Moodori... İsmini filmin çekildiği yerden almıştır filmimiz. Oldukça ironik, komedi mi dram mı bir türlü kimsenin karar veremediği bir filmdir kendisi. İçinde bir tutam absürtlük olan filmimiz sonu ufaktan sürprizli biten filmler arasında sayılabilir. Çok fazla izlemek bünyeye iyi gelmese de mutlaka bir kez izlenmeli diye düşünüyorum. Diğer anlattığım filmlerin bir çoğundan farklı olarak içinde aşk olmayan bir filmdir. 

Adı: Moodori
 
Yönetmen: Lee Hyeong Seon
Yazar: Choi Jong Goo
Yapımcı: Cha Seong Jae & Kim Mi Hee
Türü: Komedi, Dram
Süre: 100 Dakika
Yıl: 2006


Moodori isimli küçük bir kasabada üç yaşlı adam yaşamaktadır. Bir gün kim olduğunu bilmedikleri bir adam kapılarını çalar ve misafirleri olur. Ama çok geçmeden bu adam ayakkabılarını geride bırakarak kendini dağdan atarak intihar eder. Bunun üzerine bu dağ ünlenir. İntihar etmek üzere internet üzerinden teşkilatlanarak bu kasabaya gelen bir grup insan olacaktır.

Farklı farklı karakterlerdeki bu insanların hepsinin intihar etmek için farklı farklı nedenleri, farklı farklı hikayeleri vardır. Yaşlı adamlarımız da bu insanlar üzerinden ne kadar para kazanırsak o kadar iyidir düşüncesiyle köyün daha da ünlenmesini isteyeceklerdir. Ayrıca dağa bu olayı araştırmak üzere gelen başarısız bir muhabir de bir yanlış anlaşılma sonucu bu intihar grubuna katılmak durumunda kalacaktır. 


Bu intihar grubu toplantılar düzenleyerek ne zaman öleceklerini planlarken zamanla fark edecekler ki hayat yaşamaya değer. Ama yaşlı amcalarımızdan birinin hiç beklemediği bir durum vuku bulmuştur. Peki bu durumda o yaşama nasıl tutunacaktır. Tüm bunları merak ediyorsanız film sizi bekliyor hacılar! 

"Elleme! Örümcek o ağı örmek için emek harcıyor."

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top