Japonya’nın tanınmış Kirie (Kesilmiş kağıttan yapılan kolaj sanatı) sanatçısı Shu KUBO’nun
“-Kağıttan Japonizm- Kirié Sergisi”, ilk defa Ekim ayında Türkiye’de açılacaktır.
Shu KUBO’nun Kirie eserler, Japonya’nın doğasını, evlerini, yemeklerini ve insanlarını kesilmiş kağıt, kumaş, kum gibi çeşitli malzemelerden oluşan parçalarla özgün bir şekilde canlandıran ve her göreni hayran bırakan bir özelliğe sahiptir. 
Bu sergi, Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin temeli olarak bilinen Ertuğrul Fırkateyni Faciası’nın 125. yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılacaktır.


【Sergi】
Tarih : 6-18 Ekim 2015
Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi (İstiklal Cad. No.217, Beyoğlu) 
Saat : P.tesi-C.tesi günleri: 9:00-19:00, Pazar günleri: 12:00-19:00
* Giriş ücretsizdir.


【Shu Kubo Hakkında】
Japon çağdaş sanat dünyasında büyük bir usta olarak kabul edilen Kirie sanatçısıdır.
1951 yılında Japonya’da doğdu. Mimarlık Fakültesi’nde okuduğu dönemde Kirie ile tanıştı. İspanya’yı kendi başına dolaşırken kendine özgü bir stil keşfetti. İlk sergisini 1977 yılında Osaka’da bir galeride açtı ve şu ana kadar Japonya’nın bütün bölgelerinde açtığı çok sayıdaki sergileriyle büyük bir beğeni topladı.
Yurt dışında da çok sayıda sergi açmıştır. 2009 yılında, Japonya Kültür Müşavirliği tarafından Kültür Değişim Elçisi olarak seçilmiş olup, New York’ta faaliyetlerini sürdürmüştür. Son yıllarda, İspanya, Portekiz, Filipinler, Malezya, Ukrayna, Rusya, İran, Küba gibi ülkelerde, Kirie vasıtasıyla Japon kültürünü ülke halklarına aktarmaya devam etmektedir.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top