Yazı dizimin 5. ayağında ufak bir değişiklik yaptım... Aslında ne zamandır Super Junior Siwon'un babasının Türk hayranlarla dialoglarını ve Türkçe misyonerlik faaliyetlerini anlatan komik bir yazı hazırlıyordum. Ancak amcamızın twitterını kapattığını öğrenmemle başka konu arayışlarına girdim. Ve Music Bank in İstanbul'a gelecek idollerin twitleri ve Türk hayranlarla ilişkileri üzerine odaklanmaya karar verdim. İlk kurban olarak da FT Island'i seçtim.


Şimdi kaç gündür araştırma üzerindeyim. Hong Ki'nin twitlerinin hepsini olmasa da muhtemel çoğunluğunu inceledim. Diğer üyelerinkini de inceledim tabi ki ancak Hong Ki'ninki daha bir uzun sürdü, daha bir cefalıydı. Bulabildiklerimin hepsini sizlere sunacağım. Ama elbette ki bu kulun da gözünden kaçmış olanlar olacaktır. Her zaman söylediğim gibi varsa bir eksiğim bana da söyleyin panpalar! Bir de bir durum söz konusu üyelerin sildiği twitler. Söz konusu hayranlar ekran görüntüsünü falan almışlar. Lakin o twitler şu an mevcut değil. O yüzden onlar benim yazımda çok fazla yer alamayacaklar malesef.
Öncelikle Van Depreminde Hong Ki'nin attığı bir twit mevcut... Daha ayrıntılı okumak isteyenler!



Daha sonra Song Seung Hyun, 28 Temmuz 2011 günü  Melek Demirhan isimli bir arkadaşımızın bir twitini RTledi. Bu twitte arkadaşımız tüm FT Island üyelerini etiketleyip "오랜만에 터키팬들을 알기 위해서 수고해요. 제발 우리를 위해서 말씀을 해주세요. We are #PrimadonnaTurkey !!!." mesajını yollamıştı. Yani Türkçesi: "Uzun zamandır Türk hayranları tanımanız için sıkı çalışıyorum. Lütfen bizim için bir şey söyleyiniz. Biz Türk Primadonnalarız!"

8 Ağustos 2011... Yine Song Seung Hyun, Eda isimli bir Türk hayranının bir mesajını RTledi. Bu mesajda "Please can you watch this video he's your younger fan.Give your opinion <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3" yazılıp ardına da bir video eklenmişti. Ancak video şu an izlenilemiyor. Türkçesi: "Lütfen bu videoyu izleyebilir misin? O senin genç hayranın. Bize görüşünü söyle." Ama şu an videoda kim vardı, ne vardı en ufak bir fikrim yok.

13 Ağustos 2011... Şimdiki mesajımızı Lee Hong Ki RTledi. Türk Primadonnalardan biri Hong Ki'ye "We are #PrimadonnaTurkey /// You have to watch this hongstar!! T_T !" (Biz Türk Primadonnalarız. Bunu izlemelisin hongstar!) mesajını atıp sonuna da alttaki videoyu ekledi. Hong Ki de bu mesajı RTleyip ardına da  "요요땡큐" yazısını kondurdu. Türkçesi: "Yo yo teşekkür ederim."


Bunun dışında benim tespitlerim arasında olmayan 2012 yılında gerçekleşmiş iki mevzu buldum. İlk mevzuda koreantürk.com sitesinde Lee Hong Ki Twitterime Karşılık Verdi :) başlığıyla konu açmış olan Negrican nickli bir arkadaş var. Bakmak isterseniz! Ben twitin aslını buldum ancak bu twitte kimse etiketlenmemiş olmasının yanı sıra mesajda sadece Malezyalı hayranlara teşekkür ediyor. Kısacası bu nasıl bir karşılık verme ben anlamadım dostlar.

İkinci mevzumuz da yine koreantürk.com sitesinde aynı arkadaşımızın Lee Hong Ki'nin Twittirime Vermiş Olduğu İkinci Cevap :) başlıklı konusu... Bakmak isterseniz! Bu seferki ispatlı ama, ekran görüntülerini almış. Cidden Hong Ki arkadaşımızın bir mesajına cevap vermiş. Ancak çok yakından takip etmediğim için bu mesajlara konu olan durumu çözemedim ben.

Sıra geldi daha yakın zamandaki olaylara... 
13 Haziran 2013... Hatice isimli bir arkadaşımız Hong Ki'ye bir mesaj atmış. "이것은 k-pop월드 페스티발에 참가하는 터키 친구가 '사랑후에'를 부르는 동영상 입니다~ 오빠 꼭 봐주세요!ertyuıkolpş" Türkçesi: "Bu K-Pop Worl Festivale katılan Türk arkadaşımızın After Love'ı söylediği video. Oppa lütfen mutlaka izle!"  Ardına da tabi ki bu senenin K-Pop Festivalde 1. olan yarışmacı Cansu Genç'in elemelere katıldığı aşağıdaki videoyu eklemiş. Hong Ki de bu mesajı RTleyip ardına "대박나라!!!!" yazmıştır. Yani "Muhteşem ülke!"


Tespit ettiğim son mesaja da gelmiş bulunuyoruz... 
28 Haziran 2013... Kübra isimli bir arkadaşımızın yine Hong Ki'ye attığı bir mesaj... "우리는 당신의 미래를 위해 매우 행복하다 터키 이스탄불 뮤직 뱅크를 기대합니다." Türkçesi: "Biz senin geleceğin (Gelmek anlamındaki gelecek değil ingilizcede future olan gelecek. Sanırım google translatein bir çeviri hatası.) için çok mutluyuz. Türkiye İstanbul Müzik Bank için sabırsızlanıyoruz." Hong Ki bu mesaja da "터키 프리마돈나 기대할께!" cevabını vermiş... Yani "Türk Primadonnlar sabırsızlanıyorum!" Bu yönüyle Music Bank İstanbul'a gelecek olup da Music Bank İstanbul hakkında twit atan ilk idoldür... :)

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. Vaaa orada bulunamayacak bile olsam bende çok heyecanlandım yalnız Siwonun babasıyla ilgili olan yazını çok merak ediyorum komik olacağından eminim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekran görüntüleri olmasa da o yazıyı da tamamlamayı istiyorum aslında... Bakalım... :D

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top