İtiraf ediyorum uzun zamandır güncel dizilerden bihaberim. İzlenecekler listesi Everest'i zorluyor benim aklım hala eski dizilerde. Arşivi açıp açıp eski dizileri izliyorum. Hem de 1837837 kere izlediğim, tüm replikleri tc kimlik numaramdan iyi bildiğim dizileri. Ama dedim bu huyuma bir son vermeliyim ve bir kez daha izlemem gereken dizileri arşivimden temizleme kararı aldım. Çünkü sadece uzakdoğu yapımlarına ayırdığım 1 terabayt artık yetmemeye başladı ve kendime gelmem gerektiğini anladım. Bu kısa özeleştiri yazısından sonra da yorumlamayan Kore bloggerını dövdükleri bir diziyi hem size anlatayım hem de arşivimden silip onurlu bir elveda edeyim istedim.


Boys Over Flowers... Çiçekten Daha Güzel Çocuklar... Kısaca BOF ya da ismi lazım değil Yaban Çiçeği. Bir çok Kore hayranının göğsünü gere gere ben Kore'ye sevmeyi bu diziyle başladım dediği dizi. TRT Okul kanalında da bir iki kere yayınlandığını bildiğim ve her geçen gün hala bile Kore hayranları bünyesine yeni isimler katabilecek potansiyelde bir dizi. Yeter diziye bu kadar methiye düzdüğüm biliyorum. Ama madem geçti borun pazarı sen gelmiş dizi yorumu yapıyorsun diyenleriniz olmasın diye bu çabam.


Wikipedia kapalı malumunuz tam kesin bilmemekle beraber bir Japon mangasıyla başladı tüm hikaye. Orjinal ismi Hana Yori Dango olan bu yapımın daha sonra Japon dizisini izledik. . Ondan sonra da klasik bir Kore atağı ile Kore dizisine uyarlandı. O arada ne olduysa olay döndü dolandı bir de Türk izleyicinin başına "Güneşi Beklerken" adıyla patladı. Yahu Türkçe seslendirmeli haline bile alışamadık biz uyarlamasını nasıl hemen benimseyelim. Derken herkes benimsedi. Ben tek bölümünü izlemedim yalan olmasın ama sosyal medyada baya sevildiğine şahit oldum.


Adı: Boys Over Flowers
Yönetmen: Jeon Ki Sang
Yazar: Yoko Kamio & Yoon Ji Ryun
Yapımcı: Song Byung Joon
Türü: Gençlik, Komedi, Dram, Romantik

Şirket: KBS2
Yıl: 2009


Konuya da biraz değineyim de öyle çok dallanıp budaklandırmayayım. Klasik bir zengin oğlan fakir kız senaryosu aslında. Bizimkiler sever Cinderella hikayelerini böyle. Dayadılar bize dramı sonra zengin piçleri görünce hemen başgöz etmeye çalıştık kızı tabi. Baş karakterler dışında isim anmaya gerek yok aslında. Go Jun Pyo ve Geum Jan Di... Über zengin oğlumuz kenarın dilberi kızımıza vurulur ama kızı tavlayabilmek için daha çok fırın ekmek yemesi gerekmektedir. E kızımızın gönlü de başka bir über zengin yakışıklıdaysa eğer seyreyleyin cümbüşü.

Kızımız oğlumuza parayla saadet olmaz felsefesinin inceliklerini anlatırken oğlumuz da kızımıza delikanlı bir sevdanın kapılarını araladı ama. Aralarına engeller çıktı, zalımın oğulları kötülükler etmeye çalıştı tabi ki. Ama tabi her dizimiz gibi bu da mutlu sonla bitti. Ama bizdeki gibi mutlu son beklemeyin kanser olursunuz. Kendilerince bir mutlu son işte. Ki zaten siz de benim gibi defalarca izlediniz. Daha anlatmama gerek yok.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top