1) 2PM - Go Crazy
Eylül ayı K-Pop listemde kendi inisiyatifimle eklediğim tek şarkı budur. Diğerleri yine karışık moduna alınmış media player listesinden alındı. E su götürmez bir HOTTEST olmam dolayısıyla siz de tahmin edersiniz ki bu şarkıyı paylaşmak farz olmuştu. 2PM'in her comebackinde ayrı bir duygusallaşan ben yine evladının mürüvvetini görmüş ana edasıyla bu çıkışlarında da yerimde duramadım. Ve şarkıyı dinledikten sonra neden 2PM hayranı olduğumu bir kez daha anladım. Ben bu delilerin samimiyetine aşığım. Şarkının Jun K'in elinden çıktığını da ayrıca belirtmek isterim. Artık kendi ayakları üzerinde durabilen baba bir grup var karşınızda, çaylak gruplara benzemez agaaa! :)))

2) Kim Ah Joong (200 Pounds Beauty OST) - Beautiful Girl
 Evet ilk kez listeme OST müzikleri de girdi. Bu şarkımızı 200 Pounds Beauty filminde Kim Ah Joong'ın sesinden dinlemişsinizdir belki. Kısa ama şirin bir şarkıdır. Filmi izleyenler bilir, kızımız ameliyatlar sonrası güzelleşip istediği elbiseyi alıp giydikten sonra yolda bu şarkıyla bir yürümüştü. Filmi sevmem dolayısıyla şarkıya da büyük sempati duymaktayım.

3) Lim Chang Jung (feat. Kim Chang Ryul) - Open The Door
Gangnam Style sonrası, o eğlenceli şarkı furyasında büyük umutlarla çıkarılan, lakin beklediği ilgiyi göremeyen bir şarkı olmuştur. Bence Gangnam Style unutulduktan sonra çıkartılsaydı çok da popüler olabilirdi. Ben şahsım adına çok seviyorum bu şarkıyı. Klibiyle birlikte dinlerseniz daha da eğlenirsiniz aslında. Taksimde akşam saatlerde yalnız yürüyorsanız sizin etrafa aldırmadan coşkudan coşkuya sürüklenmenize neden olabilir. Tecrübe ile sabittir. :D

4) SS501 - Love Ya
 SS501 grubunun dağılmaması gerektiğine dair bir neden daha! Bu kadar kaliteli şarkıları olan bir grup dağılmamalı. Ama son Kim Hyun Joong skandalından sonra grup yeniden çıkış yapsa bile ya tutunamaz ya da tam olarak çıkış yapamaz gibime geliyor. Ama şarkı iyi hacı, şarkı güzel!

5) Miss A - Breath
Bir JYP Entertainmet hayranı olarak Miss A'yı da canım ciğerim olarak görüyorum pek tabi ki. Miss A'nın şarkılarında yerimde duramama gibi bir durum yaşıyorum, bilmem sizde de aynı mı. Şarkıyı dinlerken sürekli koreografiyi de yapma gereği duyuyorum. Ki genelde dans etme özürlü bir ben düğünlerde bile alkışlamaktan ileriye gitmem. Miss A şarkılarında kendimden geçip otobüste, yolda vs. adeta bir idole dönüşebiliyorum. Bu da o yerimde duramadığım şarkılardan biri. :)

6) FT Island - Hello Hello
Bu listede de bir FT Island şarkısı olmasına çok sevindim. Çünkü kendi şarkı listeme baktığımda en çok FT Island şarkısı olduğunu fark ettim. Ki 2PM'in bile o kadar çok şarkısı yok listemde. Tabi ilk fandomumun Primadonnalar olmasının da bunda bir etkisi vardır büyük ihtimalle. Geçenlerde Primadonna olduğunu söyleyen bir arkadaşla konuşuyorduk. Soruyorum şu şarkıyı biliyor musun yok, bu şarkıyı yok... E hacı sen nasıl Primadonna'sın. O kendisini biliyor, şimdi isim vermeyeyim. :D Ben bile primadonnalığı çok çok önce bırakmış biri olarak her şarkılarını bilirim. Neyse işte bu şarkının sözleri kolaydır mesela, ezberlemek isterseniz fazla zamanınızı almayacaktır diye düşünüyorum.

7) Boyfriend - Boyfriend
Boyfriend grubunun ilk çıkış şarkısı yine aynı isimli Boyfriend olmuştur. Hello Baby'nin jenerik müziği olması nedeniyle benim kanımın ısındığı bir şarkıdır daha ziyade. Yoksa çok da sevememiştim şarkıyı. Ama kıpır kıpır bir şarkıdır. Bana böyle gençlik yaz aşklarını anımsatır hep, çok çocuksu gelir.

8) Son Dam Bi (feat. Eric) - Crazy
Yeni nesil Kore hayranlarının neredeyse hiç biri bilmez bu şarkıyı. Lakin 2008 yılına damgasını vuran şarkılardan biridir. Klipteki dansı bir çok idol grubu parodi olarak yapmaya çalışmıştır. Dönemin tv showlarının bir çoğunda kullanılmıştır. O yüzden o dönemde bu şarkıyı ezberlemeyen insan kalmamıştı. Ben bile nakarat kısmını çok da güzel söyleyebilmekteydim. Eğer ki tavsiyeme uyup bir kerecik dinlerseniz mahcup olmayacağımı düşünüyorum. Ayrıca şarkıda Shinhwa grubundan Eric ile düet yapılmış, belki böyle dikkatinizi çeker.

9) Lee Hong Ki (You're Beautiful OST) - Promise
Bu sefer bir dizi OST'unu paylaşıyorum. Bir dönemin genç kızlarını kendi talihine ağlatan bir diziydi bu dizi. Park Shin Hye'de nasıl bir şans var hacı serzenişleri hala bile sürmekte. You're Beautiful dizisinin harika dizi müziklerinden biridir bu şarkı. Şarkının A.N.Jell versiyonu da var lakin ben Lee Hong Ki'nin sesinden tercih ediyorum.

10) Shinhwa - T.O.P
Şarkılarını yeni yeni tanıdığım bir gruptan bir şarkıdır. Bu şarkıyı yeni yeni dinlediğimden çok da geçmişim yok bu şarkıya dair. Ama güzel şarkıdır. İsterseniz benimle birlikte siz de tanıyabilirsiniz şarkıyı. :D

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top