Yürüyen Şato... Miyazaki'den bir sanat eseri daha. Evet Miyazaki'nin rüyalar alemine bir yenisi daha. Çok çok öncelerden afişini gördüğümü hatırlıyorum ama neden daha erken izlemediğimi ben de bilmiyorum doğrusu. Filmin 2004'te çıktığı düşünülürse yeni izledim sayılır bu filmi aslında. Sırf görsel efektlerin mükemmelliği için bile izlenilebilecek bir film. Afişlerin böyle karanlık durduğuna bakmayın, rengarek cıvıl cıvıl bir filmdir.


Adı: Howl's Moving Castle
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Yapımcı: Rick Dempsey & Tomohiko Ishii & John Lasseter
Yazar: Hayao Miyazaki & Cindy Davis Hewitt & Diana Wynne Jone
Türü: Romantik, Macera, Sürrealist
Süre: 119 Dakika
Yıl: 2004
Şirket: Buena Vista Home Entertainment & DENTSU Music And Entertainment & Mitsubishi


Howl, yakışıklılığıyla dillere destan bir büyücüdür ve yardımcısı Markl ve ateş cini Calcifer yürüyen şatosunda yaşamaktadır.  Sophie ise bir gün Kötülükler Cadısı tarafından yaşlı bir nineye dönüştürülür. Bir gün dağda gezerken canlı bir korkuluğa yardım eder, korkuluk da ona sığınması için şatoyu getirir. Sophie, bu yürüyen şatoya girer ve geceyi burada geçirir. Lakin bununla da kalmaz kendi kendini temizlikçi olarak işe alır. Çünkü şato temizlik yüzü görmemiş ve bir çöplük gibidir. Benim en sevdiğim sahneler bu temizlik sahneleriydi nedendir bilmem. Temizlikçisi olduğu bu şatonun daha nice gizemleri de vardır tabi. Ayrıca Howl'un uğraşması gereken bir ton da dert vardır. Tüm bu maceraları elbette ki Sophie ve Howl arasındaki aşk kıvılcımlarıyla izlemek daha bir eğlenceli hale geliyor. Howl, bu dertlerin üstesinden nasıl gelecektir? Sophie, Kötülükler Cadısının büyüsünden kurtulabilecek midir? Peki bu ikilinin ve yürüyen şatonun akıbeti ne olacak?

"Sophie, sen çok güzelsin!"

4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. miyazaki hayranı olmadan önce çok duyduğum bir animeydi ama izlememiştim ısrarla.sonra çok pişman oldum tabi.Yüreğinin Sesi ve Yürüyen Şato... İkisinin yeri ayrı bende (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğinin Sesi'ni ben hala izlemedim. O zaman ilk işim onu indirmek olsun. :)

      Sil
  2. defalarca defalarca defalarca izlediğim bir anime
    ilk izlediğimde hikayesini izlemiştim daha sonrakilerde ise ayrıntılara takıldım hep
    normalde haftalık animeler çok yüzeysel çizilir fazla detay çizimler yapılmaz ama bu öyle mi
    arka planlara bakmaktan asıl olayları bile kaçırabiliyorum o derece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle ayrıntılar var ki zaman zaman gerçek manzara görüntülerinden daha çok keyif bile verebiliyor. :)

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top