2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları'nın aslında Soohorang ve Bandabi olmak üzere iki tane maskotu var. Ancak temsil ettikleri oyunlar farklı. Soohorang beyaz bir kaplan, Bandabi ise siyah bir ayıcık. Maskotların neleri temsil ettiğine gelecek olursak...

SOOHORANG
Kore'nin uzun yıllardan beridir koruyucusu kabul edilen hayvanı kaplan, 2018 Kış Olimpiyatları için en güvenilir maskot olarak seçilmiş. "Sooho"nun anlamı Korece'de korumak, kollamak anlamına geliyormuş. Bu nedenledir ki 2018 oyunlarına katılan sporcuları, seyircileri ve katılımcıları koruması için seçilmiş. "Rang" ise ise kaplan anlamına gelen "ho-rang-i" kelimesinin ortasından alınmış bir hecedir. Aynı zamanda herkesin bildiği meşhur, olimpiyatların düzenleneceği Gangwon iline özgü geleneksel "Arirang" şarkısının son hecesini de temsil etmektedir. Yani öylesine seçilmiş bir maskot ve maskot adı değil, derin anlamları var.


BANDABİ
Asya'nın siyah ayısı ya da "bandalgaseumgom" yani göğsünde yarım ay olan ayının ise Kore kültüründe güçlü irade ve cesareti sembolize ettiği biliniyor. Bu ayımız  ise 2018 kış olimpiyatları kapsamında yapılacak Paralimpik Oyunlarını temsil etmesi için seçilmiş. Maskotumuzun adına gelecek olursak da, "Banda" yarım ay anlamına gelen "bandal" kelimesinden kesilmiş bir kısımdır. Sondaki "bi" hecesi ise oyunların kutlaması anlamına gelmektedir.

Gelin bir de maskotlarımızı kültür elçimiz Kim Yuna'dan dinleyelim...


Önceki Yazılar:

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top