Çin'de pek çok kesimin büyük ekonomik başarı diye tanımladığı gelişmenin görünmeyen boyutu... Hannan bölgesindeki Sanya kenti çöp alanında toplayıcılar. Çöp miktarı artıyor ve çok ciddi çevre sorunları oluşturuyor. Ekonomik gelişme artıyor aama gözardı edilen milyonlarca kişi de yoksullaşıyor. Yani 'o' an, yeni gelişmenin atıklarını biraraya getiriyor. Görüntü bu durumu bilircesine çöp toplayıcıları da oradaki atmosfere kaynaştırıyor. Atık malzemeler ve atık insanlar.

 
Mutluluk anı
Fotoğraf Tayland'da çekildi. Vietnam Savaşı’nın ardından buraya göç eden ailelerin çocukları keyifle gülümsüyor objektiflere. Fotoğrafçı
, ailelerinin zor bir yaşam sürdüğü bilgisini veriyor. Çıplak ayakları, bakımsız halleri de bunu doğruluyor ama gülen yüzleri ve gülümseyen gözleri, çocukların küçük şeylerle kısacık ‘o’ anlarda ne kadar mutlu olabildiğini gösteriyor. Belli ki ‘o’ anda kendilerine yönelen bir objektif, bu ufaklıkları bir hayli sevindiriyor.




Polisle Mücadele
Güney Kore'de bir protesto... Göstericilerden biri biraz inatçı çıkmış ve polise boyun eğmemekte biraz ısrarcı olmuş anlaşılan. Elindeki süpürge kırılmış ama o vazgeçmemiş. Süpürgenin sapıyla da olsa polisle mücadelesini sürdürmüş. Onca polisin tek bir kişi karşısında böylesine korktuğuna, çekindiğine bakılırsa mücadelesinde "o" anda başarılı olmuş.



 
İnsan Vücudu'nun Esrarı
Pekin Doğal Tarih Müzesi'ndeki sergide çekilen bir ‘o’ an... Çinli çocuğun dikkatlice hatta biraz da anlamaya çalışarak baktığı da başka gezegenlerden geldiği sanılan bir canlı figürü değil... O da onun gibi bir insan... ''İnsan vücudunun esrarı'' adlı bu sergi için koruma altına alınmış gerçek bir insanın cesedi bu ve onun gibi altı tane daha var. Bir fabrikada özel bir teknikle cesetler bu halde korunuyor.

 
Bahreyn'de güneşin batış anında çekilmiş bir ‘o’ an... Kızılın tonlarını taşıyan güneş, adeta gökte bir delik açmış. Altındaysa her gün aynı saatlerde buradan geçen balıkçı tekneleri var. Bir tanesi tam güneşin altından geçerken deklanşöre basmış foto muhabiri ve bu huzur anı ortaya çıkmış.


 
Dayanıklılık Arttırma İdmanı
Kore’de askerin dayanıklılığını artırma idmanından bir ‘o’ an... Koreli deniz piyadeleri her kış olduğu gibi bu kış da 400 kilometreyi 7 hafta boyunca üstleri çıplak yürüyerek dayanıklılık testine tabi tutuluyor. Eğitim amacına ulaşmış olmalı ki bu ‘o’ anda eğitimi eğlenceye dönüştürecek kadar dayanıklı görünüyorlar...

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top