Evet yazı dizisi başlığım altında anlatmak istediğim bir ünlüyle daha birlikteyiz efenim. Song Il Gook! Ülkemizde daha çok bilinen haliyle Jumong... Tarihi dizileriyle hayatımıza girmiş, son olarak da üçüz bebişleriyle gönlümüzdeki tahtını bozulmayacak şekilde sağlamlaştırmış, harika bir insandır kendisi. Şimdilerde sadece bebekleriyle öne çıkıyor gibi görünse de aslında bir kaç sene öncesinde ciddi anlamda çok büyük aktif bir hayran kitlesi vardı. Hala var mı bilmiyorum yalan söylemeyeyim şimdi. Ben Song Il Gook ve kendisinin Türkiye olan ilişkisini inceleyeceğim sizler için.


Öncelikle 2011 yılının 24 Ekim tarihinde Song Il Gook'un 40 yaş doğum günü münasebetiyle bir hayran buluşması yapıldı. Bir sürü de hediye verildi kendisine. Ama o hediyeler arasında öyle bir tane vardı ki... Üzerinde kendisinin Denizler İmparatoru dizisindeki bir fotoğrafından işlenmiş el yapımı bir halı. Zaten kendisi de çok sevdi bu hediyeyi. Ben yıllar önce bir videosunu indirmiştim. Hala durduğu için onu çevirdim, tabi ki çevirebildiğim kadar. Çok da bir şey anlamadım aslında bakarsanız konuşulanlardan. Videoya not almışım ama Papatya isimli bir hayranın verdiği hediye diye. Kendisinin sahnede Song Il Gook ile beraber aynı karede göründüğü bir video da var. Biraz araştırdıktan sonra hayranın kendi çektiği yüksek çözünürlüklü videoya da ulaştım. Lakin kendisi belki videosunu indirip çevirip yeniden yüklememden hoşlanmaz diye eskiden indirmiş olduğum düşük çözünürlüklü olana ekledim çeviriyi. Her ikisini de paylaşayım da merakta kalmayın canlar! Ayrı olarak Papatya arkadaşımızın sahnedeki videosunu izlemek isterseniz buraya tıklayınız. :)



Ardından 2011 yılının Kasım ayının ilk günü Kore Kültür Merkezi tarafından bir video yayınlandı. Videoda Song Il Gook'un Ankara'da açılan Kore Kültür Merkezi'ni tebrik ettiğini görüyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam kültür elçisi olarak açılışa davet edilmişti kendisi. Üstelik geleceği haberleri de epey ortalıkta dolanmıştı. Lakin son anda aksilik ya kendisinin bir işi çıkmasından dolayı bu katılım gerçekleşemedi. Umuyoruz ki ilerleyen yıllarda Daehan, Minguk ve Mansae ile birlikte Türkiye'yi ziyarete gelsin. :D


Ayrıca Song Il Gook, Türk gazetelerinde ve gençlik dergilerinde de boy gösterdi. Sabah Günaydın Gazetesi'nden bir Song Il Gook haberine bakmak isterseniz buraya tıklayınız!

 (Fotoğraf songdaslarim.com'dan alıntıdır!)

Tüm bunların dışında yine Papatya arkadaşımız, Song Il Gook'un imzalı fotoğrafını almayı başarmış. Koreantürk sitesinde imza alma hikayesini bizzat okumak isterseniz buraya tıklayınız!

 (Fotoğraf halfkoreanhalfturkish.blogcu.com'dan alıntıdır!)

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top