Music Bank İstanbul'a ne kaldı şunun şurasında... 6 gün! Yani hazırlıklara tam gaz devam etmek gerek. Elbette ki aylardır bu anı bekliyorsunuz, uyku tutmuyor falan biliyorum amaaa bakalım dersinizi iyi çalışıp konsere gerektiği gibi hazırlandınız mı? Hımm orası tartışılır. Evet K-Pop konserleri konusunda cahil hayranlarız ve bu konuda en ufak bir öneriye ihtiyacımız var. Aramızda bırakın K-Pop konserini konser konusunda bile bilgisiz arkadaşlar var biliyorum. Ben de onlardan biri sayılabilirim aslında. Ama ben dersime iyi çalıştığımı düşünüyorum. Ufak bir araştırma yaptım ve bu araştırmalar sonucunda bazı videolar buldum. Bu videolar İngilizce evet, anlamayabilirsiniz. Ben size daha sonra kendi cümlelerimle Türkçesini de aktaracağım panpalar sıkıntı yok. Ama İngilizceniz çok iyi olmasa bile bir izleyin derim. Dersinizi iyi çalışın diyorum çünkü, Music Bank İstanbul bizim için çok önemli sınav olacak. Evet oraya gönlümüzce eğlenmeye gidiyor olabiliriz ama konser için bilet alan herkesin sorumlulukları var bunu unutmayın. Gelecek senelerde K-Pop gruplarının ülkemize gelmesi için en önemli sınav bu. Eğer bu sınavı alnımızın akıyla atlatırsak daha güzel günler göreceğiz arkadaşlar!
Ve eğer bu yazıyı okumaya devam etmeye karar verdiyseniz size bir şartım var! Elinize kağıdı kalemi alın ve en ufak bir öneriyi bile not alın! İnanın bana işinize çok yarayacak daha sonra...

İlk aşamadaki videomuz K-Pop konserine nasıl hazırlanır? adlı videomuz... Arkadaşımız videoda her konserde dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsetmiş biraz gibi geldi bana. Ama herkesin kendi payına alması gereken dersleri içeriyor.

İkinci aşamadaki videomuz çok ünlü bir youtube kanalından geliyor... Profesör Oh! Bir çoğunuz kesin en az bir videosunu izlemişsinizdir bu kızcağızın. Kılıktan kılığa girip anlattığı mevzuyu oldukça eğlenceli hale getiriyor. Bu kızımız da konser öncesi ve konser sırasında yapılması gerekenlerle ilgili bazı ipuçları vermektedir.

Üçüncü aşamamızda ise kızcemiz üşenmemiş konserin her yönünden ders vermiş bize ünite ünite... İlk ünitemizde konsere giderken çantanıza neler koymak gerektiğini anlatıyor. İkinci ünitemizde şirin kızçemiz toplamış arkadaşlarını ve üşenmemiş konserde neler yapılmaması gerektiğini bize parodili bir şekilde anlatmış. Son ünitemizde ise benim için de çok önemli olan pankart hazırlama dersi verilmiş.
 

Evet bütün videoları izlediyseniz ben bir özet geçeyim size dilim döndüğünce... Öncelikle araştırma yapmalısınız. Gelecek grupların röportajlarını okuyun, şarkı sözlerini ezberleyin, müzik videolarını izleyin, idolleri tanıyın. Ayrıca tamam favori grubunuz geliyor olabilir, ama gelecek diğer gruplara da saygı gösterin, hatta gerektiğinde şarkılara eşlik edin. Terbiyesizliğin bir manası yok! Kendinizi geliştirdiniz tamam, o zaman şimdi sırada pankart hazırlamak var. Nolursunuz arkadaşlar, pankartları yapabildiğiniz kadar küçük yapın, mümkünse arkanızı engellemeyecek şekilde olmasına özen gösterin. Konseri izlemeyi iple çeken bir siz değilsiniz. Biraz sağduyu! Ayrıca fotoğraf makinası mevzuu var ki hala ne olduğunu bilmiyorum ben. İçeri makina almayacaklar büyük ihtimal o yüzden şimdiden hazırlıklı olun. Bunun dışında günler öncesinde konser yapılacak yeri yani Ülker Sports Arena'nın nerede olduğunu öğrenin. Hangi yollardan gidilir, kaç nolu otobüsle gidilir gibi... Ve bir gün öncesinden iyi beslenin, hasta olmayın ve uykunuzu iyi almaya dikkat edin.  Çünkü o gün tahmin ettiğinizden çok enerjiye ihtiyacınız olacak. Bir konu daha var ki ilk videoda da görmüşsünüzdür zaten. Deodorant! Lütfen kokunuza dikkat edin. Girişte hepinize deodorant ve tırnak kontrolü yapıcam ona göre... :P Konsere geç kalmamak için tedbiri elden bırakmayın ve alana erken gidin. Hem oradaki beklerkenki atmosfer bile ayrı bir keyif olacaktır. O kadar Kore hayranı Türkiye tarihinde ilk kez bir araya gelecek nasıl olsa. Tamam oraya gittiniz diyelim sıraya önem verin, araya kaynama yapmayın ki tatsızlık çıkmasın. İçeri girdiniz diyelim. Nolur arkadaşlar konserde şu egonuzu bir kenara bırakın ve kibir yapmayın. Oradaki diğer hayranlardan üstün değilsiniz. Başkalarını küçümsemeyin. Ama sizin için bir istisna yapabilirim bu konuda sanırım. Bak Allah'ın adını verdim ne olur "Oppağğğğ oppağğğğ!" diye bağırmayın. Bağıran görürseniz ağzına ağzına da kürekle vurun ben izin veriyorum! Ayrıca şarkı söylenirken şarkıyı bilmiyorsanız ritme eşlik edin, ama nolur çığlık atmayın. Biz şarkıları duymak istiyoruz, sizin kaç oktav bağırabildiğinizi merak etmiyoruz. Orada öne geçmek için türlü uğraşlar içine de girmeyin, sağı solu iteklemeyin. Kısmetinize neresi düşerse razı olun. Bir iki nazik girişim yapabilirsiniz tabi hakkınızdır. Ama fazlası çirkefliktir! Konser sırasında delirmeyin dedik ama enerjinizi de düşürmeyin, idoller heyecanınızı hissetsin. Ve benim gibi utangaç bir kişiliğe sahip olsanız da bir günlüğüne o utangaçlığı atın. Bunu hem oradaki arkadaş ilişkileriniz için söylüyorum hem de konser sırasında idollerle ilişkiniz için... İdol sana mı bakıyor, bak hacı utanıp yüzünü kapatmak neden? :D Şimdilik aklıma gelenler bunlar, aklıma geldikçe buraya eklerim...
İyi okumalar! ^^

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top