Hayalet Kovucular ya da Medyumlar... Tam olarak nasıl çevireceğimi ben de bilemedim doğrusu. Ama şunu söyleyeyim, sadece afişini görür görmez aşık olduğum bir filmdir. Kore'deki şu medyum mevzularından çok keyif alıyorum doğrusu. Fortune Salon filminde de yine Kore'deki medyumlar konusu vardı. Ancak bu filmdeki kadar sevdirmemişti bana Kore medyumlarını. Her ne kadar konu daha çok ilgimi çekmiş olsa da afişinde en önde gördüğüm Kim Sooro sayesinde gözüm kapalı indirdiğim bir filmdir.


A Gentleman Dignity dizisindeki centilmenlerden biridir kendisi. Ama sadece onda değil yer aldığı her yapımda beni kendine hayran bırakmıştır. Gerçek anlamda bir oyuncudur. IMBD puanı 5'e bile varmamıştır. Bunu görünce hem şaşırmış hem üzülmüştüm. Belki de Kore sinemasına alışık olanların daha keyif alacağı bir film olabilir. Ama yine de o kadar düşük olmamalı. Siz onlara inanmayın, ben size teminat veriyorum bu filmde çok eğleneceksiniz.


Adı: Ghost Sweepers / Fortune Tellers
Yönetmen: Shin Jeong Won
Yapımcı: Kang Myung Chan
Yazar: Kwon Seong Hwi
Türü: Komedi, Korku
Süre: 119 Dakika
Yıl: 2012



Kore'deki 50 en iyi medyum yine medyum olan Bay Park'ın çağrısı üzerine gizli bir toplantıyla buluşmuşlardır. Buluşma amaçları Uljinri isimli küçük kasabayı kötü ruhların elinden kurtarmaktır. Bu kasabada nedeni açıklanamayan gizemli ve korkutucu olayların olması ve bu olayın kamuoyuna duyurulması için de gazeteci kızımız Chan Young'a medyumlarla birlikte gidip olayları yazması görevi verilir. Aslında yaptığı haberlerle yüksek makamdakileri rahatsız ettiği için bir nevi uzaklaştırılmaya çalışırlar. 


Ve sonunda 50 medyum köye doğru yola çıkarken tuhaf olaylar baş göstermeye başlar. İblisin kasabayı terketmesi için ayin yaparlar ama, iblis her şeyi yerle bir eder ve başarısız olurlar. Kimse daha önce bu denli güçlü bir iblis ile karşılaşmamıştır. Bu başarısız denemeden sonra Bay Park'ı kasabaya getirtip eğer iblisten kurtulursa ona oldukça büyük miktarda para sözü veren iş kadını ortaya çıkar ve Bay Park'ın bu küçük sırrını ortaya çıkarır. Lakin para mevzusunu yeni öğrenmiş olan medyumlar sinirlenir ve bu kötü ruha bulaşmak istemeyip kasabayı terkederler. 


Geriye sadece Gazeteci kızımız, Cin çıkarıcı Bay Park, tılsımlı gözüyle hayaletleri görebilen ve Bay Park ile çok yakın arkadaş olan Shimin, parapsikoloji konusunda okullarda okumuş teknolojik anlamda bu konuda uzman olan Seok Hyeon, geleceği görebilen çocuk Wol Kwang ve tarot medyumu kızımız Seung Hee kalır. Bu 6 kişi bu işi çözmek için türü türlü maceralara girecek ve ipuçlarını takip ederek iblisi bulup yok etmeye çalışacaklardır. Tabi ki kalmalarında herşey kadar alacakları paranın da büyük önemi vardır.


Filmde, tıpkı babası gibi gazeteci olan gazeteci kızımıza ait büyük gizem de yavaş yavaş çözülecektir. Aslında yıllar önce babası da o kasabaya gelmiş, babası da o kasaba hakkında yazılar yazmıştır. Bunları yeni öğren9en kızımız ise bu gizeme daha çok kendini kaptıracaktır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi denizcilikle uğraşan kasaba sakinlerinin de bu 6 kişiyi alenen tehtit etmeleri ve kasabadan ayrılmaya zorlamaları da cabası.



İzledikçe kendinizi filme kaptıracağınız gizem içinden gizem çıkan bir filmdir. Elbette ki film de aile ve arkadaşlık öğeleri bolca bulunmakta ve tabi ki olmazsa olmaz aşk da vardır. Bu filmde bir sahne var ki beni resmen çileden çıkardı. Sonlara doğru gazeteci kızımızla iblisin karşılıklı bir dialogu var ve izleyen kimle konuşsam o sahneye sinir olduklarını söylüyorlar. Aslında çok komik bir sahne ama benim gibi sinir olanlar da çoğunlukta. Şöyle söyleyebilirim o an iblisle empati yapıp kıza gerçekten sinir oldum. Hahaha. Neyse yeterince merak ettiyseniz bir an önce izleyin derim. Beğenemezseniz de kızmayın ama benim zevklerim çok uyan bir filmdi.


" -Herkesin kaderi değişti. Gelecek değişti.
+Hayır! Biri demiş ki: Kendi geleceğini kendin yaratırsın."

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top