Evet! İstanbul'dan bir PSY geçti! Ancak hala o Gangnam Style'ın etkisini üzerimden atmış sayılmam. Çok çabuk olup bitti sanki her şey. PSY dünyaca meşhur olduğundan beri her hafta düzenli olarak PSY Türkiye'ye geliyor haberleri okumuş biri olarak sanki biri bir yerden çıkıp "Şaka yaptım!" diyecek diye ufaktan korkmuyor değilim.

Geldi ve gitti. Halen bu konuya benim gibi alışmamış olanlar için bu yazıyı yazıyorum. Geçen sene Şubat ayında Jaejoong gelmişti. Ve yine başka bir Şubat. Ve yine başka bir yıldız.
Malumunuz bu son dedikodulara da inanmamıştım ben. Yok konser verecekmiş, yok tv programına çıkacakmış. Olur mu hiç öyle şey! Yine yalan çıkar gözüyle bakmaktaydım.

Taaa ki PSY, kendi twitterından Türkiye'ye gelip gelmeyeceğini soran bir Türk hayranına cevap verene kadar. Ve doğruydu! Geliyordu! Çok zaman geçmedi hemen vereceği konseri ve çıkacağı programı da bizlere yine anı şekilde twitterdan duyurdu. İstanbul Blue Night çerçevesindeki halk konserine katılacağı ve Acun'un Yetenek Sizsiniz Türkiye programına çıkacağını belirtmişti. Hatta programın ismini "Yeteneksizsiniz Türkiye" şeklinde yazarak komik bir durum da ortaya çıkmıştı.



Ve tabi ki K-pop dünyasının olmazsa olmazı allkpop sitesinde de haber yayınlandı. (Psy to go “Gangnam Style” at Turkey’s ‘Istanbul Blue Night’) Lakin haberin altındaki yorumlarda büyük bir tartışma da çıkmıştı. Sanıyorum ki Türkiye'yi sadece ülkesindeki medyanın ona verdikleriyle tanıyan yabancı bir vatandaş, PSY'ın güvenliğinden şüphe duymuş. Bizimkiler de doğal olarak neden böyle dediğini sormuş, olaya açıklık getirmeye çalışmış. Ancak söz konusu vatandaş da bana mısın dememiş. İlla da tutturmuş bir Türkiye tehlikeli de tehlikeli. Ben çok aldırmadım doğrusu. Her yerde çıkar böyle kendini bilmezler. Ama Türkiye'yi savunanları da desteklemedim değil.

Neyse işte sonunda yavaş yavaş gerek konser için gerekse de program için organizasyonlar düzenlenmeye başlanmıştı. Planlar yapılıyordu. Ben ikisine de gitmedim, gidemedim açıkçası. Ama sağlık olsun giden arkadaşlarımın heyecanını ben de yaşıyordum. Konser için içimden biraz burukluk vardı ne yalan söyleyeyim.

PSY, en nihayetinde 20 şubat günü o güzel "Turkey!!! I'm coming!!!" twitini de atınca bizim gibi Kore hayranları artık yerlerinde duramaz oldular. Daha sonra bir "Good Morning ISTANBUL!!!" twitiyle bizi hem sevindirdi hem de bize ufacık ahh dedirtti. Çünkü o paylaştığı İstanbul fotoğrafı neydi allasen. Otelinden çektiği bir görüntüydü ama dünyaya duyurulması gereken o güzel İstanbul imajını hiç yansıtmıyordu. Sanki mahalle arasındaydı ve çok da matah bir manzara gibi durmuyordu. Onu da sineye çektik. Olsun dedik İstanbul'da ya o kadar kusur da olsun bari.

Sıra geldi PSY'ın basın toplantısına! Basın toplantısına tercümanın muhtemelen heyecandan yaptığı bir hata damgasını vurdu! Bütün haberlerde bu hata verildi. Oysa ki ben basın toplantısının hepsini izlemek istiyordum. Neydi bu gerçekten! Basın toplantısındaki tek önemli şey tercümanın hatası mıydı? Ben haberlerin o hata üzerinden verilmesinden büyük rahatsızlık duydum kendi adıma. Neyse basın toplantısında Türk gazetecilerle çektiği fotoğrafla bir kez daha gönlüme taht kurdu kendisi... Bu arada bilmeyenler vardır, ben de bir gazeteci adayıyım.

Ve ve ve... Gelgelelim Yetenek Sizsiniz Türkiye çekimlerine. Sahne arkasından gelen bir twit ile deyim yerindeyse ortalık yıkıldı. PSY, kendisine gelen çiçeğin üzerindeki küçük notu Bigbang üyeleriyle paylaşmıştı. Herkes çok mutluydu, gözlerine inanamıyordu. Ben dahil! Ama PSY'ın bu notu twitlemesinin altında başka bir şey yatıyordu. Nottaki imla hataları... Korece bilmeme rağmen ben de fark etmemiştim doğrusu o hataları. Bigbang Turkey tarafından gönderilen not son anda aceleyle yazılmış ve çok da dikkat edilmemişti. Meğerse notu yazan arkadaşımız şans anlamına gelen yazacağına yazmış. Önce o yanlışlığın farkına varıldı, çok da büyük bir olay değildi. Ama asıl olay o değil..Bigbang yerine Bingbang yazılması. İşte bu gerçekten büyük yankı uyandırdı. Ama Taeyang ve G-Dragon bunu çok tatlı buldular. Ben bunu neden tatlı bulduklarını anlamamıştım önce itiraf edeyim. Ama yanlışlıklar bir bir ortaya çıkınca durumu anca idrak edebildim. Yabancı hayranların biraz çekememezlik biraz da imrenmeyle olayı gereğinden fazla abarttıklarını düşünüyorum. Ama ne olduysa oldu ve #BINGBANG tagi neredeyse listeleri zorlamaya başlamıştı. O zaman biraz rezil olduk düşüncesi vardı, lakin şimdi düşününce iyi ki de o arkadaşımız yanlış yazmış diyebiliyorum. Hepsinin akıllarına kazındık.

Sonra program çekilmeye başlandı ve biz programa katılamayanlar olarak katılan arkadaşlarımızın paylaştığı fotoğraflara iç geçirerek bakıyorduk. Şaka bir yana programı izleyene kadar programa katılmayı çok da istemiş sayılmazdım, ama orada neler olduğunu görünce gitmediğime pişman oldum.
Hemen ertesi gün konser oldu. Kore hayranları büyük bir kalabalık oluşturarak bir nevi kenetlenerek konsere gittiler ve bizi çok güzel biçimde temsil ettiler. Tebrikler dostlar! Haberlerde de kısa kısa boy gösterdiler.

PSY da konserdeki bu güzel kalabalığın bir fotoğrafını paylaşmamazlık etmedi tabi ki.
Ve son olarak dün Yetenek Sizsiniz'in yayın günüydü. Tam saatinde ekran karşısında yerimizi aldık. Bir çoğumuz bir taraftan sosyal medyanın nabzını tutarken bir taraftan da programı izliyordu..PSY'ın daha çıkmadığı kısımları bile izledim, programdan çok da haz etmeyen biri olarak. PSY, çok sempatikti. Özellikle genç çocuğun jimnastik gösterisini izlerken. 

Nedendir bilmem Hülya Avşar'ın yaptığı her şey gözüme battı. Kimileri batmayacak gibi değildi. Her şey bir yana tamam! Amaaa PSY'dan şarkı istemek nasıl bir zekanın ürünüdür yahu! Pes! İddialı olduğu Gangnam Sytle dansından da eser göremedik kendisinden. Neyse ki Alp Kırşan araya girip durumu bir nebze kurtardı. Bu konu hakkında bizlerin twitter fenomeni Güney Kore'nin twitlerine oldukça güldüğümü söylemeliyim. PSY'ın da iltifat üstüne iltifat ettiği seyirciler de başka bir unsurdu. Cidden güzel bir seyirciydi. Tabi orada bulunan arkadaşlarımız da bu güzelliğin bir parçasıydı.

Hiç çekinmeden söylüyorum, evde Gangnam Style kısımlarında yerimde duramadım. İki yarışmacı kadar durup sahne arkasına geri gitmiş olsa da bu bizim için fazlaydı bile. Program bitti. PSY Türk seyircisiyle tanıştığı için mutlu, biz onu gördüğümüz için mutluyuz, Acun da muhtemelen reytinglerin tavan yapması sayesinde mutludur. Herkesin mutlu ayrıldığı bir programdı.

PSY, gitmeden evvel de bize hoşçakal demek için de "Bye TURKEY!!!" twitini attı ve kendisinin yer aldığı bir gazete küpürünün fotoğrafını da paylaştı. Programın yayınlancağı haberini de bir twitle bizlere bildirdi. Böylece PSY, belki başka bir buluşmaya kadar ülkemize elveda dedi.

PSY'ın tüm İstanbul serüvenini kısaca anlatmaya çalıştım. Yayınladığı twitleri ve yolladığı resimleri tek bir çatı altında toplayıp sizlere sundum. Umarım beğenirsiniz. Elbette ki yazımda ufak tefek yanlışlarım, atladığım yerler olcaktır. Şimdiden affınıza sığınıyorum. 

İyi okumalar, kolay gelsin! \(^_^)/

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top