1) Super Junior - No Other
Bu şarkı yine benim için ufak bir hayal kırıklığı barındıyor bünyesinde. Hep Music Bank İstanbul diyorum ama iç dünyam hala o konserde olduğu için elimden bir şey gelmez. MBLAQ'ten beklediğim It's War şarkısı gibi Super Junior'dan beklediğim tek şarkıydı ve söylemediler. Onun yerine Eunhyuk telafi etti bu durumu etmesine ama bir yarım eksikmiş gibi hissetmekteyim hala bile. ;)

2) Sistar - So Cool
Sistar'ın diğer kız gruplarından bir level yüksekte olduğu inkar edilemez. Oldukça kaliteli bir grup bence. Ve Sistar19 grubunun Ma Boy şarkıları gibi ezberlediğim bir diğer şarkıları daha. Canlı performansları sırasında bir kaç frikik skandalı yaşamış olsalar da benim sevdiğim bir koreografi ve müzik videodur.

3) 2PM - Like a Movie
Ahhh 2PM 2PM! Nichkhun biaslı bir Hottest olmam dolayısıyla bu sıralar hassas olmama rağmen bir tek bu şarkılarını dinlemek istiyorum. Arkadaşlarla karaoke günlerinde mutlaka söylediğimiz bir şarkıdır. Ve size hatırlatacak birileri yoksa bu şarkı sizi etkilemeyecektir, ki varsa vah halinize. Otobüste dinlerken kendi kendinize klip çekiyormuş gibi olabilmeniz de mümkündür. Bir müzik videosu yok aslında ama hayran yapımı bu video güzel uymuş.


4) KARA - Pandora
Yürürken dinlemekten çok keyif aldığım bir şarkıdır. Yürürken tempolu bir şekilde hızlanmanızı sağlıyor. :D KARA'yı ne kadar sevmeseniz de anti olsanız da şunu kabullenmelisiniz panpalar. Bu grup başarılı, yani en azından dağılmadan önce başarılıydı. Şimdi ise geleceklerinden oldukça endişeliyim açıkçası. :/

5) FT Island - Bad Woman
Nabbın yocayaaaa harihaaa... Bu şarkıya ait bir karaoke anım da mevcut belki ilerde anlatırım. Neyse bu şarkı her ne kadar bir kadına hitap etse de K-Pop hayranı kızlarımızın hiç yadırgamadan bağıra bağıra söylediği bir şarkıdır. Ve sözlerinin kolay olması dolayısıyla da çabucak ezberleyebilirsiniz. Ses renginiz güzelse yarışmalara bu şarkıyla katılmanız çok da şahane olur bence. :)

6) K. Will - Miss Miss Miss
K.Will'in Kore'nin en güçlü seslerinden olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bu şarkı da sözlerini bilmezken beni ağlatmayı başarabilen bir şarkı olmuştur ve sözlerini öğrendikten sonra ise toplum içinde çok dinlememeye özen gösterdiğim bir şarkı olmuştur. Nedenini sorarsanız bu şarkı beni salya sümük ağlatıyor. Nedendir bilmem sanki böyle kalbimin tam ortasına bir hançer saplıyor hissi veriyor.

7) A Pink - No No No
Aslında yeni nesil kız gruplarından çok da haz etmiyorum. Hatta bilerek dinlememeye özen gösteriyorum ama. Reply 1997 dizisinin başrol oyuncusu Eunji'nin bu grupta olduğunu öğrenince lağğğn dedim açın tüm A Pink şarkılarını dinleyeceğim. Bu şarkı da en sevdiğim A Pink şarkısı olmuştur. Doğruyu söylemek gerekirse üzülerek söylüyorum ki tek sevdiğim şarkıları bu oldu.

8) MBLAQ - Mona Lisa
Music Bank'te aklımı başımdan aldıkları ve ağzından salyalar akarak çığlık atan bir yaratığa dönüştüğüm bir şarkıdır.  Korece şarkıları ezberlemekte zorluk yaşayan biri olarak Cheondong'un rap kısımlarını ezberlemem de şaşırtıcı bir unsur aslında. 02:05'te başlayan o bacak vurmalı koreografiyi evde yalnızken bir kaç kez deneyip yeteneksizin dik alası olduğumu fark edip vazgeçmiştim. :)

9) CN BLUE - Intuition
Aslında daha önce de çokça kez dinleyip hiç tepki vermediğim bu şarkıyı favori dizim olan A Gentleman's Dignity dizisinde duyar duymaz sanki biri power düğmesine basmış gibi bende bazı devreler çalışmaya başladı. An geldi ki tüm gün döne döne bu şarkıyı dinlemeye başladım. Kendi kendime salak olduğumu kabullendim daha sonra. CN Blue grubunun en sevdiğim şarkıdır efenim kendileri.

10) Miss A - Hush 
Bir JYP şarkısı olmadığı 3 kilometre öteden dinlesen de anlaşılan bir şarkıdır. İlk dinlediğimde bir tuhaf oldum. Şarkıyı sevmedim değil, aksine çok sevmiştim, ama nedenini açıklayamadığım bir gariplik vardı. Sırf bu nedeni açıklayabilmek için sık sık dinleyip sonunda hem nedeni bulamadım hem de şarkıya aşık oldum. Ama sanırım JYP stiline uymayan bir şarkı olduğundan benimseyemedim, hala bile bilmiyorum. E o kadar dinlemeye şarkıyı ezberlemek de kaçınılmaz tabi ki. :)


2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. Merhaba
    Hush ve Pandora favorilerim.

    Dinlediniz mi bilmiyorum ama şu an aklıma geldi G. Na ve Snachez'den ıt's a beautiful day şarkısını çok beğenirim tavsiye ederim.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Daha önce dinlememiştim. Çok beğendim! Hatta bir sonraki ayın listesinde yer vermeyi düşünüyorum. Teşekkürler! :)))

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top