Uç Babalık Uç... Aynı isimli 2005 yapımı Japon filminden uyarlanmış bir yapımdır. Japon versiyonunu çok aradım ama bulup da izleyemedim bir türlü. O yüzden hikayeye ne kadar bağlı kalınmış, nasıl uyarlanmış o konuda bir yorum yapamayacağım. Ben elimdeki Kore versiyonu olan filmi anlatayım yeter. Denizler İmparatoru ve Saraydaki Mücevher'den sonra kendi çabalarımla izlediğim ilk Kore dizisi olan My Girl'deki favori karakterimin baş rolde yer aldığı bir filmdir.

E tahmin edersiniz ki filmi izleme sebeplerimden en ağır basanı da odur. Lee Jun Ki! Yoksa ben bu tarz filmleri çok da sevmem, sevmekten ziyade keyif almam. Lee Jun Ki'den aldığım cevaptan sonra da daha bir keyifle izlediğim bir film oldu ne yalan söyleyeyim. Tabi Lee Jun Ki'nin sanat eseri gibi oluşu da bu keyfi iki katına çıkarıyor. Bilmeyenler için...


 Adı: Fly Daddy Fly
Yönetmen: Choi Jong Tae
Yapımcı: Kim Jonathan & Go Kyu Seob
Yazar: Kazuki Kaneshiro & Choi Jong Tae & Shin Jeong Goo
Türü: Dram, Gençlik
Süre: 112 Dakika
Yıl: 2006


Filmimizde boksör bir genç ve arkadaşları bir genç kıza zorbalık eder ve kız istediklerini yapmadığı için kızı çok feci bir şekilde döverler. Hastaneye yatırılan kız, büyük bir travma yaşamıştır ve büyük yaralar almıştır. Bununla birlikte zorba gencin nüfuzlu babası da gence öylesine bir özür dileterek olayı bir güzel ört bas etmiştir. Ama kızımız bu duruma içerlemiş ve  babasının bu denli pısırıklığına küserek onunla artık görüşmek istememektedir. Ama babamız da küçük kızını koruyamadığı için kendi kendine acı çekmektedir.

Son çare ekmek bıçağıyla gelip okulu basmıştır. Amacı genci öldürmektir. Ancak duruma başka bir gencimiz müdahale eder. Eskiden boksör olan Lee Jun Ki! Kızının intikamını başka bir yolla alabileceğini söyleyip onu ikna eder. Ve artık Lee Jun Ki ve arkadaşları, bu babalığı eğitmeye başlamıştır. Koşular, şınavlar, mekikler, savunma sporları derken babamız kendini çok geliştirir. Bunlar olurken de baba ve Lee Jun Ki'nin dostluğu da güçlenecektir. 

Peki babamız o pısırık imajından kurtulup bir kaplana dönüşebilecek midir? Kızının intikamını almak için ne kadar çaba sarf edecektir? Lee Jun Ki onu nasıl çalıştıracaktır? Zorba gençten intikamını nasıl alacaktır? Babalık gururunu nasıl kurtaracaktır?


"Senin için önemli olan şeyi korumak istemiyor muydun?"

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top