Bir Centimenin Onuru... Bu konu için o kadar çok şey vardı ki kafamda. Ama sıra geldi yazmaya. Kalakaldım öylece. Bayanlar ve Baylar! Bu dizi benim tüm dünya dizi tarihinde en sevdiğim dizidir. Hatta bir arkadaşımla konuşmamda aynı şu diyalog geçti aramızda. Nasıl bir aşk istiyorsun diye sordu bana kendisi... Ben de biraz düşündüm ve A Gentleman's Dignity gibi bir aşk dedim. Kesinlikle! İmkansız olabilir, ama istemenin kimseye zararı yok.

İnanır mısınız, ben bu diziye ilk başladığında 3-4 bölüm izleyip çok sıkıcı diyerek bırakmıştım. Daha sonra yarım kalmış dizilerimi tamamlama dönemimde yeniden başlayıp kendi kendime ne kadar salak olduğumu tekrarlayıp durdum. Nasıl bir zekayla, nasıl bir iç dünyayla bu diziyi beğenmemiştim ki ben yahu!


Dizinin senaristinin benim favori senaristim olan Kim Eun Sook olduğunu söylemek isterim öncelikle. Sadece onun dizilerinde bu kadar çok risk alınıp, bu kadar çok iyi oyuncuyu bir araya toplayabiliyorlar. Dizimizin başrol bayan oyuncusu Kim Ha Neul, benim aynı zamanda Korece adaşımdır. Korece adım Ha Neul (Gökyüzü) da üstünüze afiyet.

Favori aktrislerimden biridir kendisi aynı zamanda. Yer aldığı her yapımı sorgusuz sualsiz izlerim. Erkek başrol oyuncumuz Jang Dong Gun'un ise sadece Taegukgi filminden tanımaktaydım. Ama bu diziyle gönlümde kocaman bir taht ile yerini aldı.


Adı: A Gentleman's Dignity
 Yönetmen: Shin Woo Cheol & Kwon Hyuk Chan
Yazar: Kim Eun Sook
Türü: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 20
Vizyon Tarihi: 26 Mayıs 2012
Şirket: SBS  

Dizimizde ise 4 uslanmaz ajoshimizin derin dostluğunda temel alıp, bu adamların aşkları, hayal kırıklıkları üzerinden yürümüşler. Dizide başrol oyuncular çiftimiz olarak görünse de alt metinde aslında başrol oyuncuları bu dört yakışıklı adamdır. Her bölümün başında ya da sonunda bu dört adamın arkadaşlıklarına dair minik skeçler yer almaktadır. Çok esprili ve sevimli hazırlanmış skeçlerdir. Bu diziyi Türkiye'de Kiraz Mevsimi adıyla izlediğini iddia edenler olacaktır. İnanmayın asıl dizimizin yanına yaklaşamaz benim fikrimce. 


Konuyu kabaca anlatmak gerekirse... Esas kızımız, esas oğlumuzun bir arkadaşına aşıktır. Ama esas oğlumuz, kızımıza aşık olup bu durumu da fark edince, onu ne yapıp edip kendine aşık etmeye çalışacaktır. Tabi ki bu çapkın abinin tek taraflı bir aşk yaşaması da zor olacaktır.

Bununla birlikte kızımızın aynı zamanda ev arkadaşı olan en yakın dostu ve kızımızın hoşlandığı adam bir şekilde çıkmaya başlayacaklardır. Arkadaşı için aşkını içine gömen kızımız bir taraftan da aşkını gizlemeye çalışıp bir taraftan da kendisini tavlamaya çalışan bu yakışıklı çapkın aşığıyla uğraşacaktır. 


Diğer bir ajushimiz ise yıllar önce karısını kaybetmiş ama ikinci erkek olan, esas kızımızın sevdiği adamın kız kardeşinden de gizliden hoşlanmaktadır aslında. Bu kız da kendini bildi bileli bu abiden hoşlanacaktır ama hem yaş farkı, hem de abisinin en yakın arkadaşı oluşu aralarında büyük bir engel oluşturacaktır. Benim dizide en eğlendiğim çift buydu itiraf edeyim. Esas çiftten bile çok sevdiğim zamanlar olmuştu.

Bir de grubun en yaramaz ajushisi mevcut. Bu abimiz zengin mi zengin bir ablayla evlenmiş ama zamparalığı da bir türlü bırakamamış. Sık sık karısına yakalansa da akıllanmamıştır bit türlü. Bu 4 erkek ve 4 kadınla harika aşk hikayeleri izlerken, genç bir çocuk peydah olacaktır ve bu dört adamdan birinin onun gerçek babası olduğu söyleyip her şeyi alt üst edecektir.

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. Merhaba, ben de bu diziyi izledim. Ve bir kore fanı olarak sizinle aynı fikirdeyim.Kiraz Mevsimini izleyenler her ne kadar inanmasalar da bu dizi türk yapımından bin kat daha iyi.
    Bu arada benimkine de beklerim koredelisiyiz-biz.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Tamam Türk standartlarında iyi bir dizi olabilir, ama orjinal haline asla yetişemez. :)

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top