Bir blogger olarak ben iyi şeylerin yanında kötü şeyleri yazmayı da görev edindim kendime. Bu ülkeyi sadece iyi günlerinde seveceksek sevmeyelim daha iyi. O yüzden yaşadıkları felaketlerde onlarla empati yapmak bize yakışandır. Kore'nin Güney ucundaki şehri Busan'da şiddetli tayfun yaşandı. Tayfunun adı Chaba tayfunu. Bu tayfunda kamu malında büyük zararlar görüldü. Hatta küçük çaplı bir tsunami bile yaşanmış. Umarım tayfun zedeler çok kısa sürede kendilerini toparlar.

                           Tayfundaki hasarın tüm fotoğraflarını görebilmeniz için sayfama beklerim!


"Korea Herald gazetesinin yetkililere dayandırdığı habere göre, hızı  saatte 375 kilometreyi bulan şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede dört kişi  yaşamını yitirdi, üç kişi kayboldu.
Ölü sayısının artmasından endişe duyulduğu, Chaba tayfununun uçak  seferlerini de etkilediğini belirtildi.
Jeju adasıyla güneydeki Busan ve Ulsan kentlerinde büyük tahribata yol  açan tayfunun bugünden itibaren Japonya'ya ilerlediği kaydedildi.
Tayfun nedeniyle bölgede yüz binlerce ev hasar gördü, Hyundai ve  Daewoo gibi büyük firmalar üretimlerine ara vermek zorunda kaldı.
Tropikal iklim olaylarının sıklıkla görüldüğü Kore yarımadasında, bu  yılki fırtınaların oldukça etkili ve tahrip gücü yüksek olduğu ifade edildi.
Kuzey Kore'yi geçen ay etkisi altına alan Lionrock tayfunu ve şiddetli  yağışlar nedeniyle 500'ü aşkın kişi yaşamını yitirmişti."
Tsunami anından videolar...

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top