EXPO kapsamında yer alan gösterilerden biri de Flying gösterisiydi. Gösterimler bitti ne yazık ki. Çoğu kişi üç beş kez gitti, hala bile doyamadı biliyorum. Ben de bir kere izleme şansına sahip oldum bu gösteriyi. Bir saniye bile pişman olmadım doğrusu. Sıradan tiyatrolar ya da müzikaller gibi bir gösteri beklemiştim. Ama yanıldım! Çok çok farklı, çok çok keyifliydi.

(Bu da bizim oturduğumuz yerdi. ^^) 


Kore savaşçısı Hwarang ve Kore cini Dokkaebi'nin savaşında bir zaman tüneli açılır ve bu ikisi bu tünelden geçerek günümüzdeki Şilla lisesinde bulurlar kendilerini.
Günümüze geldiklerinde karşılarında amigo yarışmasına hazırlanan lise amigo takımını bulurlar.
Kendi içinde bir çok küçük hikaye barındırıyor bu gösteri. Mesela tombik bir kızın zayıflama macerası gibi. Kız kılığına girmiş oyuncunun başına gelenler benim en çok güldüğüm kısımlar oldu ama.
Hwarang, Dokkaebi ile uğraşırken bir yandan da bu amigo takımına liderlik yapacaktır. Bunlar olurken aşk Hwarang'ın kapısını çalacaktır tabi ki.
Dokkaebi, Korede eşek şakalarıyla meşhur cinlere verilen isimdir. Durum böyle olunca bu şakalardan gösteri de nasibini alıyor. Çok keyifli anlar yaşayıp sık sık kahkalara boğuluyorsunuz. 
Ekibin bir jesti olarak da çoğu kez replikleri Türkçe olarak duyuyorsunuz. "Sen! Buraya gel!" ya da "Acıdıııı!" gibi. Bu hikayeler anlatılırken çeşitli akrobatik hareketler, b-boy gösterileri, amigo showu, jimnastik gösterisi, ritim gösterisi ve taekwando showlarını iç içe izliyorsunuz.
Ve sizi fotoğraflarla baş başa bırakıyorum.



0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top