Sizlere daha önceden konusunu yazdığım Zombi Ekspresi şeklinde çevrilen filmi anlatmıştım. Kore'de 2016 yılında vizyona giren film 9 ödül aldı ve ayrı olarak da 7 adaylığı mevcut. Peki neden şimdi bizde sinemada vizyona sokuyorlar derseniz şöyle bir teorim var. Belki haberlerde görmüşsünüzdür, Güney Koreli bir şirket olan CJ CGV, Türkiye'deki sinemalarda büyük bir sahibi olan Mars Cinema Group'a ortak oldu. Bu da demek oluyor ki sadece dizileriyle filmleriyle internetten bizi bağlayan Güney Kore, sinema salonlarımızın da büyük bir kısmına sahip oldu. Durum böyleyken benim de beklediğim üzere zaman kaybetmeden ilk yaptırımları da en başarılı filmlerini Türk piyasasına sürmek olacaktır. Bundan sonra bol bol Kore filmi vizyona girer umarım.


Zombi Ekspresi filmine gelecek olursak, film 21 Temmuz'da gösterime girdi. Ve sinemada izlemenin ayrı bir keyif vereceğini düşünüyorum. Hele ki o zombilerden kaçış sahneleri 3D falan olursak ekşınlı bir keyif bizi bekliyor. Filmin kısa bir tanıtımını buraya ekleyeceğim. Ama benim yazımı merak ederseniz buraya tıklayıp yazıya ulaşabilirsiniz.

"Sok-woo, işinden başını kaşımaya fırsat bulamayan, kızını sürekli ihmal eden bir babadır. Doğum gününde kızının ısrarları üzerine, onu eski eşinin yanına bırakmak için Seul’den kalkıp Busan’a gidecek olan trene gönülsüzce biner. Tren tam kalkmak üzereyken, sıra dışı bir virüsten etkilenen bir kadın, trendekilere virüsü yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan’a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir" (türkçealtyazı.com dan alıntıdır!)

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top