Devam filmleri için herkesin bir fikri vardır. Genellikle ön yargılı yaklaşılır ve çoğunlukla bu önyargılarında haklı olur insanlar. Recep İvedik serisi gibi ilk filmin kaymağıyla yeni film yapalım, yetmedi bir film daha, bir film daha diye suyunu çıkarıyorlar çünkü. Gözünüzü para doyursun da bizi orjinal yapımlar verin yahu diye isyanlardayım. Bu film de başlarken aynı şeyi düşünüyordum. İzlemedi demesinler diye başlayıp, aaaa haksızlık etmişim senaristten bir helallik almam lazım diye vahladığım bir durum oldu. Hatta ve hatta bu filmin üslubu, olayları kurgulaması tamamen farklı da diyebiliriz.



Üçüncü ve dördüncü filmler birlikte çıkacakmış söylenilene göre. Senaristin koluna kuvvet yine böyle güzel filmler yazarsa yaptığı her filmi sorgu sual olmadan açar izlerim. İlk filmde yer alan az karakter, bu filmde köpürtülmüş. Film sonuna bırakılan hikayede ikinci filmin ipuçları vardı zaten. Ama filmde bu kadar çok yer alacağını ve yeni karakterlerin bu denli tipleştirip bize sevdirileceğini düşünmemiştim doğrusu.



Yine dramla bizim gibi hassas kalpleri kendine köle ediyor ama başka bir pencereden bakarak yapıyor bu işi. İlk filmde esas karakterimizin hayatındaki sırlar dünyası tadındaki dramları öğrenmiştik, bu filmde ise esas karakterden ziyade yan rollerde ağlamaklı oluveriyoruz. Karakter hakkında abisi dolayısıyla az çok bilgimiz vardı, ama sanki ona özel hayat kesitleri beklemedim diyemem. Anacığıyla yaşadığı olaylar, efendime söyleyeyim yetim olmanın burukluğunu falan aradı gözüm.


Adı: Along With The Gods: Last 49 Days

Yazar: Kim Yong-Hwa

Yönetmen: Kim Yong-Hwa

Yapımcı: Kim Yong-hwa,Won Dong-yeon,Kim Ho-Sung

Tür: Fantastik, Dram

Süre: 2 saat 21 dk

Yıl: 2018



Filmin konusuna ilk filmi izleyenler hakimdir zaten. Farzedilen evrenimizde onurlu ya da haksız bir şekilde ölüp abide ünvanı alan kişilere öldükten sonra yeniden dirilmek için bir şans tanınır. Ama reenkarnasyona hak kazanmak için 49 günde 7 büyük mahkemeden alnının akıyla geçmesi gerekecektir. Bu sefer mahkeme kısmından ziyade, mahkeme için şart koşulan dünyadaki bir ev cinini yakalama olayı epey ağır başmış.



Hikayemizin öncesinde zihinsel olarak zayıf asker arkadaşı tarafından yanlışlıkla öldürülen ve astı tarafından da ölümü örtpas edilip kaçak damgası vurulduğu için bu karakterimiz de mahkemeye hak kazanır. Daha önce intikamcı ruh olduğu için reenkarnasyonunu engellemeye çalışan Araf avukatları olacaktır. Kendi koruyucuları ona bu zorlu yolda eşlik ederken bir taraftan da yaşlı bir dede ve torununu koruyan bir ev cini ile uğraşacaklardır. Bu ev cini dede için gelen ölüm meleklerini evden kovmakta ve torunu için biraz daha zaman kazanmaya çalışmaktadır. Ama ahiretin kralı denen kişiyle bir anlaşma yapılmıştır. O ev cini de o dede de yakalanmalıdır.



Tüm bu olay örgüsü yaşanırken filmin benim için en can alıcı noktasına geliyoruz. Koruyucular ve hikayeleri. Ayrı ayrı hikaye beklerken senarist bize bir sille çakıyor ki zor kendimize geliyoruz. *SPOİLER!* Aslında bu üç koruyucu da birbirlerini dolaylı da olsa tanıyorlar ve aynı yerde aynı zamanda ölüyorlar. Ölümleri de bir sebeple birbirlerinin elinden oluyor. *SPOİLER!* İşte beklediğim hareketler, seviyorum böyle izleyiciyi can evinden vurmalı, kompleks trajedileri.



Her zamanki gibi bir yandan bir abidemizin hikayesi işlenip mahkemesi görülürken bir yandan da bizi bir sonraki abideye hazırlıyorlar. Bir sonraki abidenin de D.O'nun canlandırdığı zihinsel yönden zayıf olan asker arkadaşı olacağı sinyalleri daha filmin başından verilmeye başlanıyor.  D.O. sadece buradaki yan rolüyle en iyi çıkış yapmış yeni erkek oyuncu ödülü alıyor. Zor bir rol ve hakkıyla üstesinden geliyor gerçekten. 



Görsel efektleri ilk filmi aratmayacak nitelikteydi. Zaten Asya'nın en iyi firmasıyla çalışıyorlarmış bu konuda. Bir çok konuda övgüyü hak ediyor etmesine de seyirci sayısıyla Hollywood yapımlarını bile ezip geçmiş. Hatta ilk filmin iki katından bile fazla işlenmiş. Kore'de tüm zamanların en çok izlenen 13. filmi olma özelliğine sahip. O yüzden gelecek filmlerde çıtayı baya bir arşa çıkarmış durumda.


0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top