(Fotoğrafta ben çıkmak istemedim, arkada saklandım. :D)

Kadıköy'de Cheongdo isimli Kore tatlı kafesinin açıldığını duyurmuştum. Şimdi dolup taşan, bol bol Kore hayranını ağarlayan bir mekan oldu. Kore tatlılarından bingsuyu birçok hayranla buluşturduğu için dua üstüne dua almışlardır eminim. Ben de gittim o kafeye. Kore hakkında yazan blogger arkadaşlar Rotasız Agasshilerin düzenlediği bir buluşmada siftahı yaptım bende. Cumartesi günü yarım gün çalışsam da Kore hayranı olan iş arkadaşımı kaptığım gibi koştur koştur gittim buluşmaya. Biraz geç kalsak da gruba dahil olduk hemen. Önce bir Kore çayı ve minnak bir çikolata topu ikram edildi.


Öncelikle bingsu çeşitlerine bir baktık. Kavunlu, karpuzlu, kavun ve karpuzlu bingsunun varlığından haberdardım. Ama o çoko bingsu yok mu, işte o çeldi aklımızı. Diğerlerinden daha pahalı olsa da nasıl olsa arkadaşımla ortak yiyeceğimiz için dedik kıyalım paraya bundan alalım. Çoko bingsunun içinde ne mi var? Ne yok ki? Çikolatalı bingsu buzu zaten Allahın emri, çikolatalı ve oreolu dondurma, mısır gevrekleri, oreolar, rulokatlar, gofretler... Çıldırırsın! Ama iki kişi bitiremedik o tabağı. Düşünün yani nasıl yetiyor insana.


Mekan kakao friends karakterleriyle bezenmiş. Her köşesi çok tatlı. Ayrıca gelen müşterilerin fotoğrafları polaroid makinalarla çekilip yine mekana asılıyor. Ya siz minnoş musunuz acaba diyesim geldi. Hele ki bize servis yapan kızımızı pek sevdim, çok içtendi. Amaaa mekan pahalı mı, pahalı. Bir daha gider miyim, evet pahalı olsa da giderim gibime geliyor. Hele ki son gelişmeleri duyduktan sonra sürekli gidicem gibi. Çünkü mekanda sadece tatlı değil ddokbokki satışı da yapılacakmış, hatta başlamış bile. Gittiğim gün demiştim orada ddokbokki satsalar ne yerim diye. Duydular mı yoksa içime mi doğdu ben de anlamadım. Ama gerçekleşti sonunda. Ddokbokki için bir buluşmamız daha olacak Cheongdo, bekle beni! :D


0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top