyim yerindeyse delikanlı bir şarkıdır. Hiçbir şey senden önemli değil, aşk falan faso fiso diyor kısaca şarkıda. Çok tanınmayan lakin sesi çok güçlü bir hatundur.

8) B.B (비비) - From Heaven to Ground, From Star to Ground
Bu şarkıyı da Joy D - 9 to 5 şarkısındaki gibi aynı programda duymuştum. Ama bunu bulmam daha kolay olmuştu tabi ki. Ama bu diğer şarkıdan daha eski, 1997 yılı olması lazım. :) İki tane sesleri aslında çok da iyi olmayan kızcağızın eğlenceli bir şarkısıdır, hatta bir miktar da şirin bile denilebilir. Klipteki tiplere bakarsanız kızlardaki apaçiliği de görebilirsiniz. Çok kötüledim gibi geldi, lakin ben cidden severim bu şarkıyı. ^^

9) Jang Woo Hyuk - Flip Reverse
Şarkının aslı aslında Blazin Squad isimli İngiliz bir gruba ait. Hani bizde de vardır bu, şarkının Kore'de ve dünyada çok sevilmesi ve inanılmaz popüler olması sonucunda H.O.T.'nin bir üyesi olan ama ayrıldıktan sonra solo kariyerine devam eden Jang Woo Hyuk abimiz bir de Kore versiyonuna çevirip söylemiş. Çok da sevilmiş. Bu da benim yıllarca arayıp sonra bulduğum şarkı vakalarımdan biridir. Çok var bende böyle şarkılar. :D 2007 yılında olması lazım, Kore ve Türk kardeşliği ile ilgili bir videoda duymuştum önce sonra başka bir yerde daha duyup takıntı haline getirmiştim. Yıllar sonra tesadüfen karşıma çıktığında kayıp çocuğunu bulan anne kıvamındaydım. :)))


10) Park Ji Yoon - I am a Man
En eski JYP sanatçılarından biridir abla. Hatta klipleri bile zaman zaman JYP'nin kendi kliplerini anımsatır. Genellikle kliplerinde abzürtlükle bezenmiş imgeler yer alır, ne yapıyor yahu bu hatun sorusunu sormanıza bile neden olabilir. Benim gibi sürrealist birinin böylesine sürrealist bir sanatçıyı sevmemesi gibi bir durum olamaz tahmin edersiniz ki. Bu şarkı da ufaktan isyankar, hafiften erkek düşmanı, azcık da JYP havasındaki şarkılarından biridir. Klip desen anlattığım tüm kriterleri içeren bir kliptir. İzlerseniz eğer anlayacaksınız, nasıl değişik bir tarzı olduğunu.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top