Son Skandal... Ajummaların da aşık olmaya hakkı vardır diyerek başlıyorum bu yazıma. Lakin dizide ajummaymış ajushiymiş hiç hissetmedim açıkçası. Sanki sıradan bir zengin oğlan, fakir genç kız draması izliyormuşçasına heyecanlıydı. Neden çok fazla rağbet görmediğini ben de anlamış değildim. Çok çok popüler olmayı hak eden bir diziydi bence. Bugün tekrar tekrar izlemeye layık bulduğum dizileri anlatıyorum. Ve kesinlikle bu dizi ik 10'umda yer alıyor.

Oyuncularımıza geçecek olursak, önce bayan başrol oyuncumuz Choi Jin Shil'den bahsetmek gerekir diye düşünüyorum. Bu dizi, kendisinin son yapımı olmuştur. Dizinin çekildiği aynı yılın Ekim ayında kendisi evinin tuvaletinde asılı şekilde ölü bulunmuş. Kuvvetle muhtemel intihar ettiği düşünülüyor. Çünkü bir gece önce menajerine çocuklarına iyi bakmasına dair bir sesli mesaj göndermiş. Kendisinin iki çocuğunun babasından ayrıldıktan sonra kendini toparlayamadığı söyleniyor. Halbuki 1990 yılında başladığı sinema sektöründe çok deneyim kazanmış, geleceği de çok parlak bir oyuncuydu. Sözcükler yetersiz kalıyor...

Erkek başrol oyuncumuz Jeong Jun Ho ise yine deneyimli, fakat sanki o büyük popülerlik patlamasını henüz gerçekleştirememiş bir oyuncudur bence. Kadrodaki diğer oyunculara da baktığımızda orta yaşa hitap eden bir hikaye olduğunda yaşlar üç aşağı beş yukarı aynı. Dolayısıyla tecrübeli ve kaliteli oyuncularla çekilmiş bir dizidir. Zaman zaman klişelerle karşı karşıya kalsak da kendince bir üslupları olduğunu da söylemeliyim.


Adı:
Last Scandal
 Yönetmen: Lee Tae Gon
Yazar: Moon Hee Jeong
Yapımcı: Lee Jang Soo & Choi Yi Seob
Türü: Romantik, Komedi, Dram
Bölüm Sayısı: 16
Vizyon Tarihi: 8 Mart 2008
Şirket: MBC

Dizimizin konusu gayet anlaşılır, tüm o karmaşık senaryolardan uzaktır, yalın ve hoş bir anlatımı vardır. Başrol oyuncularımız birbirlerinin ilk aşklarıdır. Bir gün ayrılırlar ve birbirlerine üniversiteyi kazandıktan sonra belli bir yer ve tarihte buluşmak için söz verirler. Ama kızımız o buluşmaya gitmez.

Yıllar yıllar hatta ve hatta yıllar sonra bu ikili yaşını başını almıştır. Kızımız bir ajumma olmuştur. Ajummamızın eşi, karısını hiç önemsemez, kızını ve onu zengin bir kadın için terk eder. Oğlumuz ise yaşı ve adı konusunda yalan söyleyen bir artisttir. Herkes onu otuzlu yaşlarında sanmaktadır. Hatta ajummamızın küçük kızı bile ajushinin hayranı olup onunla evlenme hayalleri kurmaktadır.


Bu ikilinin yeniden karşılaşmalarıyla tuhaf olaylara doğru adım atacaklardır. Kocasının kaçmasından sonra kalacak yerleri kalmayan anne kız, ahjushimizin abisi ve yiğeniyle birlikte yaşadıkları evde hizmetçiliğe başlayacaktır. Ancak ateşle barut bir arada kalmaz misali bu ikilinin aşkı yeniden alevlenecektir. Ama ajushinin beyfendi abisi de ajummamızdan hoşlanınca olaylar biraz karışacaktır. Üstelik bir de ajummanın kaçak kocasının yüzsüzlükleriyle uğraşacaklardır dizi boyunca. Nasıl sinir olmuştum o adama anlatamam size.

Diğer yan rollerden biri olan bir kadın daha mevcut. Bu kadın ajushimizle eskiden sevgilidir, lakin daha sonra abiden çocuk peydahladığı öğrenilince çocuğu bu iki kardeşe bırakıp yurt dışına gitmiştir. Spoiler vermek istemedim, ama olay tam olarak benim anlattığım gibi olmamış olabilir tabi.

Ahhh unutmadan ajummamızın kızı ve ajushinin yeğeni arasındaki ilişki de çok hoşuma gitmişti. Klişe demişim başta, mesela ajummanın başta çirkin mi çirkin oluşu, ama bir anda güzelleşmesi olarak örnek verebiliriz. Ama benim bu tarz dizilerde en çok beklediğim kısımdır bu tabi. Bu dizi aşkın her şeye göğüs gerebileceğini anlatan çok güzel bir dizidir.

 

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top