1) FT Island - I Hope
En sevdiğim FT Island klibidir kendileri. Bu çocukları zamanında kliplerde kederden kedere sürüklediler. Sonunda şöyle rengarenk bir klip lazımdı. Gerçi klibin sonunda yine kavuşamıyorlar ya neyse. Ama şarkı insanın içinde bir eşlik etme isteği uyandırıyor onu da söyleyeyim.


2) Brown Eyed Girls - Hot Shot
Yeni Kore hayranlarının belki de bilemeyeceği bir şarkıdır. Aslında yeni hayranların grubu bilebileceklerinden de şüpheliyim ya neyse. Ritmi atarlı şarkı kategorisinde değerlendirebiliriz bu şarkıyı. Sözlerinde pek bir nane yoktur, ama sadece müziğiyle bile dinlenmeyi hak ediyor bence. Bir de aradaki rap kısımları pek seviyorum ben şahsen.

3) K. Will & Dynamic Duo - 1 Droplet in a Second
Sözlerini anlamayan birinin bile duygulandığına şahit olduktan sonra anladım ki, K. Will'in sesinde insanları hüzünlendirebilme gibi bir sihir var. Eğer ki Türkiye'deki K-Pop yarışmalarına katılacak birileri okuyorsa bu yazıyı, hacı bu şarkıyı hakkıyla söyleyecek olan olursa söz benden tam destek. :D

4) Super Junior - Mamacita
Klibin teması çok eleştirilmişti, ama şunu itiraf etmeliyim benim en keyif aldığım kliplerinden biridir. Malumunuz vahşi batı ne alaka demişlerdi. Yapın böyle farklı farklı ülkelerin temalarını yani benim için sorun yok. Koreografi kısımları da bence izlenmeye değer. Şarkı için ayılıp bayıldığımı söyleyemem açıkçası. Ama kliple birlikte dinlediğimde çok keyif alıyorum.

5) Hyuna - Bubble Pop
Yaz bitti bitmesine de, sıcaklar hala bitmedi. Benim gibi tatile gidememiş, denize ayaklarını bile sokamamış garipler varsa oralarda size tavsiye veriyorum, yazın! Alın bir leğen dolusu su, sokun ayaklarınızı. Sonra bir de alın soğuk içilen gazlı içeceğinizi. Bir de son olarak açın bu şarkıyı bir güzel dinleyin. Yapacak başka bir şey yok aga napalım idare edin. Kıskanç bir bireyseniz klibi önermem bacılar, çünkü Hyuna'nın kusursuz vücudunu görünce bu kadınsa ben neyim diyebilirsiniz aman ha! Bir de ufak anekdot vereyim, Hyuna bu klipten sonra ideal tipinin Lee Joon olduğuna karar vermiş. ;)

6) f(x) - Hot Summer
Yukarıdaki tavsiyemi uygulayacaklar için bir de bonus şarkısı vereyim şuracığa. Ama bir yasal uyarı! Bu klibi izleyenlerde pembe kusma belirtileri baş göstermekle birlikte, ani bir tumblr kızı olma isteği belirmiştir. Baya baya pahalı bir prodüksiyon var bu klipte tebrik ederim yani. Şarkıyı çok sık dinlemiyorum açıkçası. Mevsimlik bir şarkı benim için.

7) 8eight - Covering Those Lips
Ayhhh heyecanlandım. Sizlere ilk kez bir 8eight şarkısı tanıtıyorum. En sevdiğim şarkılarıdır kendileri. Şarkıdaki en tiz kısımları bile söylemeye kalkışınca çokça rezalet çıkardığım olmuştur. Klip de pek hoştur, pek anlamlıdır.

8) Bi Rain & Tablo - I am Coming
Vuuuuuu demek istiyorum sayın okurlar. Bu klibi izlemeden önce aman diyeyim bir yere oturun, tansiyon ilaçlarınızı için ve kesici delici aletleri çevrenizden uzaklaştırın. Full House'u izlediğim dönemler bu klip benim favorimdi, çok iyi hatırlıyorum o anları. :D

9) T-ara - Lovey Dovey
Benim T-ara politikamı eski listelerden biliyorsunuzdur belki. Bu grubun popülerliğini kaybetmesi ya da hakkında çıkan skandallar, benim onların emek verdiği şarkıları dinlememi engellemez. Keşke olmasaydı, ama nankörlük yapmak da olmaz. Ayrıca klipte kızların tarzları kesinlikle yıkılıyor. Bence şirin konsepti falan bıraksınlar, bu stille yürüsünler. Zombi esprisi de ayrı hoş.

10) JYP & Gain - Someone Else
Bakmayın listenin sonunda olduğuna, ben listelerimi en iyi sıralamasına göre yapmıyorum malum. Bu şarkı da bu listede yer alan şarkılar arasında en sevdiğimdir. Bir JYP hayranı olarak, nesli tükenen bir jenerasyonum biliyorum, lakin kendime hakim olamıyorum. Bu adamın şarkıları bir başka beni anlatıyor. Bu şarkıyla da bir dönem duygusal bir bağ kurmuştum. Öyle ki aman bugün Someone Else dinlemedim, nerede benim mp3üm diye arandığım olmuştur. Bu nedenle hepsini olmasa da büyük kısmını ezbere bilirim.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top